Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='loq']http://ale.gratka.pl/ogloszenie/19596091_siberian_husky_dostepny_na_boze.html
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/19693855_siberian_husky_szczenieta_do_nowego_domu.html

Trafiłem na takie ogłoszenia, to chyba jakaś ściema?

Kiedyś były podobne ogłoszenia z innymi rasami, m.in. z buldogami angielskimi. Oszustwo zwykłe. Każą wpłacić pieniadze na jakieś tam konto a zaraz potem znikają bez słowa a psa i tak nie dostaniesz.

cytuję z tcz.pl:

te wszystkie ogloszenia o zwierzetach pisane lamana polszczyzna to oszustwa!!! kiedys sie prawie nacielam na takie zwierzatko z zagranicy, oddawane tylko dobrym polakom! chyba naiwnym :)pani pisala ze jej maz byl polakiem, ze mieszka w szkocji i ze tylko w dobre rece polakowi. potem okazalo sie ze wczesniej mam podpisac jakies dokumenty i wplacic pieniazki - a pieska rzeczywiscie pewnie bym zobaczyla, nadal na zdjeciu! nie dajcie sie nabrac, tu chodzi tylko o wyludzenie pieniedzy, a takich ogloszen jest pelno w internecie, kazde o innej rasie, ale maile od tych panstwa przychodza niemal identyczne - ja wyslalam do kilku osob z roznych adresow i wszedzie przychodzily listy na ta sama nute...!!!!

I loq chwała Ci za zmiane decyzji i rezygnacji z pseudohodowli, powodzeniu w szukaniu odpowiedniego towarzysza :)

Posted

Chwała chwałą, ale okazuje się, że znalezienie psa z rodowodem we w miarę dobrych pieniądzach i żeby nie trzeba było jechać przez całą Polskę jest zadaniem trudniejszym niż mi się wydawało:) . Z kupnem psa bez rodowodu jest o wiele łatwiej bo jest ich mnóstwo... Narazie napisałem do kilku hodowców z dolnego śląska i czekam na jakieś informacje, ale puki co cisza...
Jak by ktoś z Was miał jakąś suczkę haszczaka szczeniaka na oku w dolnośląskim, śląskim i ogólnie w przyzwoitej okolicy od Wrocławia to proszę o info :)

Posted

loq, może zakup psa bez papierów jest łatwiejszy ale uwierz mi, później bieganie po weterynarzach, wydawanie majątku na leczenie jest straszniejsze. W dodatku husky może okazać się mieszańcem, ważyć 50 kilo i przypominać połączenie malamuta z podhalanem ;) widuję takie w okolicy.

Posted

Log a może jednak warto rozejrzeć się w schronisku, u nas jak brałam swoje było dużo haszczaków w różnym wieku nawet z tatuażami które zostały oddane bo ludzie nie dawali rady, masz jeszcze plus przy wzięciu suki że jest już wysterylizowana i nie ma problemu. Moje obydwa mieszkały w blokach i dawały się we znaki byłym właścicielom a teraz są kochanymi stworzonkami.

Posted

Ale przecież na allegro też ogłasza się dużo hodowców:
http://allegro.pl/siberian-syberian-husky-z-rodowodem-do-kochania-i1997675587.html

300 zł z rodowodem, pewnie z jakąś wadą dyskwalifikującą na wystawy, trzeba by się dowiedzieć szczegółów.

Ale jeśli nie stać Cię na psa rodowodowego, to ja też poradziłabym Ci szukać wśród psów do adopcji, haszczaków jest mnóstwo, bo to piękne psy i ludzie się na to łapią. A jak zaczynają niszczyć i szaleć z nadmiaru energii, to jest płacz i zawodzenie.

Ja mam szczeniaka od 1,5 miesiąca, ale zdarza mi się żałować, że nie zdecydowałam się na jakiegoś bezdomniaka.