Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Matagi']Już wiem!:eviltong: Niestety,nie będzie KONKURSU NA NAJPIEKNIEJSZEGO PSA PODLASIA!:shake: Dzis mi przypomniano,że od jakiegos juz czasu tej konkurencji nie ma na naszych wystawach.Zreszta w tym roku jest pierwsza miedzynarodówka /i nie ostatnia-nadzieje mam ja takową:angryy: :mad: /,a międzynarodówki rządzącą sie "innymi prawami" -regulamin FCI,gdzie nie ma konkurencji hodowlanych,par hodowlanych i zwycięstw oddziałowych/te mogą byc na klubówkach,bądź krajówkach,czy specjalistycznych wystawach,więc ....ni ma.....:shake:
Tu link http://www.hks.hr/HRVATSKI/EURO%20DOG%20SHOW/REZULTATI/REZULTATI%20PETAK.htmdo wystawy europejskiej gdzie byly wybory najlepszej pary, grupy i baby :evil_lol:

Posted

Czy ktos moglby mi wytlumaczyc, jak najprosciej dotrzec z PKP na teren wystawy.Daleko wogole?

A MOZE KTOS MOGLBY ZABRAC 2 OSOBY W SOBOTE NA WYSTAWE Z WARSZAWY...za doplata..pies nie duzy ;););)

pozdr

Posted

My pojedziemy pociągiem, więc niestety nie możemy pomóc:placz:
Ktoś mi odpowiedział na podobne pytanie, że to ok. 3 km od pkp, można wziąć taxi, ewntualnie autobus 10 pod sam stadion:p Przeszukaj parenaście postów wcześniej, jest nawet link do rozkładu jazdy autobusów:multi:

Jak myślicie, kiedy możemy się spodziewać listy zgłoszonych psów na stronie oddziału?:razz:

Posted

[quote name='Asiaczek']Eeeee, pary hodowlane to na międzynarodówka są. A nawet grupy hodowlane też...:lol:
Pzdr.

[quote name='dorotal']Np. w Sopocie pary i grupy sa, w Palandze tez byly, wiec to nie jest zarzadzenie FCI o zakazie takich finalow

[quote name='Elitesse']a w opolu wybieraja najlepszego psa oddzialu ... :roll:

[quote name='cotons rule!']Matagi - dziekuję za wyjaśnienie. Nie mów mi tylko, że skreśliliście również wyścigi jamników. Ależ to były emocje - niczym Wielka Pardubicka.
pozdr
O wyścigach nie wiem:shake: ,ale sie dowiem!;)

[quote name='dorotal']Tu link http://www.hks.hr/HRVATSKI/EURO%20DOG%20SHOW/REZULTATI/REZULTATI%20PETAK.htmdo wystawy europejskiej gdzie byly wybory najlepszej pary, grupy i baby :evil_lol:
Ja już gdzieś wcześniej pisałam,że regulaminów nie czytam....z lenistwa:oops: :eviltong: więc zapewne macie rację:lol: .

Posted

[quote name='blaira']Czy ktos moglby mi wytlumaczyc, jak najprosciej dotrzec z PKP na teren wystawy.Daleko wogole?

A MOZE KTOS MOGLBY ZABRAC 2 OSOBY W SOBOTE NA WYSTAWE Z WARSZAWY...za doplata..pies nie duzy ;););)

pozdr
My już miejsca w busie nie mamy, ale np. jakieś tobołki to możemy wziąć, a Wy z psem pociągiem... Jak chcecie.
Masz PW.

[quote name='Matagi']O wyścigach nie wiem:shake: ,ale sie dowiem!;)

Ja już gdzieś wcześniej pisałam,że regulaminów nie czytam....z lenistwa:oops: :eviltong: więc zapewne macie rację:lol: .
Oj, Matagi, Matagi...
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
My już miejsca w busie nie mamy, ale np. jakieś tobołki to możemy wziąć, a Wy z psem pociągiem... Jak chcecie.
Masz PW.

Dziekujemy...bedziemy pamietac :)

Ok,to juz wertuje topic...w celu wglebienia sie w plan dojazdu :evil_lol:

pozdr.

Posted

W związku z tym,że oddział ma już mniej więcej rozeznanie ile i jakie rasy przybędą:loveu: do Białegostoku,to nastąpiły niewielkie zmiany w obsadzie sędziowskiej.Uwierzcie!/to do niezadowolonych/-inaczej sie nie da :shake: -trudno żeby jeden sędzia sędziował 20 psów w ringu,a inny miał ich 120:p .Mam nadzieję,że potraktujecie te zmiany ze zrozumieniem....:roll:

http://www.zkwp.bialystok.pl/bialystok07info.html

Posted

Nie rozumiem, czemu p. Radiuk ma tylko 3 rasy i jeszcze zabrano jej 4-tą :p czyli Shih Tzu. Czy to bląd w spisie?

Bo p. Szewczenko ma ras 16, a zakladając min.liczbę psów czyli 5/rasę daje to 80 psów (a np. mopsów będzie więcej).

Posted

[quote name='meta']to kiedy mozemy liczyc na staweczke ???

Cierpliwości:roll: /wiem,wiem,łatwo tak mowić,mnie ciekawość tyż zaczyna atakowac/

[quote name='SuperGosia']Nie rozumiem, czemu p. Radiuk ma tylko 3 rasy i jeszcze zabrano jej 4-tą :p czyli Shih Tzu. Czy to bląd w spisie?

Bo p. Szewczenko ma ras 16, a zakladając min.liczbę psów czyli 5/rasę daje to 80 psów (a np. mopsów będzie więcej).

Bo p.Radiuk ma trzy rasy,zgadza się:p i te 3 rasy,to jest ponad 90 psów!:razz: Widocznie właściciele tych ras bardzo sobie cenią opinie tej sędziny.

Posted

[quote name='Matagi']Cierpliwości:roll: /wiem,wiem,łatwo tak mowić,mnie ciekawość tyż zaczyna atakowac/

Bo p.Radiuk ma trzy rasy,zgadza się:p i te 3 rasy,to jest ponad 90 psów!:razz: Widocznie właściciele tych ras bardzo sobie cenią opinie tej sędziny.

Dokladnie Matagi. Tylko i wylącznie dlatego zglosilam swojego Shih Tzu, bo zależalo mi na opisie od tej sędziny.

A tak sobie pojadę... towarzysko hehehe...

Posted

Gosik, wiem, o czym piszesz, wiem. I wierzę, że możesz być rozżalona

Ja kiedyś specjalnie wybrałam się do Kalinka, bo S,. Radiuk miała sędziować. A sędziowała p. Olga Dolejsova - też dobrze, bo zaliczyliśmy pudło na BOG... Ale to nie to samo, prawda?
pzdr.

Posted

Asiu, ja nie jestem... rozżalona :diabloti:

W sobotę (25.08) mam jeszcze jedną wystawę i mam nadzieję, że tam obejdzie się bez "niespodzianek", choć kto wie - tam termin zgloszeń jeszcze nie minąl :diabloti:

Posted

a nas miał sędziować p.Jakubowski z czego się cieszyłam, bo chciałam znać jego zdanie a teraz p.Shevchenko i nie wiem czy to lepiej czy gorzej:cool1:

Posted

Ilka21 napisał(a):
a nas miał sędziować p.Jakubowski z czego się cieszyłam, bo chciałam znać jego zdanie a teraz p.Shevchenko i nie wiem czy to lepiej czy gorzej:cool1:

Ika, ja mam p. Jakubowskiego na sekcji w o/W-wa (5km z buta od domu), więc trzeba bylo do mnie napisać i wpadać - tu na 100% by Ci psa obejrzal i to za free :D