kimiji Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Ewes, coś dawno nie było relacji:mad:, np.: ze spacerku albo z jakiegoś wybryku w domu :D Quote
saphira18 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='kimiji']Ewes, coś dawno nie było relacji:mad:, np.: ze spacerku albo z jakiegoś wybryku w domu :D Ewes jest na wsi i nie ma internetu;) więc cierpliwości;) Quote
kimiji Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 saphira18 napisał(a):Ewes jest na wsi i nie ma internetu;) więc cierpliwości;) a no tak zapomniałam:D Quote
ewes Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Dorin91 witaj ;) kimiji cierpliwości, jeszcze będziesz miała jej dość :evil_lol: Quote
Jean Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Hej, widzę że Dela jest równo rok wcześniej urodzona niż Luna :) Hehe : ) Ślicznotka z niej :) Pozdrawiamy! Quote
vaness Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 witamy ;) będziemy do Deli zaglądać :diabloti: Quote
ewes Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Jean napisał(a):Hej, widzę że Dela jest równo rok wcześniej urodzona niż Luna :) Hehe : ) Ślicznotka z niej :) Pozdrawiamy! dokładnie rok :) witam u Deli ;) vaness napisał(a):witamy ;) będziemy do Deli zaglądać :diabloti: Witam :) i zapraszam ;) Quote
Istar19 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 noo to już po świętach, nowy rok za pasem to kiedy spacer?:) i wiem że to wątek Delii ale jak tam jej potwornicki kolega ?;) Quote
ewes Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Spacer hmmm... a kiedy masz wolne? ;) Potwornicki kolega trochę się uspokoił (więcej śpi), a jak nie chodził z nami na spacery (bo my wyjechaliśmy) to podobno nie chciał jeść... no i jak wracamy to do mieszkania nie chce wracać, podobnie jak psy do boksu w schronisku... tylko trochę lżej się zapiera ;). Dziwne... kurcze muszę jakiegoś taniego, dobrego behawiorystę znaleźć, albo kogoś kto się trochę zna i mieszka w okolicach... eh... Quote
Istar19 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 eh małemu spodobały się spacery i uwaga jaka jest mu na nich poświęcana :( a co spaceru ...jak na złość nie mam wolnego w przyszły czwartek ani sobotę :( wolne mam 3, 6 i 8 stycznia ;) a potem zielonego pojęcia nie mam Quote
ewes Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 hmmm... mi by pasował 6 (ale muszę się upewnić ;)) a najlepiej 8 bo to chyba niedziela jest... zapomniałam dodać, że Jasper nauczył się przychodzić na komendę, nawet jak bawi się z innym psem to przychodzi, a podobno nie chciał przychodzić gdy bawił się z psami... byliśmy dzisiaj na spacerze, on bawił się z psem i go zawołałam... a on w tył zwrot i do mnie, nawet tamten pies za nim biegł za uszy go ciągnął, a on nie zwracał na niego uwagi po prosu przyszedł do mnie i się na mnie patrzy, a tamten pies po nim skacze + Dela bo zazdrosna o uwagę poświęcona Jasperowi ;) Quote
Istar19 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 tak 8 to niedziela :) no widzisz Ty i Dela to najlepsze co Jasper mógł dostać!! mam nadzieje że uda się przekonać go że rodzina jest równie fajna ... Quote
Dorin91 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 A może to nie w psie tkwi problem tylko w ludziach i w relacjach my-pies? Musisz jeszcze właścicieli wyszkolić, ewes :P Mnie osobiście wydaje się, że może on tak za Tobą tęskni, bo (WRESZCIE) zdarzył się dla niego cud i pojawił się ktoś, kto rozumie psa i jego potrzeby. Na spacerze nie biegnie do właścicieli, bo nudni właściciele, którzy mnie nie rozumieją w porównaniu z towarzyszem do zabawy są mało atrakcyjni. Ale już na skali zbzikowany pies, a człowiek, który ma mi coś super ciekawego do zaoferowania - "wybieram drugie!" ;) No i z takiego fajnego spaceru kto by chciał wracać do szarej rzeczywistości... A pies chyba fajny i pojętny także trzymam kciuki! :) Quote
ewes Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 wyszkolić psa jest łatwo, ale człowieka? to już nie takie proste zadanie, szczególnie jeśli się człowieka zna ;) kiedyś u nich byłam, ale domowe problemy Jaspera przerastają chyba moją wiedzę ;) Quote
kopra Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 witam =D Dela jest piękna =) i tylko 4 dni starsza od mojej Tosi :) Jasper też jest piękny i myślę, że przy tym co Ty mu oferujesz wyjdzie na "psa" =D widzę, że Dela też ma taką gładszą sierść jak moja Tocha :) Quote
ewes Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Witaj kopra :) Dela ma najgładszą sierść z całego rodzeństwa i ze wszystkich spanieli, które spotykamy na spacerach :D ale to może nawet lepiej, bo mniej sierści w domu :evil_lol: No i była największą suczką w miocie, a teraz jest najmniejsza :roll: a tutaj zabawa z bratem (Aresem) i siostrą (Majką) ;) dla porównania :smile: (prawie wszystkie dzieci odwiedziły wtedy mamę) [video=youtube;lhhanaRhEgk]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lhhanaRhEgk[/video] Quote
paulaa. Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Super, że się spotkały. :loveu: Jak oglądam ten filmik to mam ochote na jakiś spanielowy zlot, ale by były szaleństwa, bo widze, że mają takie same techniki zabawy. :D Quote
ewes Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 zlot spanielowy.. fajnie brzmi ;) a co do technik to chyba masz rację ;) a delowa technika to podobnie jak u Twojego Scoobiego - warczenie zachęcające do zabawy :evil_lol: Quote
kopra Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 ewes to powiem Ci, że moja ma chyba jeszcze mniej sierści niż Twoja =D a jej rodzice to były takie zarośnięte mordki :D ale fakt, że teraz po spacerach z dwoma znajomymi spanielami, które mają dużo bujniejszy zarost bardzo doceniam fakt, że Tosia ma fryzurę wiecznego sportowca :D zabiegi pielęgnacyjne są dużo krótsze i łatwiejsze dla mnie :) a filmik jest świetny :) Quote
paulaa. Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 ewes napisał(a):zlot spanielowy.. fajnie brzmi ;) a co do technik to chyba masz rację ;) a delowa technika to podobnie jak u Twojego Scoobiego - warczenie zachęcające do zabawy :evil_lol: Scooby często szczeka i się śmiesznie przyczaja, ale robi to tak dziwnie, że już nie jednego właściciela przestraszył, bo myślał że to atak. :D Quote
cockermaister Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Ale super musi być takie rodzinne spotkanie :cool3: Quote
ewes Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 cockermaister napisał(a):Ale super musi być takie rodzinne spotkanie :cool3: a wiesz, że fajnie było ;) fajny był moment kiedy wszystkie psiaki pobiegły za Kamą (mamuśką) do domu i obserwowały nas z okna ;) niestety nikt nie zdążył wyciągnąć aparatu.. a mamuśka fajnie je uspokajała jak za bardzo się rozbrykały - szczekała dopóki się nie uspokoiły, w końcu przestawały ;) Quote
cockermaister Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 ewes napisał(a):a wiesz, że fajnie było ;) fajny był moment kiedy wszystkie psiaki pobiegły za Kamą (mamuśką) do domu i obserwowały nas z okna ;) niestety nikt nie zdążył wyciągnąć aparatu.. a mamuśka fajnie je uspokajała jak za bardzo się rozbrykały - szczekała dopóki się nie uspokoiły, w końcu przestawały ;) masz fotki mamy(kamy) ?? Quote
Recommended Posts