Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='vaness']a jak ładnie z kotkiem leżą w niedalekiej odległości od siebie :)
vaness nie doczytałam ty o kotku, a ja o króliku :oops:

Z kotami to jest tak, że jak nie uciekają to Dela ja akceptuje, a jak uciekają to goni... na zdjęciu jest wsiowy Kiciek, który ją po prostu ignoruje, więc i jej się nudzi zaczepianie go :p

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

soboz4 napisał(a):
W końcu Dela to pies myśliwski, też raczej bym była ostrożna!

właśnie ze względu na królika i trzecie piętro i to że to prezent pod choinkę pani, od której ją kupowaliśmy nie chciała nam jej zostawić (bo ona do nas przyjechała na taką jakby wizytę PA razem z Delą) pseudo a jakie fajne :D nie żebym byłą za pseudo hodowlami, czy coś, bo teraz już bym tylko adoptowała ;)

Posted

doskonale Cię rozumiem, znam hodowle rodowodowych, a dla mnie gorsze niż pseudo, ale znam tez sytuacje, że ludzie pokryli suczkę w typie rasy i sprzedawali szczenięta za niewielką cenę.

Po co pokryli to inne pytanie, głównie dlatego, że u nas wciąż pokutuje zabobon, że suczka musi raz urodzić, to chyba wieki miną zanim to się zmieni. A także, że mieli bzika na punkcie suni i chcieli mieć jej dziecko.

Nie pochwalam, staram się zrozumieć. Niemniej szczeniaki w takiej rodzinie są wypieszczone i zadbane do granic możliwości. Jestem za likwidacją pseudohodowli, gdy ktoś ma parę, paręnaście suczek, na dodatek warunki urągające wszystkiemu, jak również za niekontrolowanym rozrodem suczek na wsiach (przykład Kruczki), jeżeli to się nie zmieni, to pracy wolontariuszy w schronisku dla nas nigdy nie zabraknie...

Posted

tak rozmnażacze wsiowi, ehh... nie mogę o tym nawet myśleć.

i mam takie pytanie do tych ze śląska ;), orientujecie się, w jakiej lecznicy robione są zabiegi usunięcia entropium? wiem, że robią takie zabiegi na brynowie...

Posted

soboz4 napisał(a):
Jak przyjedzie Ania (mój wet.) to zapytam czy wie, ja na szczęscie nie miałam jeszcze z tym do czynienia...

dziękuję, będę bardzo wdzięczna
nasza pani weterynarz polecała nam brynów, ale chcę jeszcze posprawdzać...

Posted

saphira18 napisał(a):
Króliś super:) Dela pewnie zazdrosna, a może upolować by chciała?:p:evil_lol:

wracając do tematu królika, to z moich obserwacji wynika, że Dela myśli, że to jedzenie dla niej.....

Posted

vaness napisał(a):
oj dziewczyny nie mówcie tak , mnie krew zalewa jak sobie pomyśle... a przed oczami mam Dele w roli wilka jak się znęca nad tym biednym królikiem..

do tego chyba nie dojdzie, przynajmniej w mojej obecności (mam nadzieję) :D

Posted

Podziwiam psy, które wraz z chomikami, świnkami morskimi i króliczkami żyją za pan brat, jakoś nie widzę w tej roli mojej Roksinki, co do Igi to gdyby była głodna (a teraz się odchudza) to tez bym grosza nie dała...

Posted

z chomikiem go zostawię , ale z królikiem w życiu , kiedyś był u nas na chwile nowy królik kuzynki i Toff tak się patrzył jakby chciał go wstrząsnąć za szyje ..

Posted

A ja mam królika, Scooby jest z nim od małego i dogadują się bez problemu, chociaż razem bez opieki też bym ich raczej nie zostawiła, Scooby zalizałby ją na śmierć. :D

Posted

Dela też jest z królikiem od małego, nie wiem dlaczego tak się zachowuje :roll:

A dzisiaj Dela zrobiła sobie kąpiel błotną... tam gdzie sobie latem pływa, zimą jest bagno, no i ta postanowiła popływać w błocie, a raczej poleżeć :p

Posted

Ja ją ostatnio codziennie kąpię... :roll:
jest tylko spłukiwanie błota (ale i tak jest cała mokra ;)), albo jak się wytarza w czymś śmierdzącym, to kąpiel z szamponem... :evil_lol:

Posted

raczej nie zachoruje z powodu kąpieli, a u mnie wycieranie łap nie przejdzie bo po dłuuugim spacerze całe łapy ma czarne, zamiast rudych... :D

Posted

My mieszkamy w mieszkaniu, więc raczej nie ma możliwości żeby na dwór mokra wyszła... no ale ja bym trzymała do czasu aż wyschnie... ostatnio ją suszarką suszyłam, bo małpka chciała na spacer iść.