Jump to content
Dogomania

Sonia[*], Masza, Sajgon, Emi i Drago - czyli Nano Team :D

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sonia ma paradontoze... miała już kilka razy operowane ząbki ale nic to nie daje... trzeba wyrywać.
Kociak w tej chwili leży mi na kolanach - Mimi okazała się być jednak chłopcem :P Moje psiak jeszcze go nie znają (kociak miesza u mojego chłopaka), ale z jego psiakiem (owczarek niemiecki - Boni) i dorosłym kotem Maksiem dogaduje się bez problemu :) Boni traktuje Mimi jak swoje dziecko ;p zabawnie sie patrzy jak sie gonią i bawią :P takie wielkie z takim małym xD

Posted

A z Sonią znów gorzej ;(;(;( wczoraj przed spacarem dostała paraliżu tylnych nóżek ;(;( piszczała ;(;( troche trwało zanim wróciła "do normy" i dała radę iść na spacer... ale widzę, że cały czas takie skurcze ją męczą ;(;(;( nie wiem co mam poradzić ;(;(;( boje się ;(;(;(

Posted

Nano napisał(a):
A z Sonią znów gorzej ;(;(;( wczoraj przed spacarem dostała paraliżu tylnych nóżek ;(;( piszczała ;(;( troche trwało zanim wróciła "do normy" i dała radę iść na spacer... ale widzę, że cały czas takie skurcze ją męczą ;(;(;( nie wiem co mam poradzić ;(;(;( boje się ;(;(;(

ostatnio mój 1,5 roczny kundel dostał paraliżu tylnych łap.. jak sie okazało było to następstwo zapalenia gardła i przez to dostał skurczu łap plus osłabienie. może to przez te ząbki? jakieś zapalenie i przez to skurcze ?

• 3 weeks later...
Posted

Napiszę krótko, bo się rozkleje:

Diagnoza: zaawansowana mocznica

Mocznik na dzień 5.08: 392,7
Kreatynina na dzień 5.08: 14,7

po kroplówkach (przepłukiwaniu):
Mocznik na dzień 10.08: 300
Kreatynina na dzień 10.08: 5,5

przy czym normy to:
Mocznik: 20-45mg/dl
Kreatynina: 1,0-1,7 mg/dl

podjęliśmy leczenie, na szczęście jak widać po wynikach idzie ku dobremu, jedynym mankamentem i kwestią najważniejszą w tej chwili jest fakt, że Sonia nie chce jeść :(

Posted

Cały czas codziennie kroplówkujemy, jutro lub w piątek bedzie mieć znów badanie krwi. Zaczęła troszkę jeść - wczoraj zjadła parowkę i troche puszki :D a dziś zjadła całą parówkę i to wszystko SAMA !!! nie musiałam jej nic wmuszać na siłe :) dziś też zrobiła małego bobka :)

Posted

Dziękujemy :)

wczoraj (16.08_ było badanie krwi :)

mocznik spadł do 76,6
kreatynina 2,4

jutro jeszcze kroplówka
potem bedzie dostawać proszek Ipakitine
i za tydzień do kontroli

• 3 weeks later...
Posted

Niestety ;(;(;( jest znów to samo ;( 24.08 miała badanie mocznik był 77,6 kreatynina 1,2... Dziś byliśmy u wetarynarza znów... bo przestała jeść i wygląda jak cień... mocznik 391,5 kreatynina 8,5 ;(;(;(;(
ja już nie wiem co mam zrobić ;(;(;(

Posted

bije się z myślami ;(;(;( weterynarz powiedział, że tego nie przeskoczymy, jest to chorba nieuleczalna... Ipakitine i Furosemidum nie dały rezultatu ;(;( wet nie gwarantuje mi ze np po miesiacu kroplówek jej stan znów po tygodniu po nich nie bedzie taki sam... ;(;(;(