Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agata Balu napisał(a):
Podziwiam Kajkę! Ona jeszcze potrafi z humorem pisać o tych klopotach z paskudą. Toż to skaranie Boskie a nie słodziaczek! Ja bym toto udusila!
Dobrej nocy!

Nie zrobiłabyś tego, nie mogłabyś ;-) zniosłabyś wszystko ;-)

Posted

Witamy ciemna noca ;)
Agatko , paskuda jest -to fakt ale za to jaka urocza ;) To dziewczynka z charakterem, a ja lubie takie wyzwania :) Pewnie, ze straty spore , bo wczoraj "obrobila" juz 3-cie legowisko, w miedzyczasie pare kocykow ale ja ja troche rozumiem. Ile mozna bawic sie pileczka albo obgryzac sznurki i inne gryzaki ? :mad: Spacery okrojone, z pieskami bawic sie nie mozna, pancia tez nie siedzi obok 24 godziny ...to co robic? ....rozrabiac :diabloti: Energia rozpiera .
A tak poza tym, to bardzo kochana dziewczynka ? Naprawde ...potrafi byc slodka jak lizak, patrzaca tymi swoimi "wegielkami" z takim oddaniem, z tak wielka miloscia i ufnoscia , ze nie sposob jej nie kochac :loveu: To w sumie jeszcze bardzo biedny psi dzieciak :shake: Ja jeszcze te lapki pobolewaja -to bez watpienia. Widac, ze je podnosi, wciaz odciaza , chociaz o niebo mniej niz bylo jeszcze kilka tygodni temu ale jednak.

Jolu, tak ...zamierzam jeszcze pojsc z Laura na szkolenie o ile jeszcze nas nie wyrzucili z listy ;) Musi miec socjalizacje-to dla niej konieczne. Reszty naucze sama :)
ZZPON :evil_lol: niezly duecik mialas.....Tez sie boje, ze o Laurce beda krazyc podobne opowiesci :)
Dziekujemy za wszystkie mile slowa :-)

Posted

Hmmm nikt nie pisze,to ja w takim razie z Okazji Dnia Kobiet życzę Tobie Kajka i Wszystkim Paniom Wszystkiego Naj....
Może to święto to relikt przeszłości dla niektórych ale zawsze robi się jakoś milej:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

Kaju, duecik to ja mam cały czas :) A ich rozrabianie to słynne jest w świecie PONiarzy. Największym ich wyczynem było (o mały włos) utopienie w sadzawce (ok. 3 m głębokości) 2 krów ważących ponad 100 kg. Bąble wtedy miały 6 miesięcy. Uczyli się latać z balkonu, z wysokości 3 m oraz narobienie qpy i robienie na niej ślizgów. I wiele innych pomysłowych wyczynów. :)

Posted

Wolf :loveu:pieknie dziekuje . Masz racje ....moze to i relikt ale milej robi sie na pewno :evil_lol:
ZZPON niezle :evil_lol::evil_lol: , ja te qpe jako slizgawke to nawet rozumiem ale krowy topic?:crazyeye::mad: to juz chlopaki przegieli :evil_lol:

Posted

[quote name='Kajka_72']ZZPON niezle :evil_lol::evil_lol: , ja te qpe jako slizgawke to nawet rozumiem ale krowy topic?:crazyeye::mad: to juz chlopaki przegieli :evil_lol:

Szkoda, że mnie nie widziałaś, jak za nimi leciałam. Pobiłam chyba rekord świata w biegu na 100 m. Jak do nich doleciałam, to krów już nie było widać, bo były pod wodą. Tylko bąbelki powietrza zdążyłam zobaczyć. Myślałam, że ich uduszę. A oni słodka minka typu "Pańcia o co ci chodzi? Przecież jesteśmy psami pasterskimi". A ja stoję i już w myśli przeliczam ile może kosztować 100 kg krowa i to jeszcze x 2 ! Ale coś mnie tknęło, wzięłam samochód i pojechałam zobaczyć z drugiej strony sadzawki. Kamień z serca mi spadł, jak je tam zobaczyłam stojące i całe w rzęsie.

A to jest ta sadzawka:

Posted (edited)

Zaglądam z nadzieją na Laurkowe opowieści a tu taka cisza ... :roll:
Oby nie przed burzą z łobuziarą w roli głównej ;)

Edited by DONnka
Posted

[quote name='DONnka']Zaglądam z nadzieją na Laurkowe opowieści a tu taka cisza ... :roll:
Oby nie przed burzą z łobuziarą w roli głównej ;)
Z tego co wiem ,to lobuziara w miedzyczasie pozarla pomponiki Kajkowego sweterka ....

Posted

Buuuuuuu zaglądam a tu z lodówki wyskakuje...cisza;)
Ale to pewnie dlatego,że Laura jest bardzo grzeczna:diabloti::mad:;)
Pozdrawiam i mizianka dla kochanego kangurka i całej kochanej ferajny:loveu:

Posted

Witamy :)
Cisza nie dlatego, ze sie nic nie dzieje, a dlatego, ze mielismy gosci :) Nie za wiele bylo czasu.
7pieskow do obrobienia , wyspacerowania i wykochania :)-troche duzo :oops:
Laurka bez zmian ....szkodnik jak zwykle. To prawda , co pisala Jola ...nieopatrznie zapomnialam, ze mam pomponiki przy swetrze i poszlam do malej . Wrocilam w tym samym swetrze ale juz bez pomponikow :mad: Zniknely nagle w pyszczku i nijak otworzyc sie pychola nie dalo, a jak juz zostaly oberwane...zabawa byla przednia :multi: Podrzucane, podgryzane, turlane...oslinione nie nadawaly sie juz do ponownego uzytku :mad:

Lapki funcjonuja niezle , jak Laura chodzi bardzo powoli -stawia je pewnie. Przednia oczywiscie zarzuca bardziej niz stawia ale zle nie jest.
Taki stan rzeczy pozwala mi wierzyc, ze miesnie sie odbudowaly, a kostki sie zrosly.
Jeszcze kilka dni i bedzie wiadomo czy juz mozna wyjac plytke. Powtarzam sie -wiem ale juz sie doczekac tego faktu nie moge.
Laura strasznie wymienia siersc. Nie nadazam wyczesywac. Wydaje mi sie, ze ta odrastajaca jest troszke inna-bardziej miekka. Do tej pory byla twarda i szorstka :) Zobaczymy.
Przymierzamy sie tez do zmiany karmy. Sprobujemy karmic BARF-em. Zaczniemy od krolika, bo najbardziej delikatny.
Jeszcze cos ...Laurka uwielbia kefir i jogurt z twarozkiem :eviltong: nawet za to kostke mi oddala ;)
Fajna z niej dziewczyna :loveu:

Posted

Fajna z niej dziewczyna
Oj tam oj tam fajna:rolleyes: CUDOWNA:lol:

Krajankę,kefir,maślankę-moje smoki też uwielbiają:lol:
A jeszcze bardziej mięsko:cool3:Skoro kangurek oddał nawet kość,to pewnie ma full serwis wypas jedzonko,jakżeby inaczej:lol:Panienka chciała spróbować innej diety;)
Dobrze,że zdrufffffffffko;) Laurce dopisuje i łapeczki coraz mocniejsze.Teraz tylko z górki:multi:

Posted

[quote name='hulan']Sunia oddala Ci koste, bo pewnie chciala abys tez cos pozadnego zjadla!

heheheh...wiesz, ze o tym nie pomyslalam ;) ale pewnie tak, pancia nie wyglada na utuczona...warto ja podkarmic ;)

Posted

Laurka dzisiaj dostala cieczke :roll: pierwsza cieczke. Dojrzala panienka sie nam juz robi, a w glowie jeszcze durnoty ;)
Ciekawa jestem ( nie wiem) czy operacje mozna wykonywac w trakcie krwawienia? ...

Posted

Laura dorasta. Może dlatego oststnio tak szalała- hormony ja noszą :)
Troszkę mało sie odzywam, ale codziennie do was zagladam i ciekawościa czytam o przygodach psinki.
Nie wiem jak to jest z operacjami w czasie cieczki ale pewno madrzejsi odemnie cos podpowiedzą. A jak z funduszami na operację? Macie jeszcze duże braki?

Kajka_72 napisał(a):
Laurka dzisiaj dostala cieczke :roll: pierwsza cieczke. Dojrzala panienka sie nam juz robi, a w glowie jeszcze durnoty ;)
Ciekawa jestem ( nie wiem) czy operacje mozna wykonywac w trakcie krwawienia? ...

Posted (edited)

Wow, Laurka, o przepraszam, Pani Laura dorosła!!!!;) Pomponiki fajna rzecz, he he, Kajko buziale dla Was serdeczne:)
Edit:
Ludkowie baaardzo proszę looknijcie tu, trzeba wątek rozruszać, sunia ON potrzebuje pomocy, a tam marazm i ogólny pat:
http://www.dogomania.pl/threads/220682-Pilne!!!!!-Suczka-On-z-powybijanymi-z%C4%99bami-bez-sier%C5%9Bci-odwodniona-i-zaglodzona.../page18
Dziękuję, u Farelka pomogliście i ogonek grzeje bezpiecznie w hoteliku:)

Edited by Marycha35