Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wolf122 napisał(a):
Kajeczko a będzie dziś jakaś przygoda z Laureczką?Nic sunia nie napsociła?A może Prezes chodzi na randki?Czekamy na gwiazdeczki Kajeczki:loveu:

Ja także czekam na wieści :-) o tych Twoich słoneczkach Kajko :)

Posted

joteska napisał(a):
wiesz już Kajko jaka jest decyzja dr odnośnie łapeczki?
ślemy buziaki :loveu:

Podłączę się do pytania i buziaków joteski :loveu: :loveu::loveu:

Posted

Kochani , nie pisalam bo tak naprawde nie wiedzialam co Wam przekazac ? :roll:
Ale teraz juz wiem.
Wlasnie minute temu zakonczylam rozmowe z dr Niedzielskim.
Dlugo rozmwialismy, Dr wypytal sie o kazdy szczegol lapek...jak chodzi, jak stawia, jak ukladaja sie przy masazu, jak reaguja na dotyk, jak wyglada skora....i cale mnostwo innych pytan.
Opinia dr jest taka. Lapka z plytka nie jest jeszcze gotowa do wyjecia. Musi byc pelny zrost, absolutnie pelny zeby lapka nie pekla przy ruchu. Na to potrzebujemy jeszcze ok. 4tyg. Laurka zle reaguje na obce cialo( plytke) stad tak powolny zrost, chociaz postep zrastania sie -jest widoczny. Mam sie nie martwic :shake: , a i tak sie troche martwie :shake:
Co do przedniej lapki...jest duzo lepiej, nawet dobrze ....co pozwala miec nadzieje na prawie calkowita sprawnosc. Niestety operacji nie unikniemy , a moze to paradoksalnie dobrze bo daje szanse na zdrowie Laurze.
Decyzja dr jest taka.
Za 4tygodnie przyjezdzamy do Wroclawia i operujemy dwie lapki na raz. Za jedna premedykacja. Dr mowi, ze sie uda tak zrobic. Oczywiscie przed zoperowaniem przedniej lapki zrobimy tomograf, zeby miec 100% pewnosc, ze operacja jest konieczna.
Godze sie na wszystko:-) bardzo chce zeby dziewczynka zyla jak najbardziej komfortowo:roll:
Teraz jeszcze musimy sie pomeczyc ale za 3 miesiace byc moze bedziemy smigac po polach jak dwie sarenki ;-) Ja oczywiscie jak jakas lekko wieksza sarna :evil_lol::evil_lol:
3majcie dalej kciuki Kochani i nie zostawiajcie nas bo jakos smutnawo mi teraz :oops:
Zal mi malutkiej bo dalej rehabilitacja, dalej sznurek ....:shake: ale tak na razie byc musi.

Posted

Kajko, nie martw się kochana:calus:, wszystko jest na dobrej drodze , łapka tylna naprawdę niedługo się goi uwzględniając jeszcze to w jakim stanie i formie Laura do Ciebie trafiła. MOglo dojść do wielu komplikacji w zroście już wczesniej operowanej i długo złamanej łapki- nie będę was zamęczać jakich;). Zabieg wyjęcia płytki jak już wszystko porządnie się zrośnie nie będzie już tak dla małej obciążający, zrośnięta kosteczka łatwiej będzie sie dalej rehabilitowac i normalnieć :)
inna sprawa to łapka przednia- ale tu Laura miałaby już 3 sprawne punty podparcia więc i teoretycznie z nią łatwiej będzie o pielęgnację i rehabilitację
powiem jeszcze tak bardziej dobitnie mniej medycznie ;) jak dla Brylanta:evil_lol: to co widziałam na zdjęciu nóżki to bardzo duży sukces :)
nim się obejrzycie, już będzie cieplej i dwie sarny skikać będa po łakach;):evil_lol:

Posted

Wszystko będzie dobrze, Laurka będzie jeszcze biegała i skakała. Lepiej żeby była jedna operacja obu łapek naraz,żeby tyle razy jej nie męczyć z narkozą i stresem...Wszyscy trzymamy kciuki:)

Posted

Kajka rano już czytałem wieści ale nie było czasu napisać.Jest dobrze,tylko cierpliwości a to zaprocentuje.Pozdrawiam gorąco i całuję pyszczek suni.Jutro będzie więcej czasu,to spokojnie poczytam:loveu:co Cioteczki dziś naskrobią.A łapka im dłużej asekurowana tym lepiej,mimo wszystko.A dwie łapcie naraz Sz.Wet. uzdrowi,oby, to już boska opcja:loveu:

Posted

Dziewczynusia na pewno szybko wyzdrowieje pod taką czułą opieką swojej Mamy i Taty Brylantowego :loveu: Oczywiście psia młodość ma swoje prawa, ale Laurusia na pewno raz dwa nadrobi. Zresztą teraz elegancko sobie rozrabia jak mały dzieciak :razz:

Posted

Dzięki za wieści:).
Laurka ma szansę na całkowitą sprawość - hurra !!!
Co prawda jeszcze się bidulka nacierpi - operacja 2 łapek, ale potem będzie juz tylko "z górki".
Mocno całuję czarny nosek Laurki i przesyłam miziaki dla reszty futerek.
Pozdrawiamy
Kika i Czaki

Posted

Dziekuje Kochani:loveu:
Ja sie oczywiscie nie poddaje i cierpliwie bede czekala na czas operacji , chociaz nie ukrywam :oops: Mialam nadzieje, ze to nastapi szybko.
Nawet przez mysl mi nie przeszlo, ze zrost kosci moze u Laurki byc tak powolny ale tak jak Jola pisze ...zrasta sie i to najwazniejsze :-) Trzeba jak Wolf radzi ....uzbroic sie w cierpliwosc, jak pisze Kasia wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze i czekac jak pisze Kika na calkowita sprawnosc :-)
Agatko z ta elegancja rozrabiania pewna bym taka nie byla ;-) ten czarny pychol, to onkowe nasienie, ten szczylowaty lobuz, wygryzl dzisiaj dziure w wykladzinie :diabloti: :mad:ale trudno ..bedzie po dziurawej chodzic ;-) listewek bocznych nie bede rwala i zamieniala na nowa , bo jak znam zycie ...na zabek pojdzie na pewno ;-)
ZZPON , ja tez sie domyslalam :cool3:

Posted

Kajko będzie dobrze ja w to wierzę
Laurunia później na super spacer Cię zabierze :)
Cierpliwość zawsze się przydaje
Wtedy wszystko lepiej się udaje :)
Przed Laurunią czas kości zrastania
Ale choć wolno jest do dokonania :)
Nie martw się Kaju
Zobaczysz że Laurunia jeszcze będzie biegać jak szalona po łące
Razem z Tobą wąchać różne kwiatki pachnące :-)

Posted

Iljova napisał(a):
Kajko będzie dobrze ja w to wierzę
Laurunia później na super spacer Cię zabierze :)
Cierpliwość zawsze się przydaje
Wtedy wszystko lepiej się udaje :)
Przed Laurunią czas kości zrastania
Ale choć wolno jest do dokonania :)
Nie martw się Kaju
Zobaczysz że Laurunia jeszcze będzie biegać jak szalona po łące
Razem z Tobą wąchać różne kwiatki pachnące :-)

A ja nie wiedziałam, że Ilona to prawdziwą wierszokletka :loveu:
Podoba mi taka radosna twórczość :):):)

Na bazarku zrobiła się cisza, więc przyszłam cmoknąć mokry nochal Laurkowy na dobranoc :)
A Tobie Kajko życzyć spokojnej nocy i cierpliwości w oczekiwaniu na szczęśliwe zakończenie leczenia łapinek :):):)
Bo, że właśnie tak to się skończy nie wątpię :):):)

Posted (edited)

Pozdróweczki dla Kajkowego stadka - moc pieszczotek dla wszystkich piesków i Prezesa "ze szczególnym naciskiem" na kochanego Kangurka
Pozdrawiamy
Kika i Czaki :)

Edited by kika_krk
Posted

Już ranek niedzielny choć ciemność za oknem nas wita,
Ciekawe co dzień ten przyniesie, jaki pomysł w główce Laurki i Sabinki zaświta ?
Ja Wam życzę aby był wspaniały
Aby radość i uśmiech były przez dzień cały :-)

Posted

necianeta89 napisał(a):
tak sobie ostatnio pomyślałam... Kajka, czy po tych wszystkich przygodach z Małą oddasz ją do adopcji? ;)

Kajka_72 napisał(a):
Nigdy w zyciu ;)
Na razie nie jest moja, nie mam umowy adopcyjnej ale jak tylko ja wylecze , mysle, ze oddadza mi ja po wczesniejszym skontrolowaniu warunkow- do adopcji :lol: Inaczej sila beda musieli odebrac, a jako swoje wojsko wystawie cztery owczary i prezesa :eviltong:Latwo jej nie odbija :mad:

W związku z deklaracja Kajki, ze Laura ma pozostac u Niej na stałe, zasadnosc wpłaty bazarkowej bede musiała uzgodnic z moderatorem.

Posted (edited)

nie bardzo rozumiem powyższego wpisu Beli51:shake: Kajka_72 jasno wyraziła, że nie ma oficjalnego jeszcze przekazania Laury przez schronisko opartej na umowie adopcyjnej, zatem na razie pełni funkcje DT, jedyne o czym wiemy to to, że nie musimy Laury ogłaszać bo w perspektywie ma zapewniony wspaniały DS jak już przyjdzie na to czas.
No i czeka nas wizyta przedadopcyjna;) jak i poadopcyjna ;), kto pierwszy w kolejce?
Póki co DT Kajki_72 wziął na siebie bardzo duże koszty zarówno przebytej operacji, pobytu w klinice, rehabilitacji oraz w planie skomplikowanej operacji a my mamy prawo wspierać tak troskliwy i dbający o psa DT, co jak myślę większość z nas widząc determinację w leczeniu Laury uczyni z przyjemnością.
Nie widze podstaw prawnych to wpisu powyżej :roll:
w przypadku już zaistniałej adopcji są też możliwości wspierania DS w innym dziale tj w przypadku Lunki i innych jeszcze potrzebujących wsparcia psiaków
http://www.dogomania.pl/threads/217775-POM%C3%93%C5%BB-W-LECZENIU-ONki-LUNY

Lauro kangurku, zrastaj sie szybciuchno :) miej niedzieli dla całego stadka

Edited by joteska