Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wkleję- ku pokrzepieniu serc....
Było beznadziejnie, było zagrożenie amputacją łapy...było długo- ale udało się....To ta pośrubowana owczareczka ,która była u Ronji....zobaczcie jak to się pięknie skończyło..są zdjecia z DS już po roku :)
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/172574-Simonka-dzi%C4%99ki-dogomaniakom-uda%C5%82o-si%C4%99%21%21%21-Pojecha%C5%82a-do-domu-do-Bydgoszczy?highlight=Simona"][COLOR=red][B]< SIMONA >
[/B][/COLOR][/URL]
Powodzenia Boni!

Posted

Przeklejam z molosów :

Jestem w szoku[IMG]http://www.forum.**********/images/smilies/hot2.gif[/IMG]
Byłam w tym schronisku, jak kierownikiem była kobieta (nazwiska nie pamiętam)...wpadałam tam o różnych porach - kojce czyste, w pomieszczeniu czysto...Psy miały koce...coś, na czym mogły leżeć....Ciągle wpadali wolontariusze, którzy wyprowadzali psy na spacery (młodzież) ...

Jak to możliwe, żeby zamienić to w taki syf.... [IMG]http://www.forum.**********/images/smilies/hot2.gif[/IMG]

Ta oneczka na pewno nie może tam zostać...
Konta na dogomanii nie posiadam. Mój e-mail: [EMAIL="black.blue.moon@o2.pl"]black.blue.moon@o2.pl[/EMAIL]

Gdyby jeszcze jakaś pomoc była potrzebna poza dt, którego niestety nie mogę zapewnić, to proszę do mnie pisać. Może uda mi się pomóc. Jestem z Ostrowa.

(Jeśli ktoś może to niech zamieści tą wiadomość na wątku suni)

Posted

jestem na zaproszenie Cantadorry. Miałam pod swoją opieką [URL="http://www.dogomania.pl/threads/144795-Zielonooki-po%C5%82amany-S%C5%82odyczek-Bzdyczek-skomla%C5%82-3-dni-w-ko%C5%84cu-znalaz%C5%82-dom."]Bzdyczka[/URL] z 2 lapami pośrubowanymi i zlamaną miednicą i Simonkę ze stabilizatorem zewnętrznym. Oba psiaki pozrastane w nowych domkach. Opieki nad suczką moglabym się podjąć, o ile zwolni się miejsce - bedę wiedziała na dniach czy suczka z mojego hotelu idzie do adopcji.

Posted

Karolina jutro napisze o sunieczce bo dzisiaj nie ma netu ...z tego co wiem na szybko to Boni jest ponownie operowana bo została zle poskładana ...ale wiecej jutro..prosze podnoscie sunie do gory...

Posted

[quote name='pacysia']dziekujemy Wam wszystkim ze jestescie u Boni..Ronja jestes aniołem w tym wątku[/QUOTE]
za dużo powiedziane. prowadzę domowy hotel. mam słabość do połamańców - właśnie po Bzdyczku.

Posted

Pacysia napisała,że sunia jest ponownie operowana bo została źle poskładana,a wcześniej było powiedziane,że zjadł gips i wyjęła śrubę.Jutro dowiemy się jak było naprawdę i oby wszystko się udało,nie mam coś zaufania do schroniskowych wetów(ale mam nadzieję,że dobrzy też pracują w schronie).

Posted

Witam Was sloneczka, juz jestem:)

Boni wczoraj pojechała do podobno dobrego ortopedy, mówie podobno bo to sie dopiero okaże.
Po wykonaniu RTG okazało sie, że suńce po tym pierwszym zabiegu w tylnej łapce zlamała sie śruba, wygladalo to okropnie nie wyobrażam sobie bólu jaki musiala przeżywać. Z łapki zrobila sie straszna olbrzymia spuchnieta bania. A z kolei w przedniej lapce ten kon.wał tak wlożył śruby, że w stawie lokciowym nie miała możliwości wyprostu i gdyby się już to zrosło to Boni nie mialaby mozliwości wyprostować łapusi:( Porpostu ja osoba, która się nie zna, widziałam, że jest to wykonane tragicznie.
Tak więc suńka musiała mieć robione wszystko od początku w inny sposób, zastosowali podobno jakąś inną metodę, bo na śruby juz nie było miejsca tak ją urządził tamten wet.
Dzisiaj popołudniu dzwonię do weta i wszystko napiszę.

Po tym drugim zabiegu suńka juz naprawde musialaby mieć dobą opiekę.