Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ewciu, nie mozna powiedziec jednoznacznie, ze konczy sie dobrze :shake: Napisze tak ...konczy sie wielkim szczesciem w ogromie nieszczescia :roll:
Konczy sie najlepiej jak moze sie zakonczyc historia tak bardzo trudna . Poza tym ....pokazuje cos, co jest rzadkoscia ....ogromna milosc czlowieka do swoich psow :-)
W tym fabularnym filmie nie ma naciagania faktow...jest prawie( pisze prawie, bo jak obejrzycie film bedziecie wiedzili co znaczy moje "prawie" ;-)) wszystko tak, jak bylo naprawde. Czytalam historie , prawdziwa historie, filmowanej wyprawy na Antarktyde i rzeczywiscie ...film oddaje jej calego ducha i konczy sie tak, jak faktycznie skonczyla sie prawdziwa historia. Po tym filmie pokochalam malamuty i zrozumialam dlaczego sa takie, jakie sa....
Cantadorra....nie pytaj tylko koniecznie obejrzyj. Wyplaczesz wszystkie lzy ale nigdy tego filmu nie zapomnisz. Ja ogladalam go pierwszy raz w roku premiery ...chyba 2006 o ile pamietam, pozniej po roku i do dzisiaj pamietam chyba kazdy szczegol. Film jest naprawde wart zobaczenia , bo nie jest fantazja ludzka......TO sie zdarzylo naprawde. Wyplakac mozna wszystkie lzy ale ...wrazenie niezapomniane.

Edited by Kajka_72
  • Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obejrzę, ale muszę się nastroić. Trochę mnie przerażają te łzy..........
Miziaki dla pięknej Laurki i jej kolegi i koleżanek, a w szczególności dla eleganckiej damy Sabci i trzpiotowatej uroczej Viki :) No i oczywiście dla Kajki, szefowej gangu :)

Posted

Ja widziałam ten film nie jeden raz i reaguje zawsze tak samo z ta sama siłą wydobywają się moje emocje.
To fakt naprawdę warto zobaczyć ten film... To bezcenne ...

Posted

Oj ....zaraz mnie cos trafi:angryy: Napisalam tak duzo i mi wszystko wcielo :mad:
Cos mnie dogo dzisiaj nie lubi, pol dnia wejsc nie moglam , a teraz wywala mnie jak zuzyta chusteczke :angryy:
Sprobuje jutro ;)

Posted

Przesyłamy buziaki i miziaki wieczorową porą :):):).
Dogo mnie czasem nie lubi, giną pisane wypowiedzi....calkiem często :(.
Tym razem się udaje ;) - 3majcie się zdrowo
Spokojnej nocki
Kika i Czaki :)

Posted

Ochhhh ja oglądałam ten film kilka dni temu i spłakałam się jak norka... Musiałam potem mojego psiego dzieciaka wyściskać.

Całuski dla wszystkich dwunożnych i czterołapnych :) :*

Posted

Kajka_72 napisał(a):
Oj ....zaraz mnie cos trafi:angryy: Napisalam tak duzo i mi wszystko wcielo :mad:
Cos mnie dogo dzisiaj nie lubi, pol dnia wejsc nie moglam , a teraz wywala mnie jak zuzyta chusteczke :angryy:
Sprobuje jutro ;)

Dlatego ja nim kliknę wyslij kopiuje to co napisałam np do notatnika tak na wszelki wypadek :) wyśpijcie się :-)

Posted

Kajko nie wiedziałam, że to oparte na faktach!!! Oczywiście na zajafce zryczałam się jak unixena, czyli jak fretka:) Oj psowatym to my do poduszek nie dorastamy, to cudowne stworzenia, dowód na istnienie czystego Dobra:):):)

Posted

zaglądam do Kajkowej gromadki i Laury po przerwie :) myslami cały czas z Wami :loveu: ale strasznie jestem robotą zawalona i jeszcze pielęgnowaniem łapiny mojej sunki. Już nie mogę sie doczekać aż łapeczka Laury się zrośnie, faktycznie tak czasem jest po reoperacjach, ze dłużej na efekt trzeba poczekać, nie martw sie Kajeczko- efekt jest tuż tuż. Do zrostu pobudza też już samo chodzenie i obciążanie łapeczki- jest pełna podziwu dla Twojej determinacji, dbalości, ciepliwości i serdusia jakie ofarowalaś Laurze:lol:.
Ściskam mocno i całuję w Kajokowo- Brylantowe pycholki łacznie z tym czarniusim:loveu:

Posted

Meldujemy się z wizytką u królewny Sm(n)iesz(ż)ki vel Laurki? Co u Was słychać ?Laurka pewnie deczko odpoczywa po sportowych atrakcjach weekendu ;). Ciekawe jak postępuje integracja z Kajkowym stadkiem? Czekamy na rodzinną fotkę wszystkich futerek ;).
Pozdrawiamy i przesyłamy moc buziaków
Kika i Czaki :)

Posted

Cioteczki witamy :-) i dziekujemy, ze z nami jestescie....za kazde dobre slowo dziekowac nie przestaniemy :-)
U nas dzien pelen wrazen :roll:
Po pierwsze , Laurka nie byla na meczach bo ma szlaban na zycie towarzyskie :mad:;) Zadnych wyskokow, zadnych zabaw z facetami, zadnych randek i meczow pilki recznej :eviltong: Matka zarzadzila szlaban i tyle :diabloti: Powodem mojej "powaznej" decyzji byla zbytnia euforia na widok wujkow, proby podskokow, szalenstwa zagrazajace zdrowiu i dbalosc o moje zdrowie psychiczne :cool3: Radosci malej nie mozna opanowac po dobroci, a szarpanie sie z nia nie wchodzi w gre :lol:
Po kolejne ....mam kolejnego owczarka :shake: Przepiekny dlugowlosy chlopak, mlodziutki z jeszcze durnowatym spojrzeniem:loveu: Pies -zjawisko onkowe. Cudo naprawde. Brylant wyszedl z dwoma , wrocil z trzema ze spaceru :mad: Ja go kiedys na bazarek wystawie bo z takim chlopem zyc sie nie da normalnie...zawsze cos przytarga . Jak sie zapytalam , "a to co? " odpowiedzial: ...." duze, piekne zwierze " :angryy: Zwariowac mozna z tym brylantem:diabloti:
Psiak latal po ulicach , jak zobaczyl brylanta z psami, to sie podlaczyl i przyszedl do domu :roll: Szczescie, ze nie agresywny, a Ramzes towarzyski bo bylaby bieda:shake:....
Piesek ma skorzana obroze, nie ma chipa i nie potrafilam oddac go do schronu :shake:
Te noc przespi sie w nowej budzie Sabinki, z ktorej Sabcia nigdy nie skorzystala , a jutro porozwieszam ogloszenia....mam nadzieje, ze ktos go szuka, bo wyglada na zadbanego. Byl bardzo glodny wiec szwedal sie jakis czas ale siersc nie pokoltuniona wiec byl czyjs. Nie potrafi chodzic na smyczy wiec pewnie nawial z jakiejs posesji. Az sie boje myslec , ze ktos go wywalil :(
Matko Kochana....6-ste szczescie ....troche duzo co??? 3majcie kciuki zeby wlasciciel sie znalazl bo boje sie myslec co dalej .

Posted (edited)

Kocurek napisał(a):
ojej....oby znalazl sie wlasciciel.....

Kocurku oby, bo jesli sie nie znajdzie .....sama nie wiem co bedzie :shake: brylant ma glupie mysli ale on to by wszystkie psy bral :angryy: ale on cwany...rano wybywa do pracy bo ktores z nas musi pracowac powaznie , a mnie sie doba nie domyka przez psiaki w ilosciu sztuk-5, nie mowiac juz o mojej pracy, gdzie tez mam terminy ....szczesliwie sama sobie jestem panem ale pracowac tez musze :roll: Brylant pomaga, nawet sporo robi ale leczenie, szkolenie- jest na mojej glowie....brylant korzysta z grzecznych , wyuczonych i madrych pieskow ;)
Z drugiej strony nie oddam GO( pieska, nie brylanta;)) na "reprodukcje":( To jest nieprzecietnie piekny pies. Widzialam sporo eksterierowych owczarkow ale ten jest wyjatkowy. Przepieknie umaszczony, czarny pychol (jak wszytkie u nas :eviltong:), bardzo ladnie katowany, dlugi wlos, przy glowie -lew, kufa szeroka ....naprawde cudo. Na dodatek chodzil za mna jak cien .....teraz dzioba drze na Ramzesa ....chyba noc spedzi w pralni bo poszalejemy ;)
Jutro zrobie mu fotki ...zobaczycie jaki sliczny mlodzieniec :loveu:

Ilusiu wie :-) powiedzialam mu i wiesz co on na to? ...ze zwyklym sobie, niezwyklym dla mnie dowcipem , stwierdzil :-" trudno , mam nadzieje, ze trafie w dobre rece ":diabloti::eviltong:

Edited by Kajka_72
Posted

o rety! :crazyeye: mam przekazać od Diamenta dla Brylanta pełne zrozumienie sprawy:cool1:- mamy nadzieję, ze macie choć tymczasem więcej niż jedno pomieszczenie:evil_lol: bo u nas zagęszczenie sięga 1 pies na 5m2 i jeszcze trochę na szczęście na ludzia przypada:cool3: dobrze ,że las obok i chłop stara sie jak może bo bym też Diamenta za bazarek wystawiła:mad:
Kajeczko kochana, masz złote serce :loveu: może znajdzie sie właściciel oneczka

Posted

[quote name='joteska']o rety! :crazyeye: mam przekazać od Diamenta dla Brylanta pełne zrozumienie sprawy:cool1:- mamy nadzieję, ze macie choć tymczasem więcej niż jedno pomieszczenie:evil_lol: bo u nas zagęszczenie sięga 1 pies na 5m2 i jeszcze trochę na szczęście na ludzia przypada:cool3: dobrze ,że las obok i chłop stara sie jak może bo bym też Diamenta za bazarek wystawiła:mad:
Kajeczko kochana, masz złote serce :loveu: może znajdzie sie właściciel oneczka

:evil_lol::evil_lol: no teraz to sie usmialam ...Brylant do Diamenta ..." jak to dobrze, ze czlowiek , czlowieka zrozumie " :evil_lol: Jolu ....czytasz to? "czlowiek -czlowieka ".....zaraz chyba zrobie awanture :diabloti:
U nas miejsca sporo ale i tak nie moge wprowadzic chlopaka do swoich dziewczyn bo lekko niewychowany....nie daje im nawet chwili spokoju, poza tym on chyba nie domowy. Ciagle lekko elektryczny .....zbyt duzo wrazen. Na zewnatrz byc nie moze bo jape drze nienormalnie na Ramzia:mad: .... pojdzie spac do pralni . Ja piorkuje ....malo mialam atrakcji w zyciu...to sobie brylanta znalazlam dopiero, niedawno sunie z maluchami przytargal, teraz kolejne stworzenie ...echhh...;zycie. :roll:
Oby znalazl sie wlasciciel ...

Posted

Kajka_72 napisał(a):

Ilusiu wie :-) powiedzialam mu i wiesz co on na to? ...ze zwyklym sobie, niezwyklym dla mnie dowcipem , stwierdzil :-" trudno , mam nadzieje, ze trafie w dobre rece ":diabloti::eviltong:

O kurcze ... żadnego sprzeciwu ... to tak bardzo kocha zwierzaki albo.....

Posted

Iljova napisał(a):
O kurcze ... żadnego sprzeciwu ... to tak bardzo kocha zwierzaki albo.....

Ilusiu , Ty juz nie kombinuj ciotka:evil_lol::evil_lol: zostanmy przy wersji, ze "tak bardzo kocha zwierzaki...";);)

Posted

Kajka_72 napisał(a):
Ilusiu , Ty juz nie kombinuj ciotka:evil_lol::evil_lol: zostanmy przy wersji, ze "tak bardzo kocha zwierzaki...";);)

No dobra ..niech będzie :evil_lol:

Posted

Kajko koniecznie wrzuć fotkę , może na owczarku.pl się też ogłoszenie zamieści, ogromnie trzymam kciuki zeby nie byl to kolejny porzucony onek :(