Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kajko opowieść o Laurce uprowadzającej jamnika cudna:):):) Dużo zdrowia dla sunieczki, niechaj łapki się goją!!!!! A co do psiaczkowych wybryków to ja uwielbiam jak moja Fifi wita się ze mną i jęczy z radości, przysięgam!!!:) Do tego liżąc moje pycho podgryza mi wargi....:):):)

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kajciu, Laurko, znowu biję się w piersi, że Was tak zaniedbuję okrutnie :shake:
Ale doba ma po prostu za mało godzin !!!
W pracy mam teraz urwanie głowy - koniec I semestru nauki - klasyfikacja, konferencje, zebrania z rodzicami ... itp. itd.
Na dodatek obsługuję dwa bazarki i parę wątków na dogo, co pochłania mi mnóstwo czasu :shake:
Wiem, że obiecałam Laurce procent z moich bazarków, ale te dwa są wyjątkiem
Ostatnio anett wyciąga z mordowni w Olkuszu Onka za ONkiem :shake:
W sumie już wyciągnęła trzy sunie - jedną mam w podpisie
Bidulki nie mają nic i nikogo :shake:
Jedna ma ogromnego guza na listwie mlecznej - do natychmiastowej diagnozy i usunięcia :(
Musiałam jakoś pomóc...
To właśnie dla nich są te bazarki :)
Mam nadzieję, że rozumiesz :)
Czasem tak trudno wybrać..., a dla wszystkich nie starczy....
Laurka ma Was i już przez samo to jest BOGATA :loveu: :loveu: :loveu:
Ściskam i całuję czarną mordkę Laurkową :loveu:
Kiedy ta operacja ???

Posted (edited)

Doneczko , Skarbie:loveu: my sie na Ciebie absolutnie nie gniewamy i doskonale rozumiemy ..i wiemy, ze pieniazki trzeba jakos podzielic i czasami wybor jest trudny ...duzo biedy wkolo :-( . Wybralas bardzo dobrze :-)
Dziekuje, ze napisaliscie chociaz kilka slow o swoich pieskach...fajnie bylo poczytac ale dla mnie to za malo ;) chce wiecej :eviltong:....tzn . prosze o wiecej :lol:
Kika pieszesz " pelna harmonia w stadzie" :lol: ...nie do konca tak jest;)
obowiazek harmonii dotyczy wszystkich pieskow , prezes ma harmonie w glebokim powazaniu ....on tylko z niej korzysta:eviltong: jego natomiast, absolutnie zadne nakazy i zakazy nie obowiazuja ....siersciuch bialy bez zasad :mad::loveu: Chociaz blondyn na swoj sposob jest posluszny, np. przylatuje na kazde zawolanie ...pedzi sprintem do momentu kiedy uwaza, ze go nie widze ...jak tylko zauwazy, ze patrze ...zwalnia i dochodzi spacerkiem tak, jakby chcial powiedziec ...."ide, ale ty sobie nie mysl , ze na twoje zawolanie , ...ide, bo .....chce...a tak w ogole , to ja jestem tu przypadkiem ;-)" :diabloti:
Telimena alez cudenko w Twoim avatarze ...zawsze ale to zawsze buzia mi sie rozjezdza na ten widok :-)
Tak Telimenko ..wiadomo co zdecydowal dr.
Jolu , trzymaj kciuki dalej.
Dr zdecydowal , ze plytka musi pozostac do przynajmniej ,6-ego tygodnia. Teraz minely 4tygodnie od operacji i niestety- to niewystarczy :shake: Zrost nie jest pelny i zadowalajacy. Nie mozna teraz wyjac plytki , bo lapka sie rozpadnie .

Bardzo sie zmartwilam i troche przestraszylam ale dr wytlumaczyl, ze nie ma powodow do zamartwiania sie, ze to nic bardzo dziwnego.
Zrasta sie trudno, bo to kolejna operacja na tej lapce i tak bywa:roll: Poza tym, organizm bardzo wyczerpany i zabiedzony, nie regeneruje sie tak szybko jak zdrowy. Potrzeba czasu. Zaordynowal kilka rzeczy, by pomoc kosteczkom i ...musimy czekac.

Laurka wazy 28,5 kg :-) przybrala u nas ok. 6kg :multi: Jeszcze chudziaczek z niej ale juz zeberka nie stercza :-) wagi bardzo musimy pilnowac bo zdrowy ONek to szczuply ONek ;-) szczegolnie jak ma problemy kostne .
calujemy Wszystkich nas calujacych :loveu: i
bardzo dziekujemy, ze jestescie i prosimy-badzcie:) bo walka o zdrowko Laurki trwa.

Edited by Kajka_72
Posted

W takim razie Laurka musi jeszcze 2 tygodnie poczekac na usunięcie płytki i na następną operację - przedniej łapeczki. Fakt , ze ONki w tym wieku rosną jak na drożdżach, ale 2 tygodnie to nie tragedia. Hm - prezes powinien w końcu nabrać wspaniałych psich manier, wszak obraca się w szacownym gronie szlachetnej rasy ON ;).
Cieplutko pozdrawiamy i przesyłamy buziaczki dla wszystkich sympatycznych futerek
Kika i Czaki :)
PS. 28,5 kg to już coś :multi:

Posted (edited)

Belu , juz to zrobilam :-)

Dotarla wplata rowniez od:
Cioci kasiapsiaki - 10 zl :loveu: bardzo pieknie dziekujemy :multi:
Dokladamy do "operacyjnej kupki" :-)

Kika , tak szczerze to ja zdecydowanie wole poczekac jeszcze dwa , czy nawet 3tygodnie i miec pewnosc, ze lapka sie zrosla bardzo dobrze. To minimalizuje ryzyko pozniej. Boje sie bardzo jakiegokolwiek ryzyka, bo kazde, nie daj Panie -nastepne polamanie goiłoby sie jeszcze dluzej :shake: Dzisiaj dr powiedzial mi, ze zdarza sie u mlodych psow, ze po 4tyg kosteczki sa juz zrosniete, dlatego nalezalo sprawdzic to u Laurki ale generalnie potrzeba od 6-8tygodni. Wiec ja sie juz nie martwie..... tym bardziej , ze Laurka jako usztywnienie ma plytke, a nie gips. To i dla niej, i dla nas jest duzo bardziej komfortowe i pozwala na wmasowywanie masci pobudzajacej krazenie. Wlasnie prawidlowe krazenie jest rowniez bardzo wazne w polaczenia sie zlamanych kosteczek.
Poczekamy :-) nie mamy wyjscia. Dr rzadzi i decyduje i....powiem Wam ...cale szczescie, ze nie ja :multi:

Edited by Kajka_72
Posted

Dzień dobry :loveu:zaglądam do Kajkowego Królestwa:loveu:Wieści od p. Doctora są wbrew pozorom dobre i tak należy na to patrzeć a poza tym co nagle to po diable:diabloti:;)Suńka musi odbudować masę kostną,stan ogólny a dopiero później chirurgiczna ingerencja.I jak Kajka napisałaś nieźle sunieczka przybrała na wadze także wszystko jest na jak najlepszej drodze:cool3:Tutaj u Laury jestem pewien sukcesu przez duże S:loveu:Młodość,super kompetentny dom,wet z prawdziwego zdarzenia to atuty rzadko spotykane w komplecie na wątkach forumowych.Życzę udanego weekendu i tradycyjne buziaczki posyłam:loveu:;)

Posted

My też meldujemy się u sunieczki:).
Jak Laurce podobał się mecz , Justyna Kowalczyk + skoki narciarskie?
Starczyło czasu na skoki po śniegu, buziaczki od pańciostwa i cioteczek&wujaszków, prądy i inne tego typu zajęcia? Biedne zapracowane Maleństwo ;).
Wspaniałego, zimowego weekendu i dużo radosnych chwil :).
Pozdrawiamy
Kika i Czaki

Posted

Witamy Kochani:lol:
Prawda ...Laurka dzisiaj znowu pojechala w gosci na mecze. Wujkow bylo 8 :-) Jak bylo? ... jeszcze nie wiem ogladali dwa mecze pod rzad i teraz sa w drodze do domu:multi: oj dzisiaj sie dzialo ...najpierw Justynka pokazala na co ja stac , pozniej Kamil skoczyl najdalej w drugiej serii, pozniej Chlopaki dokonali cudu odrabiajac 11 punktow z pierwszej polowy :lol:Ja to sie ciesze, ze brylant nie zszedl byl na serce strasznie chlop przezywa, zreszta jak reszta wujkow:eviltong:
Laura dzisiaj zjadla swoje legowisko, podjadla gabeczki z atlasu , podgryzla pancie, a to wszystko z nerwow, ze musiala lezec spokojnie na pradach :mad::evil_lol:Coraz trudniej robic elektro bo niunia juz nie wspolpracuje...no coz...;wiecej sily, wiecej werwy ...i w koncu jest u siebie i zyczy sobie zabawy , a nie jakiejs tam rehabilitacji :shake: Zostawilam ja na pol godziny by przygotowac masci do smarowania...a ona ciezko pracowala przez ten czas, "zjadajac" to i owo:evil_lol::mad:
Awanturuje sie na spacerkach ....chce wolnosci, a nie smyczki i zakazow :roll:Chyba czas powoli pokazywac Laurce zasady bo sie dziewczyna nam rozpusci jak ten bicz od dziadostwa;) Ciekawa jestem jaka byla na meczach ....pewnie grzeczna bo brylant nie narzekal ale tam 16 rak do pieszczenia i glaskania ...sami faceci :evil_lol:Tez chyba bylabym grzeczna:oops::diabloti:
Kika dokladnie ...Laurka taka zapracowana, ze sukienka jej nie dogania:evil_lol::evil_lol:

Ilusiu, jak zdrowko? :-)

Jest tez jedna bardzo smutna dla nas wiadomosc :( zmarla dzisiaj I.Jarocka :( mialam przyjemnosc poznac ja osobiscie. Byla bardzo mila i ciepla osoba. Bardzo mi jej zal :(

Posted (edited)

Laurka przytyła, pycha wieści:):):) Mam nadzieję, że sunieczka nie ekscytowała się meczem chłopaków za bardzo, bo zawału można było dostać! Kajko jesteś kochana, że tak pięknie dbasz o suniowe łapki, szacun za cierpliwość i konsekwencję:) Dużo ciepła z Łodzi przesyłam.
Edit:
Łódź tonie w puchu:):):)

Edited by Marycha35
Posted

Dziewczynka czuję się coraz pewniej :) prawdziwa gwiazda :) potrafi sobie ustawic wujków, jamnisia, a do tego pokazuje charakterek na spacerkach :) szczęśliwy psiaczek :)

Posted

Marysiu piękne psiaki i wzruszajaca historia:) nie wiem czy wiecie ale to są urywki z filmu opartego na faktach. Oglądałam go dwa razy i za każdym razem zanosilam się płaczem. Zreszta ten film ma w moim sercu miejsce szczególne bo to jest historia prawdziwa:) warto zobaczyć cioteczki ,tylko wcześniej duża paczka chusteczek musi być obok;) Tytuł filmu to "przygoda na antarktydzie":) można się zaryczec ale warto:)

Posted

Kajka_72 napisał(a):
Marysiu piękne psiaki i wzruszajaca historia:) nie wiem czy wiecie ale to są urywki z filmu opartego na faktach. Oglądałam go dwa razy i za każdym razem zanosilam się płaczem. Zreszta ten film ma w moim sercu miejsce szczególne bo to jest historia prawdziwa:) warto zobaczyć cioteczki ,tylko wcześniej duża paczka chusteczek musi być obok;) Tytuł filmu to "przygoda na antarktydzie":) można się zaryczec ale warto:)

A konczy się dobrze?