agnieszka30 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Ja się podejmę, zbiorę więcej informacji, emir nie chcę narazie zawracać głowy, ona ma urwanie głowy z węgrowem, czy ktoś z dogo próbował wejść do dzierżoniowa??? Quote
zuziaM Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Seaside napisał(a):A dwa totalny sprzeciw rodziny - praktycznie ukrywam się co nie sprzyja załatwianiu takich sprawa :/ Ale psiaki ogłąszać będę ciągle!!! Nie daj sie , seaside ! ! ! ! ! Ja mam zawsze jedna odpowiedz w takich sytuacjach .... " wazniejsze jest zycie , chocby psie ... od tego, ze komus sie nie podoba to , co robie .....". Jak do tej pory skutkuje. Quote
Jowita Poznań Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Zuzia__> Ja w razie sprzeciwu dotyczacego zwierzat - mam zawsze taki tekst ze niech mnie pocaluja w d.... ;) i niech sie w nasze sprawy nie wtracaja :evil_lol: Duzo bylo takich co komentowali jak przygarnelismy pierwszego kota, przy drugim to slyszalam tyle tekstow ze jak to dziecko bedzie i dwa koty- na glowy poupadalismy. Ale to nasze dziubdziusie kochane, nasze znajdki i wole naprawde je niz nieprzyjemnych komentujacych znajomych. Zawsze mowie im wtedy ze jak tylko bede miala ochote to wezme i 10 :) i nikomu nic do tego! A za Hipka trzymam kciukasy, sliczny jest i musi miec sliczny domek. Podoba mi sie strasznie. Sama bym go chciala gdybym tylko mogla. Quote
Pitty Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Seaside napisał(a):O Pitty zawitałą na nasz wątek :) Może szczęście przyniesiesz tak jak Bandiemu :loveu: W ogole on troche Bandusia przypomina.Na razie podnosze , a jak tylko bede mogla dorzuce "grosik". Quote
Seaside Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Pitty napisał(a):W ogole on troche Bandusia przypomina.Na razie podnosze , a jak tylko bede mogla dorzuce "grosik". dzięujemy ci kochana - sama obecość tylu osób na wątku podnosi na duchu :Rose: :Rose: :Rose: Quote
Pitty Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 A jezeli chodzi o reakcje rodziny...Jak mojej Mamie powiedzialam , ze chce Bandiego do siebie zabrac ( czyli drugiego psa), prawie sie poklocilysmy.Spotkalam sie z brakiem zrozumienia.Zreszta dla mojej rodziny i tak jestem "troche dziwna" , bo wegetarianka jestem,butow i ubran ze skory nie chce nosic itd.Zawsze staram sie w spokoju tlumaczyc moje nastawienie do ogolnego problemu ochrony zwierzat.Chetnym pokazuje drastyczne zdjecia z farm gdzie produkowane sa futra,okrutne testy przemyslu kosmetycznego itd.Chce im pokazac , ze to nie zadne dziwactwo , starac sie zyc tak zeby nie krzywdzic bezbronnych.A jezeli ktos przesadza z kasliwymi uwagami-reaguje ostro.Mojej Mamie tez powiedzialam , ze najpierw niech sama sprobuje cos zrobic dla innych , a potem krytykuje to , co robie.Moze nie powinnam tak do wlasnej Mamy mowic,ale mnie naprawde boli los tylu zwierzat , ktore cierpia z naszej winy.A teraz...Mama przelewa dla mnie pieniazki w Polsce na AFN i juz ani slowa o brudnych dywanach nie slysze.Ostatnio Jej opowiadalam , jaki Bandi jest usmiechniety na spacerze, a Ona na to:"jakie to musi byc szczescie dla takiego pieska,po tylu latach spacerki z pania.":cool1::cool1::cool1: Quote
agnieszka30 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Hipcio już zdiagnozowany:-( Ma zapalenie ucha( kuracja antybiotykowa, ucho tak pogryzione, az zdeformowane:-( pod tym wilczym pazurem utworzył się wielki ropień,lapa to stary uraz, wszystko wskazuje,że go nie boli...Pozwala się dotknąć,przewraca się w zabawie-to kochany, spragniony uczuć i ciepła pies. Pazur do obcięcia, ale najpierw trzeba wyleczyć tego ropnia... Ile ten pies przecierpiał... Quote
agnieszka30 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 black_sheep napisał(a):Hipcio na allegro: TUTAJ bardzo bardzo dziękuję wszystkim za pomoc!!!:Rose: Quote
black sheep Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 agnieszka30 napisał(a):bardzo bardzo dziękuję wszystkim za pomoc!!!:Rose: Mam nadzieję, że coś pomoże! Strasznie beidny ten piesek!:( Quote
magda z. Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Biadaczysko z tymi chorobami, ale to chyba przypadłość psiaków ze schroniska:( Quote
Jola_K Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Pitty napisał(a):A teraz...Mama przelewa dla mnie pieniazki w Polsce na AFN i juz ani slowa o brudnych dywanach nie slysze.Ostatnio Jej opowiadalam , jaki Bandi jest usmiechniety na spacerze, a Ona na to:"jakie to musi byc szczescie dla takiego pieska,po tylu latach spacerki z pania.":cool1::cool1::cool1: no widzisz jaka masz kochna mame? :p pozdrawiamy Bandi'ego i jego nowa rodzine Quote
Jola_K Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 agnieszka30 napisał(a):Hipcio już zdiagnozowany:-( Ma zapalenie ucha( kuracja antybiotykowa, ucho tak pogryzione, az zdeformowane:-( pod tym wilczym pazurem utworzył się wielki ropień,lapa to stary uraz Ile ten pies przecierpiał... biedaczysko.. :-( pomimo tego wszystkiego co przeszedl - nadal ufny Quote
Pitty Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Dobranoc Hipek i skacz do gory.A lapke na pewno uda sie szybko wyleczyc.Wiadomo cos o nim?Ile ma lat,jak dlugo byl w schronisku? Quote
agnieszka30 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Ma 5-6 lat, w schronisku przebywał 2 lata, był pięknym psem, widziałam jego zdjęcie w książeczce,jeszcze trochę i będzie doprowadzony do takigo stanu,;) damy radę!!! Quote
makulka Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Przekochany piesek,dzieki dziewczyny ze nie przeszłyscie obojętnie koło niego,dostał od was drugie zycie:loveu: musi byc dobrze.... Quote
agnieszka30 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Hipek ma coś w sobie,uwierzcie mi, jest taki przytulasty... Spać przez niego nie mogę,tak się martwię ... Quote
Jowita Poznań Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Jest sliczny Agnieszko. Dobrze ze zostal ze schronu zabrany bo wierz mi ze potem by Ci sen z oczu spedzalo to ze jednak go nie wzielas. A jeszcze gdy wiemy ze Dzierzoniow to niedobre schronisko... Ale teraz Hipek nie bedzie glodny, bedzie kochany i zadbany :multi: A i domek napewno sie znajdzie! Quote
zuziaM Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 Hipcio bogatszy, bo cioteczka Agnieszka30 wplacila pieniazki dla chlopaka !:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Jola_K Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 zuziaM napisał(a):Hipcio bogatszy, bo cioteczka Agnieszka30 wplacila pieniazki dla chlopaka !:loveu: :loveu: :loveu: dziekujemy :loveu: Hipcio, od jutra juz nie bede miec dostepu do netu, mam nadzieje na krotko.... ale cioteczki: zuzia i seaside obiecaly pisac do mnie czesto :mad: wiec powinnam byc na biezaco ja wszystkie wiadomosci bede otrzymywac przez posrednicwo mojego TZta, ktory w pracy ma net i bedzie mi przynosil, ta sama droga bede do was slac wiadomosci (pisze by kazdy wiedzial ze osoby "postronne" beda miec wglad do wiadomosci ;) ) ja na dogo udostepnilam swoj adres, wiec w zasadzie kazdy moze do mnie napisac :cool3: mam nadzieje, ze szybko nam zaloza internet, odpowiednie zgloszenie juz poszlo, no ale wiadomo, ze u wlochow to nie ma nic konkretnego, to moze potrwac :-( oni zawsze maja czas.... Quote
agnieszka30 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 dopiero przylazłam fuchy dodatkowe, bo i wydatków sporo, trzeba chłopaka wyleczyć... Quote
Recommended Posts