Jump to content
Dogomania

SAWA-Ma DOM! JEST ZLE .......ODESZLA (*) (*) (*) (*) (*) (*)

Recommended Posts

• Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agnieszka30 napisał(a):
No to jest pasztet moje drogie...
Sawa ma ok 12-14 lat, nie wiem kto wynalazł u niej 8?????
Jest przygłucha i to bardzo,niedowidzi,
Przebywa na tymczasie na 2 piętrze, a wywraca się po zejściu z krawężnika.
Jest u poważnie chorej dziewczyny, która nie ma siły, aby 60 kg psa znosić jak sama waży50...

MA ranę na boku, tym też nie mogli się zająć???

Suka nie ma siły wchodzić po schodach ani z nich schodzić.
Nadaje sie do kliniki a nie na pobyt tymczasowy.

[SIZE="3"]dziewczyny zaktualizujcie pierwszy post i koniecznie tytuł, bo trudno się zorientować gdzie jest Sawa i co jej jest

Posted

Dziewczyny, może przeprowadźcie rozmowę z włąścicielami hotelu...
Obawiam się,ze nie będzie innego wyjścia tylko Sawę tam umieścić.
Wynegocjować budę.
I dogladać możliwie jak najczęściej.
W Świdnicy nie ma szans...

Posted

Aga - czachy doszły z tej aukcji. MagYaa pisała mi PW. Do Perfi nie doszły takie okrągłe różowe....Już rozmawiałam z nią.
Szlag mnie trafi na tą kur...ską pocztę (sorry) :angryy: :angryy: :angryy:

Aga, Zuzia dostała PW już rozmawiałyśmy. Jeśli można chciałybyśmy pogadać z tą babeczką, bo podróż i hotel to dla Sawy wyrok jeśli jej stan jest taki jak mówisz :( Wyślij mi na PW jej telefon

Proszę rotek o allegro dla Sawci - my też się uwijamy żeby coś znależć. Może jeszcze choć dwa dni wytrzyma.
Ból jest jeszcze jeden - na razie brak transportu.....

Posted

z transportem odpadam...Mam już długi za psy, z Iliadą zrobiłam 1000km, na swój koszt, za Lorda jeszcze nie otrzymałam zwrotu, psy w domach tymczasowych są z reguły na moim utrzymaniu...
Nie mam już pieniędzy nawet na weta...
A nr do Afrodyty?
Tak, podam, oczywiście...

Posted

Perspektywa hoteliku mnie przeraża,
chyba że porządna buda...
W tej komórce też sie wykończy!
Ale trzeba liczyć sie z taką perspektywą, jak nic nie zdziałamy.
Wiem,że to koszt, ale ja po podsumowaniu załamałam się kompletnie...
Szkoda mi psów, jak nikt mi nie pomoże nie wiem co z nimi będzie......:-(

Posted

Witam kochane cioteczki:lol: .
tapetki dla Sawy:

Ze sprzedażą grafik na Allegro jest tylko jeden problem:roll: .
Wszystkie materiały wykorzystane w grafice muszą być nasze, żeby nikt się nie doczepił o prawa. Nawet te dostępne w necie z oznaczeniem free, są tak naprawdę free do momentu kiedy nie czerpiemy z nich zysków.
Jeśli macie więc jakieś fajne fotki, które możecie na ten cel udostępnić to przeslijcie na constancja@wp.pl . Ja niestety nie mam zbyt wiele czasu.

Posted

zrobiłam wczoraj Sawie zdjęcia.
Po południu wstawię.
Czy zapadły jakieś decyzję??
Dlaczego pies nie ma nawet ksiązeczki zdrowia???
czy w tym hoteliku świnie na równi z psami traktują???
a ranka....to wygląda jak nowotwór, jest czarne, podpuchnięte, na zdjęciach nie bardzo widać,

Posted

Aga tak jak mówiłąm - nie mamy na razie transportu :shake:
Jeśli Sawa już na serio nie będzie dawała rady to trzeba będzie kogoś prosić żeby odtransportował ją do Lwówka....
Cały czas pytam.....

Posted

ja podobnie jak agnieszka30 wierze ze ta sprawa bedzi emiec pozytywne zakonczenie
Lwowek to ostatecznosc, mam coraz gorsze zdanie o tym miejscu :angryy:

nie rozumie, dlaczego nie bylo informacji o chorobie Sawy, w glowie mi sie nie miesci taka ignorancja :angryy:

Do gory Sawa ! ! ! !

constancia, dzieki za tapetki, sliczne :)

Posted

dziewczyna chora na nowotwór z przerzutami poprosiła mnie o psa który wniesie odrobine radosci do jej domu.....z wiadomej przyczyny nie moze sobie pozwolic na pełna adopcje.....nie wiadomo ile czasu jeszce jej zostało...... NIE WOLNO JEJ DZWIGAC ANI DENERWOWAC SIĘ.
ZuziaM poinformowała mnie ze jest do wziecia na tymczas zdrowy 8-letni owczarek niemiecki.......okazało sie ze pies ma conajmniej 15 lat ....rany na ciele ,powazne problemy z kregosłupem i stawami ,zanik miesni .Dziewczyna u której jest obecnie SAWA mieszka na 2 pietrze ......i suka nie jest w stanie o własnych siłach wchodzić po schodach ....cierpi z bólu (od dzisiaj dostaje silne srodki przeciwbólowe)i przewraca sie po czym dziewczyna woła sasiada na pomoc w wniesieniu jej do domu i tak jest 3 razu dziennie......Jak długo jeszce pozwolicie jej sie tak meczyc bez żadnej konkretnej reakcji??????Od 2 Dni ZuziaM nie wypowiada sie na ten temat nawet na dogo........Mimo ze została poinformowana o złym stanie Sawy.....po dostarczeniu Sawy do nas kontakt sie urwał.....Rokowania są bardzo złe....leczenie długie i kosztowne...NASZ WETERYNARZ WYRAZIŁ SIĘ O SAWIE ZE TO JEST PIES SCHODZACY.....
Po raz kolejny sprawa nadrzedna okazały sie pieniadze....
Po tej sytuacji został niesmak rozczarowanie a ja wyszłam przed chora dziewczyna na kompletnego debila .....
A co do Lwówka zastanawiam sie czy nie zgłosic tego faktu do odpowiednich władz.Nieudzielenie psu pomocy lekarskiej podchodzi pod artykuł o znecaniu sie nad zwierzetami.
Niewielka róznica w wygladzie psa w porównaniu z tymi branymi ze schronu....
Pies brudny, śmierdzacy, cierpiacy,zdołowany i nawet ksiazeczki nie miał.....:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

byłam dzisiaj u agnieszki30........teraz moge sie wypowiadac na wątku. widzialam Sawe....ona ma w oczach cos takiego ze żałuje sie ze jest się człowiekiem...to myśmy zgotowali jej taki los. Jej nogi zapadaja sie pod własnym ciężaram ciała. Kiedy na nia patrzyłam poczułam w gardle "dołek" chciało mi sie płakać:shake: ona zasługuje na lepszy koniec niż schron...tymczas na 2 piętrze nie jest dla niej...wet zabronił w ogóle ja prowadzic po schodach...zal mi jej:-(

Posted

Masz rację, wszystkie coraz bardziej się przekonujemy, że w hoteliku nie ma dobrych warunków. Zrozum jednak, że ten pies nie został tam wepchnięty przez nas!!!!
Tak - ze schroniska w Jeleniej dałyśmy tam kilka psów, w tej chwili domy znalazły dwa ostatnie.

Sawa została tam jednak dostarczona nie przez nas ale przez Straż Miekjską Lwówka Śląskiego. Nie wiem na jakich zasadach oni mają tą umowę z hotelikiem. Nie wiem czy ddbają o książeczki, czy zlecają to hotelikowi. Wiemy jedno, psy dostarczane przez Straż Miejską po jakimś czasie są wywożone do schroniska!!!!
Wiemy jak ostatnio się to skończyło......
W związku z tym, że leży nam na sercu los każdego psa, który jest w tym hotelu, założyłyśmy kilku wątki szukając domów. Jakiś tydzień temu dostałyśmy wiadomość że na dniach Straż będzie zabierała psy do schroniska.
Podniosłyśmy więc larum, żeby jak najwiecej psów stamtąd zabrać.

Wiek Sawy i jej stan zdrowotny nie oceniałyśmy my!!!!
Udało się znalazł się domek - wierz mi, że gdybyśmy wiedziały jaka jest stuacja może byśmy się 10 razy zastanowiły - ale o chorobie tej dziewczyny dowiedziałąm sie dopiero jak wynikły problemy z Sawą
Sama mam chorą siostrę, praktycznie wszystko koło niej trzeba zrobić i właśnie z tego powodu nie mogę zdecydować się na kolejnego psiaka.
Więc naprawdę dobrze rozumiem rozterki tej dziewczyny.....

p.u.m.a sęk w tym że teraz jedynym wyjściem żeby zabrać Sawę i pomóc tej dziewczynie jest zabrać ją spowrotem do Lwówka ........:(
Naprawdę nie naszym celem było obciążyć chorą osobę problemem.... :(
Jak pokazują ostatnie dni, nie znajdziemy szybkoo domu, więc co...Lwówek...
I kolejny problem....na dzień dzisiejszy brak transportu.....
Jeśli możecie pomóżcie...

Trochę chaotycznie może mi to wyszło, ale chciałabym, żebyście wiedziały, że to nie tak, że wypchnełyśmy psa za którego odpowiadałyśmy, jeszcze zatajając dane...
Po prostu pies nie należał do nas a jego wizja w schronisku w Dłużynie Dolnej...?????? To popchneło nas do działąnia ......