Jump to content
Dogomania

SAWA-Ma DOM! JEST ZLE .......ODESZLA (*) (*) (*) (*) (*) (*)

Recommended Posts

• Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga - nikt nie ,mówi, że nie. Może jej stan był stabilny dopóki się te schody nie zaczeły.. kto wie... TO NICZYJA WINA!!!!.

Męczą mnie już te wymiany zdań, do cholery zamiast dzwonić po ludziach śledzę przytyki i sama na nie dpowiadam.
Popukajmy się wszystkie w głowę i zabierajmy do roboty!!!!

Posted

Zapewne jej sie nie da wyleczyć, bo to choroby geriatryczne... Jezeli naprawde jest w takim wieku, to niewiele jej zostało zycia. Jej nie trzeba juz koniecznie RTG, bo operacji i tak w tym wieku sie nie przeprowadzi, jej jedynie trzeba kochającej rodzinki, ciepły kącik i zapewne jedynie leki sterydowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe. Zeby jeszcze jakis komfort zycia zaznała...

Posted

Kurczę, wiem....:-(
Jest czysta, bardzo posłuszna, idzie taka obolała i zrezygnowana na swoje posłanko...serce mi się kraje...
Jak ją wezmę do siebie, to mam potężną awanturę, a przyznam,że byłabym spokojniejsza mając ją na oku...

Posted

Jowita Poznań napisał(a):
nie wiem czy pamietacie ale jak byla akcja z Salma wyzlica, Magdina pisala o niedrogim hoteliku pod Wroclawiem, moze tam umiescic Sawe?

moze ten hotelik bedzie lepszy od Lwoweckiego

a moze to jest wyjscie? wiadomo najlepiej jakby Sawa znalazla dom z ogrodem i kochajacych wlascicieli ale wszystcy wiemy, ze to powoli staje sie "towarem deficytowym" tymbardziej jezeli chodzi o 15 letnia suczke ktora wymaga leczenia..

Agnieszko, ZuziuM znam Was obie i wiem, ze bedziecie walczyly o kazda najwieksza psia bide poswiecajac nie tylko wlasne srodki finansowe ale przede wszystkim swoj czas, siebie.. Niestety, nie zawsze dzieje sie tak jakbysmy tego pragnely, czasem pojawiaja sie okolicznosci ktorych nikt nie byl w stanie przewidziec..

Wiem utrzymanie psa w hotelu kosztuje, i nie jest ani nie bedzie to jedyny utrzymywany w hoteliku psiak ale przychodzami do glowy na juz dwa pomysly:
1) poszukac Sponsora na utrzymanie danego psiaka - coraz wiecej firm angazuje sie w takie akcje
2) sprzedawanie pocztowek (cegielek) ze zdjeciem danego psiaka i tutaj "usmiecham sie" do Constancji ktora robila piekne kartki swiateczne

co Wy na to?

Posted

Aniu, mamy już taką aukcję...
a Constancja przeznaczyła tapety własnego autorstwa ...
Też jestem za tym,aby Sawę umieścić w hotelu pod Wrocławiem, zapewnic jej leczenie i opiekę...

Posted

Ania_w napisał(a):
zgadzam sie z Toba.. ale czy mamy jakies inne wyjscie?

Zgadzam się,nie ma wyjścia...
Ale czy tam będzie miała należytą opiekę???
Czy ktoś coś wie o tym hoteliku?

Posted

agnieszka30 napisał(a):

Ale czy tam będzie miała należytą opiekę???
Czy ktoś coś wie o tym hoteliku?

A ja się z tym zgadzam, boję się, że stracimy z nią kontakt a tam nikt o nią nie zadba, niepogłaszcze, nie przytuli... Dla niej teraz to jest bardzo ważne :(

Jowitko, kojarzysz o jaki hotelik chodziło??

Posted

na pewno w hoteliku są inne dogomaniackie psy, jak to jest k/wwrocławia, zawsze ktoś może podjechać i sprawdzić.
Na pewno będzie jej lepiej niż w Lwówku, proszę,...nawet książeczki nie miała ...
brak mi słów, nie wiem co pisać...:angryy:
Lwówek może i tani, ale na poziomie schroniskowym,
i tam jej też głaskać nie będą

Posted

myślę, że wchodziłoby to w rachubę, deklaracje wpłąt są, jakoś nadrobimy z pomocą dogomaniaków bazarkami.
Dla mnie najważniejsze jest jej zdrowie i to żeby ktoś okazał jej duuuużó miłości - naprawdę poświęcił się temu psu :(
Gdyby nie moje warunki, a raczej to że nie ja w domu decyduję :angryy: byłąby już u mnie :(

Tylko ten tymczas musi być na parterze......... jak najmniej schodów - najlepiej zero!

Posted

agnieszka30 napisał(a):
Jagoda...a myślałaś o płatnym tymczasie??
Ale takim z prawdziwego zdarzenia???

hmm.. to troche wybieganie w przyszlosc.. ale co bedzie w momencie jak tymczas nawet platny bedzie chcial ja oddac?

Posted

Ania_w napisał(a):
hmm.. to troche wybieganie w przyszlosc.. ale co bedzie w momencie jak tymczas nawet platny bedzie chcial ja oddac?

Właśnie....
Sytuacja jest tragiczna, z obecnego tymczasu chcę zabrać Sawę i to jak najszybciej