kizimizi Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 (edited) Bolek, 8letni dziadzio, zwykly, nieatrakcyjny niemały psiak dostal wreszcie szanse na dom. W lutym 2012 Bolek zamienil zamieszkiwany przez 3 lata ostatni boks wch-skiego schroniska na domowe pielesze :) DZIEKUJEMY :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Powodzenia psiaku!!!!:lol::lol::lol::lol::lol: Bolek to pensjonariusz naszego schroniska z wieloletnim juz stażem. Psa pamietam "od zawsze" i niestety od zawsze nikt nie zainteresował sie jego adopcja. Bolek od ponad 3 lat tkwi zamkniety w tym samym, przedostatnim boksie naszego schronu :shake: Czemu psem nikt sie nie interesuje? A bo maly nie jest a w dodatku zwykly kundel. Pamietam jeszcze jak mial problemy ze skora (nie ejst to nuzeniec na szczescie) ale czasem wygladal fatalnie. Jego siersc jest ogolnie tlusta i nie wyglada ladnie ALE wymaga przede wszytskim wykapania i wyczesania. Zapewne normalna, domowa dieta pomogłaby mu wygladac jak na psa przystalo. Bolek jest bardzo lagodny i przyjacielski. Nie nalezy do tych specjalnie charakternych, dogaduje sie w kojcu z innymi psami. 8lat, w schronie od 3 lat Jest spokojny i sympatyczny. Wykastrowany,zaszczepiony p/wściekliźnie i zaczipowany. nr ew.88/09 Popatrzcie na ta mordke przecudaśną :) [SIZE=3]Tekst do ogloszen: [FONT=Arial]Jest takie miejsce, gdzie nie ma już słońca, gdzie nawet najmniejszy promyk radości w końcu zmienia się w smutek ... gdzie ciemność zawsze przysłoni światło a każdy oddech niesie gorycz tęsknoty... Jest takie miejsce gdzie nie dochodzi już miłość i wiara w lepsze jutro... ... jest takie miejsce gdzie nie ma już wiary w żadne jutro .... To miejsce to schronisko dla zwierząt - przepełnione, brudne, gdzie każdy z pensjonariuszy marzy o swoim człowieku i innym, lepszym miejsce na tym świecie. Takie marzenia ma też Bolek, pies, który do niedawna nie miał nawet swojego imienia. Bolek to już 8 letni dziadzio. Od ponad 3 lat jego zycie to niekonczaca sie walka; walka o dach nad głową, walka o miske, walka o przetrwanie. Mimo tych upokarzających go warunków Bolek zachował spokój ducha. Pies szuka kontaktu z człowiekiem, zawsze radośnie wita odwiedzającą go wolontariuszkę, nie może doczekać się swojej kolejki na tę chwilę dotyku życzliwej mu osoby. Podstawia się wtedy śmiesznie całym bokiem do kraty, a najbardziej lubi drapanie nad ogonem, aż sobie wtedy postękuje z przyjemności. Bolek jest łagodny wobec psów, nie jest zazdrosny, czy zaborczy. Wydaje się być bardzo spokojnym, opanowanym psem, nie wymagającym już wielogodzinnych spacerów po lesie i niekończących się gonitw za patykami. A może tylko jest apatyczny, bo już stracił nadzieję? I przestał marzyć, że będzie znów wiódł życie bez krat, bez zimna, wśród atrakcji, jakie niosą codziennie spacery przy kochającym go "Przyjacielu" ? [/FONT][FONT=Arial] Pies został wykastrowany oraz posiada identyfikacyjny nr czip. Bolek nieśmiało spogląda w oczy odwiedzających schronisko ludzi z nadzieją, że wreszcie ktoś odmieni jego życie! Możesz pomóc psu i adoptować go. Kontakt z wolontariuszką: Lucyna 668 836 964 mailowo lucyna1981@wp.pl lub kizi-mizi@wp.pl[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif] Pies obecnie przebywa w schronisku niedaleko Wrocławia (70 km od Wrocławia)[/FONT] Edited February 12, 2012 by kizimizi Quote
kora78 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 i ma szczepenie na wirusy, z sierpnia br. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us \ Uploaded with ImageShack.us Quote
kizimizi Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Kora wiem ale nie mam kiedy. Ja znow w pracy siedze od 10 do 24 :( Quote
kizimizi Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 oki zrobione, kto pomoze oglaszac? tak na razie: http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=339198590&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ALREADY_ACTIVEMXAdIdMZ339198590 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,45357,aW5kZXgucGhw.html http://www.krakusik.pl/92256_przygarnij_dziadzia_bolka.html http://www.morusek.pl/ogloszenie/85693/Przygarnij-dziadzia-Bolka/ http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/85693/Przygarnij-dziadzia-Bolka/ Quote
kora78 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 troche malo o samym psie, zbyt skondensowane. ze tolerancyjny, spokojny, szukajacy kontaktu. rozwin to troche. i popraw literowki ą,ę,ó itp i usun 70km, bo juz kazdy madrzejszy znajdzie, gdzie to. napisz 50-100km. takie cos, bedzie lepiej. "Pies szuka kontaktu z człowiekiem, jest bardzo łagodny, spokojny, tolerancyjny w stosunku do innych zwierzat. " Pies szuka kontaktu z człowiekiem, zawsze radośnie wita odwiedzającą go wolontariuszkę, nie może doczekać się swojej kolejki na tę chwilę dotyku życzliwej mu osoby. Podstawia się wtedy śmiesznie całym bokiem do kraty, a najbardziej lubi drapanie nad ogonem, aż sobie wtedy postękuje z przyjemności. Bolek jest łagodny wobec psów, nie jest zazdrosny, czy zaborczy. Wydaje się być bardzo spokojnym, opanowanym psem, nie wymagającym już wielogodzinnych spacerów po lesie i niekończących się gonitw za patykami. A może tylko jest apatyczny, bo już stracił nadzieję? I przestał marzyć, że będzie znów wiódł życie bez krat, bez zimna, wśród atrakcji, jakie niosą codziennie spacery przy kochającym go "Przyjacielu" ? Quote
kizimizi Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 ah czepialska jestes Kora. To tak na razie bo przeciez dziadunio nic nie ma. Mam nadzieje ze mnie niedlugo wena najdzie i lepiej napisze Quote
kora78 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 mozesz wkleic to, co napisalam? zamiast tego 1 zdana, ktore zacytowalam niejako? jak to dodasz to juz tekst bedzie bardzo fajny, nie zmieniaj tego wstepu, bo jest ok. niewiele naprawde o nim wiemy, to trzeba tylko grac na uczuciach. ale nie tylko tekst zerzniety od innych moze byc, stricte o tym pie tez musi byc. a ja to napisalam powyzej. wstaw to tam. ja najpierw musze parowe pooglaszac, ale ostatnio weny nie mam totalnie na to.... Quote
kizimizi Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 nie no wstawila, ja go nei znamw ogole przeciez wiec wierze ci na slowo ;) A co do "zrzynania" tekstu to ja powielam tylko te mojego autorstwa wiec nie liczy sie jako plagiat :D Nie no tak serio to ja czasem nie wiem co mam pisac o tych psach bo ja ich wogole nie znam. Wrzucilam go na kilka stron moim zdaniem najlepiej adopcyjnych -gumtre sie udalo tym razem:crazyeye: Chyba chodzi o to, ze nie mozna juz adresu e-mail podawac w tresci ogloszenia :shake: Quote
Patmol Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 a to przecież nie jest wcale szary kundel Quote
kizimizi Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Patmol napisał(a):a to przecież nie jest wcale szary kundel a ciesze sie ze ktos to dostrzega Quote
Onaa Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 To wejrzenie przypomina mi pewnego psa... z tego miejsca. Quote
Roszpunka Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Jestem i ja u Bolka... Dogo, dzięki za zaproszenie. Cudny psiak, nie żaden zwykły kundel - żałuję, ale nie umiem robić ogłoszeń. Mogę tylko tutaj z Wami być... Quote
_Dunaj_ Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Dziękuje za zproszenie, wolna chwilą porozsyłam wątek, jednak nie zgadzam się ze stwierdzeniem zwykły burek, pies to pies, mam haszczaka, doga niemieckiego, w typie doga albo jak mi sie ostanio spodobało doga świetokrzyskiego i jamniko-teriera chyba, jak widać mieszanka niezła i nie jedyna jaką miałam bo mieszkam od 25 lat tzn. od kiedy wyprowadziła się na wieś z kil;koma psami róznego pochodzenia, dla mnie to zawsze pies, a jak go nazwę mój jeden nazywa się Berbel Quote
kizimizi Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 [quote name='Dogo07']To wejrzenie przypomina mi pewnego psa... z tego miejsca. ojjj tak. Ja tez widze podobienstwo w tych oczkach. Kora pewnie tez zauważa. witam wszytskich na Bolkowym watku :) Quote
Onaa Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Jak fajnie że nas tutaj więcej :). Boleczek już nie jest taki sam. Żeby tylko jeszcze udało mu się jakiś domek znaleźć, on ma już 8 lat to jak na większego psa to już sporo. Quote
agata51 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Renatko, dziękuję za zaproszenie - ale trafiłaś! Jak miałam się nie stawić, skoro syn Bolek, a pewnemu czarnemu nochalowi o tymże imieniu ponoć znalazłam dom dzięki podnoszeniu. Więc jestem i podnoszę. Quote
Onaa Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Super :). Jak dobrze że nas tutaj coraz więcej. Tylko dlaczego dzisiaj nie widzę zdjęć Bolusia :roll:. Quote
agata51 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Dogo07 napisał(a):Super :). Jak dobrze że nas tutaj coraz więcej. Tylko dlaczego dzisiaj nie widzę zdjęć Bolusia :roll:. A ja widzę. Bolek, pokazuj się. Quote
Onaa Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Czy ktoś jeszcze dołączy do Bolusia ? Trzeba jakoś psiaczkowi pomóc. Quote
kora78 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 dodalam foto Bolka schroniskowe. nie mamy pewnosci, czy to on, ale nawet, jak nie on to jest prawie identyczny, a Bolek ma slabe fotki do ogloszen, to nich jedno ma pozadne. Uploaded with ImageShack.us Quote
Onaa Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 A allegro będzie miał ? Może ktoś by mu zrobiła jakieś ładne ? Quote
Recommended Posts