Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koniec, dni otwartych w schronisku, z radością chcę wracać do domu, ale jak zawsze coś musi popsuć dobry humor...:angryy:

Nie wiadomo jaka była jego cała historia, znam tylko jej część...
Aris, bo tak się nazywa ten uroczy psiak, najpierw błąkał się w Katowicach, ale ktoś ulitował się nad biednym psim stworzeniem i przygarnął go.
Kudłatek myślał pewnie, że to koniec jego samotnej tułaczki po tym okrutnym świecie.

Ale to nie koniec...:shake:

Zawsze znajdzie się jakiś powód, przez który nie możemy być szczęśliwi do końca swoich dni, mianowicie:

Ta biedna psia dusza, została oddana do schroniska :(

Dlaczego?

Powodem były napady astmy dziecka...

Schronisko tak go przeraziło, że nie chciał nic zjeść, był zdezorientowany, chciał tylko przytulać się, poczuć ciepło, bijące serce człowieka...

Na widok małej dziewczynki, która przyszła w odwiedziny, od razu się ucieszył, jego ogonek od razu latał jak wiatraczek. Widać bardzo lubi dzieci :)

[FONT=Book Antiqua]Arisek jest cudownym psem średniej wielkości, ma dość długą sierść, wymagającą częstej pielęgnacji, ale za to bardzo miękką i miłą w dotyku. Ładnie chodzi na smyczy, w domu nie brudzi, grzecznie zostaje sam w domu. Ma około 2,5 roku, max 3 lata, na pewno nie więcej. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Lubi dzieci, mieszkał z jednym w wieku przedszkolnym.[/FONT]

[FONT=Fixedsys]Przypomina trochę owczarka pirenejskiego ;)[/FONT]

Zdjęcia Arisa

Posted

Kamila dodaj Arisa do picasa, swoją drogą mamy Aresa teraz Arisa i kociokwiku dostanę z tymi imionami, Roni, Rita, chyba przeceniacie moją pamięć i jak potem się nie pomylić????

A on wygląda na Puszka, albo Amorka, albo Czupurka, albo Kumpla, żeby od razu kojarzyło się tylko z nim...

Posted

Został już tak nazawny w domu i reaguje na imię, więc też bez sensu byłoby zmieniać i mieszać mu w głowie ;)

Jak układał jego opis to ciągle pisałam właśnie Ares albo Asir:D

A w wymowie brzmi znowu jak Alice:D

Posted

[quote name='soboz4']sadząc po wysokości dziecka i psa, to malutek[/QUOTE]

Nie jest aż taki malutki, mniej więcej wysokości Harisa, może nawet trochę wyższy :)

Posted

Zadzwoniłam dziś do schroniska, żeby dowiedzieć się o numer Arisa. Powiedziałam, że chodzi mi o psiaka, który został przyprowadzony do schronu w sobotę, pod koniec dni otwartych. Kundelek średniej wielkości, biały nieco dłuższy włos, w czarne łaty. Pies. Chyba dobry opis?
Pani Ula powiedziała, że nie ma go już w schronie, odebrał go właściciel :). Mam nadzieję, że o tym samym psie mówiłyśmy ;), sprawdźcie to proszę w czwartek.