Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pan Piotr odpisał mi na FB:)

"Witam Pani Elżbieto , dziękujemy za zainteresowanie . Świetnie się czuje Nola , apetyt zaczyna dopisywać . Jest jeszcze nieufna lecz jest tu dopiero od wczoraj , straszny pieszczoch . Pocieszające jest to że z minuty na minutę coraz lepiej . Jest kochana i dziękuje Wszystkim za nią ."

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Brzmi optymistycznie :) Teraz czekamy na zdjęcia z domku Nolci ....tak bardzo chciałabym zobaczyć uśmiechnięty pychol dziewczynki :)[/QUOTE]

Tak,zdjęcia zdjęcie zdjęcia - koniecznie! :):):)

Posted

Rozmawiałam przez tel bardzo długo z Panem Piotrem.
Nola pierwszego dnia była bardzo wystraszona, ale już drugiego zaczęła jeść. Podobno żarłok z niej jest duży.
Mówiłam Panu żeby jej nie przekarmiali.
Była bardzo wystraszona ale Pan mówi, że z każdym dniem jest lepiej.
Ze smyczy Noli nie spuszczają o co bardzo prosiłam.
Nola ma bardzo przyjazny stosunek do dzieci, jest bardzo delikatna, co Pan stale podkreśla. Nie ma mowy o żadnej agresji, jest bardzo spokojna.
Pan się dziwi że wcale nie szczeka, ale mówiłam mu że psy po przejściach tak mają.
Bała się wyciągniętej ręki, ale pomału to się zmienia. Przewraca się nawet kołami do góry do głaskania.
Sygnalizuje potrzebę wyjścia na dwór, jak chce wracać to sama kieruje w stronę domu.
Podałam Panu maila i obiecał przysłać zdjęcia, chociaż teraz tego żałuję, nie wiadomo czy ona nie wystraszy się flesha, jak myślicie?

Posted

[quote name='Cantadorra']Mysza, nawet jak się wystraszy, to zobaczy, że nic się nie stało, poza błyskiem światła :)[/QUOTE]
A tak się już zakręciłam z tą Nolą że może rzeczywiście przesadzam:lol:
Jak na razie nic nie przyszło

Posted

Dajmy juz Myszce spokój, bo ta sprawa chyba sni sie jej po nocach...
Sądze, ze wszystko jest w porzadku.
W koncu nie wiadomo jak dlugo musiałaby bidula siedziec w tym zimnym schronie.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Myszko a pytałaś czy Pan Piotr był u weta z Nolcią ? na zdjęciach dziewczynka wygląda jak by miała problemy z tylnymi łapkami ....:roll:[/QUOTE]
Nie nie pytałam. Musiałam przerwać bo szef wlazł i nie zdążyłam do tego dojść. Następnym razem zapytam.

Posted

[quote name='Beatkaa']Skoro cisza,to pewnie wszystko dobrze :):):)[/QUOTE]
Mam nadzieję, zdjęć na razie żadnych Pan nie przysłał.
Mówiłam że gdyby były jakieś problemy żeby dzwonił albo pisał.

Posted

Pan Piotr na FB napisał

"Witam wszystkich . Pomimo że obiecałem zdjęcie Noly to jednak musicie dać mi jeszcze kilka dni . Jest lepiej lecz nie chce się dać fotografować . Pozdrawiamy wszystkich ."

Posted

Przybiegłam z nadzieją na jakieś info i przede wszystkim foty z domku Nolci
To była na prawdę ekspresowa adopcja :)
Szkoda, że bez wizyty przedadopcyjnej , ale widać inaczej się nie dało...
Trzymam kciuki, żeby okazała się udana i czekam na wrażenia z wizyty poadopcyjnej

Posted

Pan Piotr napisał wczoraj na swoim profilu n FB, że wczoraj Nola nie chciała nic jeść i zrobiła się osowiała.
Zadzwoniłam do niego żeby poszedł z nią do weta.
Napisał potem że byli, wet nie stwierdził niczego niepokojącego, sugerował że może została przekarmiona.
Jadła podobno bardzo dużo (mówiłam panu żeby nie dawali jej ponad normalną dzienną porcję, ale chyba się nie zastosował)
Pan mówił że qoopa i sikanie normalne.
Mam nadzieję że napisze jak dzisiaj.
Pytałam o zdjęcia, mówi że Nola ucieka przed aparatem.
tu jest link do jego profilu
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=300020843364228&id=100000689459005#!/profile.php?id=100002770740594

Posted

Beatkaa napisał(a):
Ciekawe co tam u Noleczki...czy ze zdrówkiem lepiej..

Dzwoniłam wczoraj do pana
Nola zaczęła jeść, ale dalej jest osowiała i smutna.
Ożywia się tylko jak chce wyjść na dwór, podchodzi wtedy, siada i patrzy w oczy.