Dorin91 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Nola to ok. 10-letnia suczka mocno w typie ONka. Trafiła do schroniska 21.10.2011 - została przywiązana do płotu pod schroniskiem w okolicach Katowic. Niestety Nola kompletnie się poddała... Straciła wiarę w człowieka, nadzieję na lepszy los. Zamknęła się w sobie, jest wycofana, nieufna, mało je... Bardzo schudła. Leży tylko w kącie na betonie, zupełnie zrezygnowana. Suczka nie radzi sobie w schronisku, nie potrafi odnaleźć się w nowej sytuacji. Dlatego PILNIE potrzebny jest jej dom! W przeciwnym razie jej los jest mocno niepewny... Nola jest bardzo spokojna, na spacerze ładnie chodzi na smyczy. Z początku jest nieśmiała i nieufna do człowieka, w końcu spotkała ją z jego strony tylko krzywda... Boi się gwałtownych ruchów, kuli się przed ręką człowieka. Jednak jest bardzo łagodna i nie wykazuje agresji ani w stosunku do ludzi, ani względem innych psów. Nola jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. Potrzebuje kogoś, kto uwolni ją od schroniska i pomoże odbudować zaufanie do człowieka, da nowe ŻYCIE Kontakt do opiekunki: Karolina - 663-547-415, kofeina1@op.pl Nola po trafieniu do schroniska: Teraz: Quote
Dorin91 Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 Tak właśnie siedzi bądź leży wbita w kąt, zrezygnowana, ze smutkiem w oczach... Jeszcze kilka zdjęć: Quote
bela51 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Jestem, dziekuje Ci bardzo, ze załozyłas suni wątek ! Mam nadzieje, ze uda nam sie jej pomoc. Quote
DONnka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Taka śliczna i taka biedna ta Nola :loveu: Zapiszę wątek Teraz wyjeżdżam, ale po powrocie na pewno do Niej wrócę :) Znalazłam gdzieś na wątkach wpis carolla, która dwa tygodnie temu ogłosiła się jako DT na Śląsku te. 501 149 176 Może warto zadzwonić i sprawdzić, jakie daje warunki Quote
Martika&Aischa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Melduję się u dziewczynki .........w oczach sam smutek :( Quote
Vutz Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 jestem na zaproszenie Bela51. biedna sunia. Quote
iwonamaj Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Jestem na zaproszenie Martiki...Trzeba by ja wyciągnąć ze schronu... Quote
Mysza2 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 jestem na zaproszenie Martiki :( Jaki plan? Quote
Martika&Aischa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Cioteczki dziękuję że jesteście ...ta sunia od kilku dni jak tylko się o niej dowiedziałam nie daje mi spokoju :( Myślałyśmy z Belą o hoteliku u Czarodziejki. Przeszkodą jak zwykle są finanse. Na początek poproszę ciocię fochu o banerek dla suni. Bo na razie nie ma nic :( Gdyby się udało ją wyciągnąć ze schronu można by było sunię ogłaszać i szukać jej kochającego domku. Quote
Dorin91 Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Dzięki, że jesteście i zapraszacie innych :) Sunia jest naprawdę potrzebująca, siedzi ciągle wciśnięta w kąt, zrezygnowana, smutna... :( Niestety ona jest już starszym psem, nie ma co się oszukiwać, ale jest mocno w typie rasy, więc mam nadzieję, że może jakiś miłośnik rasy się jeszcze nad nią zlituje... Była wczoraj na spacerze i tak jak napisałam, na początku trochę się boi, kuli się przed ręką człowieka, nie wiadomo co ją spotkało... Jak na razie intensywnie staramy się szukać jej domu, choćby tymczasowego - jej opiekunka, która ją wyprowadza robi jej ogłoszenia, ja wątki. Martika jakbyś mogła poprosić o jakiś fajny banerek byłoby super. Ja nie umiem niestety robić takich rzeczy, zrobiłam na razie roboczy, dopóki nie będzie innego można korzystać. Oto dzieło mistrza Painta ;p : Quote
Martika&Aischa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Poprosiłam ciocię fochu o banerek dla suni ....ciocia to spec w tych sprawach ;) Cioteczko rozsyłajmy wątek i zapraszajmy. Deklaracje musimy zebrać zanim będzie za późno. Ciocia czy ona nie ma czegoś ze stawami ??? Tył na zdjęciach strasznie opada :( no chyba że to ze strachu. Quote
yolanovi Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='DONnka'] Znalazłam gdzieś na wątkach wpis carolla, która dwa tygodnie temu ogłosiła się jako DT na Śląsku te. 501 149 176 Może warto zadzwonić i sprawdzić, jakie daje warunki Dziewczyny, ktoś kontaktował się z tym DT? Może to jakieś rozwiązanie dla Noli. Trzeba ją jak najszybciej wyciągnąć ze schronu. Każdy dzień się liczy. Możemy nie zdążyć:-( Quote
Mysza2 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 zrobiłam jej FB http://www.facebook.com/events/317107831650177/ udostępniajcie i rozsyłajcie Quote
Martika&Aischa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Mysza2']zrobiłam jej FB http://www.facebook.com/events/317107831650177/ udostępniajcie i rozsyłajcie Udostępnione. Quote
Mysza2 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='yolanovi']Dziewczyny, ktoś kontaktował się z tym DT? Może to jakieś rozwiązanie dla Noli. Trzeba ją jak najszybciej wyciągnąć ze schronu. Każdy dzień się liczy. Możemy nie zdążyć:-([/QUOTE] Dzwoniłam, tylko małe psiaczki:) Quote
Beatkaa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Jestem na zaproszenie Martiki... https://lh5.googleusercontent.com/-ahv9NW3YeIE/TrPTB_6inpI/AAAAAAAAUtw/hyDW7Vu1C4A/s640/4501.JPG widać jak okropnie się boi.... Mam nadzieje,ze uda się pomóc suni... Quote
kkasiiiar Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Tez zjawiam sie na zaproszenie Martiki... chcialabym pomoc DT ale niestety narazie brak miejsca :( Quote
Martika&Aischa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='yolanovi']Może u Czrodziejki?.....[/QUOTE] Jolu też myślałam o Czarodziejce ...zaraz prześlę jej wątek....i zapytam o miejsce. Quote
Nadziejka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 dziekuje beluni za zaproszenie:modla:straszna biedunka w oczach .....bede z nadzieja zagladac i kibicowac suni cudnej:thumbs::thumbs::iloveyou: Quote
Mysza2 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 dziewczyny, na FB zgłosił się Pan który pisze że może Nolę przyjąć http://www.facebook.com/events/317107831650177/ Quote
Martika&Aischa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Mysza2']dziewczyny, na FB zgłosił się Pan który pisze że może Nolę przyjąć http://www.facebook.com/events/317107831650177/ Myszko kochana widziałam :) Pan jest z Siemianowic Śląskich więc bliziutko :) można by podjechać i sprawdzić :) Dobrze by było żeby Pan napisał coś więcej ...czy sam podjedzie dziś po dziewczynkę do schroniska. Quote
Mysza2 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Pan już rozmawiał z Karoliną przez tel. Są w kontakcie, Panstwo mieli onke która odeszła. Chcieli adoptować młodego psa ale zobaczyli Nolę:) Quote
Dorin91 Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 O rany super, ale się cieszę! :D Dzięki Mysza za wydarzenie na FB :) Zobaczymy co wyjdzie z rozmowy z Karoliną. Siemianowice blisko, ew. może by się udało jeszcze na szybko zorganizować wcześniej wizytę przedadopcyjną. Quote
kkasiiiar Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 wow jakie wiadomosci tutaj!! Trzymam kciuki!! Jednak warto robic wydarzenia na fb!!!:)( po moich jakos nie ma efektow ale widac ze nie mozna sie zniechecac) Quote
Recommended Posts