Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hehe...
one się tam co chwilę wymieniają na poduszce. nigdy nie wiem, koło którego psiaka się w danej godzinie w nocy obudzę :)

a pościel to muszę co tydzień zmieniać... ale czym jest zmiana pościeli, to przytulania się w nocy do masy psiaków :)

Posted

Będę miała pieniążki dla Czili, ponieważ sprzedałam dwa filmy: http://www.dogomania.pl/threads/137319-Co-chcecie-KUPI%C4%86-na-bazarku.?p=18431101&viewfull=1#post18431101
Wiem, że 12 zł to nie jest dużo, ale cieszę się, że w końcu miałam coś czego ktoś potrzebował. Codziennie zaglądam na wątek "Co chcecie kupić na bazarku" z nadzieją, że ktoś będzie szukał przedmiotu, który posiadam i który mogę sprzedać :)

Posted

Jutro wizyta u pana doktora.

W sobotę jedziemy w pewne miejsce, pokazać się pewnej rodzinie... ankieta wyszła ciekawie, zobaczymy co wypadnie na wizycie.
Czy państwo się nie zrażą do nużycy - chociaż wiedzą, że mała jest w trakcie leczenia.
Proszę trzymać mocno kciuki.

Posted

Penny napisał(a):
Będę miała pieniążki dla Czili, ponieważ sprzedałam dwa filmy: http://www.dogomania.pl/threads/137319-Co-chcecie-KUPI%C4%86-na-bazarku.?p=18431101&viewfull=1#post18431101
Wiem, że 12 zł to nie jest dużo, ale cieszę się, że w końcu miałam coś czego ktoś potrzebował. Codziennie zaglądam na wątek "Co chcecie kupić na bazarku" z nadzieją, że ktoś będzie szukał przedmiotu, który posiadam i który mogę sprzedać :)

Penny - wielkie dzięki :)
jesteś niezawodna :)

każda złotówka jest na wagę złota :)

Posted

Akrum napisał(a):
Jutro wizyta u pana doktora.

W sobotę jedziemy w pewne miejsce, pokazać się pewnej rodzinie... ankieta wyszła ciekawie, zobaczymy co wypadnie na wizycie.
Czy państwo się nie zrażą do nużycy - chociaż wiedzą, że mała jest w trakcie leczenia.
Proszę trzymać mocno kciuki.

Trzymam mocno. Musi się udać. Jak zobaczą Czili to się zakochają.
Słodziak z niej na tych zdjęciach :)

Posted

byłam dzisiaj z Czili na wizycie u pana doktora.
bidulka znów się tak zestresowała, że ogonek pod brzusio się przykleił, a całe ciałko drżało jak osika :(

Pan doktor zadowolony z efektów leczenia, podawania zastrzyków i kąpieli.

Dzisiaj Czili dostała ostatni zastrzyk z serii, dostała też zastrzyk wzmacniający, zastrzyk z witaminami, została również zaczepiona p-ko wściekliźnie i wirusówkom drugi raz.
Zakupiłam też advocate oraz witaminy (olej w kapsułkach) na sierść.
Próbowałam rozczytać w książeczce co to za nazwy zastrzyków, ale niestety - lekarskie pismo :)

Ogólnie cała dzisiejsza wizyta wyniosła 120 zł
Sam advocate i witaminy to już 60 zł.

Ale i tak muszę przyznać, że pan doktor całe leczenie potraktował bardzo, bardzo ulgowo.
A tak mnie nastraszył na samym początku, że mam się naszykować na duże koszty - myślałam, że końcowa suma wszystkich wizyt u weta i leków będzie o wiele wyższa.

Posted

Już jestem :)

Mogę już zdradzić, że Czili zamieszkała dzisiaj w swoim nowym domku :)
Pojechałam razem z TZ i Czili na wizytę przedadopcyjną, która wypadła super :)

Sama Czili w domku czuła się od razu bardzo swobodnie, najpierw trochę pozwiedzała, potem położyła się pod ławą i zasnęła na trochę, potem w najlepsze zaczęła sobie swojego gryzaka obgryzać :)

W nowym domku jest już jeden futrzak, mianowicie myszka, która ma mega wypasiony domek :)

Gdy wychodziliśmy, Czili tylko spojrzała i nawet nie pobiegła za nami by się pożegnać - małpa mala ;) ale to dobrze, przynajmniej nam było łatwiej wyjść :)
Ogólnie czułam wielki spokój zostawiając Czili w taki fajnym domku :)

Rozmawiałam już z DS, wszystko jest w jak najlepszy porządku, zresztą maila też dostałam, więc wklejam:

Witam:)
Czili czuje się bardzo dobrze-trzy razy byłyśmy na spacerku. Piesek dużo śpi i odpoczywa. Domownicy bardzo go polubili a wręcz pokochali i wszystkim przypadł do gustu:-) Bardzo dziękuja za przywiezienie Czili :-) Jeszcze przed snem krótki spacer na "siku" i pójdziemy spać:-)
Jola

Posted

Dostałam maila z DS Czili :)

A więc pierwsza noc minęła Czili spokojnie, oczywiście wpakowała się do Joli do łózka :)
Rano już wyżebrała u mamy Joli kawałki kiełbaski :)
Nie piszczy i jest zadowolona.

Ale takie wieści cieszą :)
Jestem szczęśliwa, że Czili ma tak wspaniały domek :)

Posted

Mam wieści z domu czili :)

cześć:)
czili czuje sie bardzo dobrze,jest w domu sama ale tylko ok 8h- nie zniszczyła nic.oprócz zabawek które juz ma dostała pluszaka i sie nim bawi,podrzuca sobie go:) nauczyła sie wchodzic po schodach i teraz biega jak szalona:) czili cały czas śpi ze mna w łóżku i widac,ze bardzo jej to odpowiada:) za bardzo nie lubi suchej karmy woli inne rzeczy haha:)
jola

hahaha jak super :)
moje serce się raduje :)

Posted

Cioteczki kochane - wieści z DS Czili co chwilkę dostaję i wszystko jest w jak najlepszym porządku :)
Samochodów już się Czili na spacerkach nie boi, jeździ ze swoją pańcią również samochodem do znajomych, gdzie na dzieci ostatnio burczała.
Nauczyła się już biegać po schodach (były z lekka inne niż u mnie), więc teraz gania po domu jak mała torpeda :)

Tęsknie za tą kruszynką bardzo mocno, ale wiem że ma super domek i jest tam kochana i rozpieszczana i śpi z pańcią w łózku - a to najważniejsze :)

Ciocie kochane, czy nikt nie będzie miał nic przeciwko temu, by pozostałość po Czili: 46,50 przekazać na tabletki na dorobaczenie i preparat na pchły na moją kolejną tymczasowiczkę PATI oraz tymczasowiczkę Pyrdki MIGOTKA ??

Posted

Czili miała farta, że trafiła na tak super domek :)

Dzisiaj znów dostałam maila z DS Czili :)
Wszystko w jak najlepszym porządku :) Rozkochała w sobie wszystkich :)

Wcale się nie dziwię, u mnie też kto spotkał na swojej drodze Czili - zakochiwał się w niej po uszy :)