Ladymonia0610 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/219598-Ratunku-potrzebny-ds-lub-dt!-Szczeniak-znaleziony-z-zerwan%C4%85-smyczk%C4%85. BŁAGAM O POMOC Quote
bdom Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 jesteśmy już po wizycie u dr Bieżyńskiego i mamy prawie same dobre wiadomości! :D Doktor powiedziała, że nie ma co robić operacji-złamanie jest za stare, a on w okresie wzrostu, jak dorośnie to albo sam się naprostuje albo będzie operacja. Czyli na razie nie ma się czym martwić. (to dla mnie ogromna ulga bo bardzo się o niego bałam ) A dodał, że mały wyrośnie na dużego psa i ma max 9 tyg :):):) Ze złych wiadomości to Manguś od wczoraj dostaje antybiotyki bo się przeziębił i ma zapalenie gardła i cały czas charczy. A u weta jak dostawał zastrzyk to nawet tego nie zauważył, bo dostał smakołyka. Dla niego wszystko znika jak pojawia się jedzenie :D Quote
Satrina Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Hurrraaa!!! Czyli jednak nasz wałbrzyszki wet miał rację i w kwestii wieku i w kwestii łapki, a strzegomski dobrze mówił, że będzie duży!!! Super, że takie dobra wiadomości w piątek-Bidulek niech zdrowieje na święta;-) Quote
bdom Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Tak, tak. Wetka (współpracownica dr Jonkisza) u której byliśmy za pierwszym razem bardzo się pomyliła. A mały niszczyciel szybko wyzdrowieje - jeszcze jutro antybiotyk, później szczepienia i w końcu będę mogła uczyć go chodzić na spacery (bo na razie bezwzględna kwarantanna, nie chcę żeby jeszcze coś złapał) :) Quote
Satrina Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 A jak kociak? Mango go jeszcze zaczepia? Napisz, bo jestem strasznie ciekawa.W przyszłości też chce mieć psiaka (tylko raczej dorosłego) a mam 2 kociaki. Quote
bdom Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Z kotem już dobrze, wciąż się gonią po domu czasem ale w formie zabawy, teraz na przykład Mango śpi na poduszce a Blancik w nogach. Ogólnie kot już jest wyluzowany, a Manguś jak to szczeniak - traktuje go jak wyjątkową puchatą zabawkę :) A i jeszcze jedno - Mangusiowi od wczoraj stoją uszy!! Wygląda jak mały wilczek jest śliczny !:) Quote
Satrina Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 W takim razie koniecznie wrzuć fotki!!! Quote
kora78 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 kamien z serca, bardzo dobre wiadomosci :) myrhanko dla bździla. :D Quote
Marta1990 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Ogromnie się ciesze!!! Super ,że stanęły mu uszka teraz pewnie wygląda jak rasowy owczarek:evil_lol: Quote
NikaEla Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 bdom napisał(a): i w końcu będę mogła uczyć go chodzić na spacery (bo na razie bezwzględna kwarantanna, nie chcę żeby jeszcze coś złapał) :) zapraszamy wtedy na wątek spacerów wrocławskich :) i na spacery nie tylko wirtualne ;) Quote
bdom Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Po szczepieniach na spacer z chęcią się wybierzemy, trzeba będzie malucha socjalizować. :) Uszka się 'załamały' i teraz wygląda jak ciapek, taki owczarek niespodzianka jak to powiedział pan w kolejce do weta :D Wczoraj Mango dostał od kota ale się nie dziwię, Blancik się wkurzył jak mu psiak do kuwety wchodził podczas załatwiania ;) A i dzisiaj nauczył się komendy 'waruj', jeszcze go trzeba naprowadzać smakołykami, ale strasznie szybko łapie o co chodzi. Później wkleję jeszcze jakieś zdjęcie żeby pochwalić się moim maluszkiem. Quote
Satrina Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Hahahahah dobrze, że oberwał-będzie wiedział, że nie mozna przeszkadzać w toalecie. Quote
bdom Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Melduję co u Mango.:) Chłopak rośnie bardzo szybko, uwielbia się przytulać, szaleć z psią koleżanką nad Odrą i przede wszystkim JEŚĆ.:D Mamy małe problemy z zachowaniem, więc umówiłam się z behawiorystką na wtorek, kontuzja łapki ostatnio się odzywa, jutro jedziemy do lekarza na konsultację (mam nadzieję, że jestem trochę przewrażliwiona i to nic poważnego). Zdjęcia niestety mam słabe,ale pogoda na lepsze nie pozwala(same łóżkowe:D). Puszczam Wam oczko :P Quote
bdom Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 A i jeszcze dodam, że z kotem też jest w porządku. Wielkiej miłości nie ma, ale jest pewna symbioza- Mango gania Blancika po całym domu, i odwrotnie. Jak kot ma dość to wskakuje na stół, a wtedy biedny szczeniak stoi koło stołu i szczeka (kot na to odpowiada miauczeniem) Cyrk po prostu:lol: (Tylko żarcia mały broni przed kotem, nawet próbował Blancika ugryźć jak ten zbliżył się do miski:roll:) Quote
azalia Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Toruś wygląda cudnie,a już to zdjęcie z oczkiem jest po prostu niesamowite. Fajnie,że dogadał się z Blancikiem,a jakieś małe niesnaski zdarzają się w najlepszej rodzinie. Quote
necianeta89 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 On jest trochę podobny do mojej Kropci, która też w DS, i też ma on tak wielkie łapki jak Kropcia :) Quote
bdom Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Rzeczywiście jest bardzo do Kropci podobny :D Tylko pyszczek ma cały czarny. Quote
bros Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 oj nieładnie , wątek Mango zaniedbany a to taki fajny madry szczylek :) Quote
bdom Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 bros Mango dziękuje za komplement. A ja melduję, że młody 17.07 pozbędzie się jajek- będzie miał robione prześwietlenie żeby skontrolować łapkę i przy okazji kastracja :( Mango był już na swoich pierwszych wakacjach nad jeziorem a w nd. za tydzień jedziemy nad morze(i mam nadzieję,że nie zrobi mi wstydu). Biedak nie będzie mógł się 10 dni po kastracji kąpać, tak to uwielbia:razz: (codziennie chodzę z nim nad rzekę). Zdjęcie-Mango z kumpelą Bellą w stajni-niestety gówniarz zaczął ostatnio szczekać na konie-jakieś rady jak go odczulać? Pozdr. Quote
Marta1990 Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 Niedobry Manguś ! Ja nie wiem jak oduczyć go nie szczekania na konie, takiego problemu nie miałam . Ja się zastanawiałam gdzie jest Mango na tym zdjęciu ,które dodałaś. Myślałam ,że to jakiś owczarek niemiecki i pit bul :) Ale chłopaczysko wyrosło , stanęły mu uszka ? Quote
bdom Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Jedno stoi a drugie nie:D Wyrosło się do idealnych rozmiarów-25kg ale jeszcze trochę 'zmężnieje'.Taki owczarek-krzywodupek miniatura:) W ogóle to jest bardzo fajny psiak-nigdy nie miałam psa tak wpatrzonego w człowieka. Ma oczywiście swoje 'gorsze' dni, ale ogólnie jestem z niego mega zadowolona-zwłaszcza jak sobie przypominam ile już się nauczył. Quote
Marta1990 Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 No to super! A jeszcze nie dawno był taki bezbronny i mały ;) Quote
bdom Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 ojej! nie widziałam tego zdjęcia, jaki on był słodki! Teraz zdecydowanie nie jest bezbronny- w nocy zmienia się w psa obronnego, nie lubi zwłaszcza pijanych mężczyzn. Jest za to super nianią dla szczeniaków-nad jeziorem zajmował się małą spanielką sąsiadów, a jak u mnie był kilka dni szczeniak w DT to Mango był prze szczęśliwy:) Quote
Marta1990 Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 A jak reaguje na wodę ? Lubi pływać ? Quote
Recommended Posts