Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ja też nie miałabym nic przeciwko ,ale ludzie mogą się bać .
W sumie mój wet nigdy nic nie mówił że na czczo zawsze odrobaczam po jedzeniu i pierwszy raz słysze, że na czczo ,przecież tabletkę trzeba do jakiejś kiełbasy wrzucić/.

Posted

[quote name='Marta1990']no ja też nie miałabym nic przeciwko ,ale ludzie mogą się bać .
W sumie mój wet nigdy nic nie mówił że na czczo zawsze odrobaczam po jedzeniu i pierwszy raz słysze, że na czczo ,przecież tabletkę trzeba do jakiejś kiełbasy wrzucić/.[/QUOTE]

podaje sie z niewielka, minimalna ilsocia jedzenia. kawalek kilebasy, a normalne sniadanie i obiad to co innego.
nie wiedzialam,ze sa takie,ze nie trzeba na czczo Patmolu :)

wezma, to super. to czekamy na relacje, jak akcja sie skonczy i psiak bedzie bezpieczny.
a to dt dopoki ds nie znajdzie, czy dopoki wydobrzeje lapka?

Posted

No już jestem nareszczie. Piesek kochany siedział całą drogą grzecznie na fotelu pasażera i to bez pasów hihihih. Dom tymczasowy wspaniały-lepszego by sobie nie wymarzył. Okazało się, że mój kolega z pracy, a szczególnie jego żona to wielbiciele psiaków (sami mają swoje dwa) od niedawno "służą" również jako DT.Z tego co wiem Magda-żona kolegi działa w ROTT (pomoc Rottweilerom). Najważniejsze, że DT jest właściwie bezpłatny nie licząc weterynarza, karmy itp. Pieski przebywają w mieszkaniu, ale w ogródku znajduje się również boks.Jutro wezmą małego do weta, bo trzeba sprawdzić z co z jego łapką, wygląda jakby była wybita w biodrze czy coś takiego, ale właściwie porusza się normalenie. Maluszek nie ma jeszcze imienia, więc czekam na propozycje.
KOchane póki co poszło 23 pln na karmę, smycz+obroża 17 pln+wet odrobaczenie i odpchlenie. Także jeżeli mzecie pomóc grosikiem to będzie bardzo miło, zwłaszcza ten wet, bo za to płaciła Marty1990 koleżanka. Jutro wizyta chyba darmowa, ale pewnie bedzie rtg. DAlej wszystko się okaże. Mam nadzieję, że z łapką będzie dobrze i szybko wyślemy go do nowego DS. Jutro dam znać co jak i może jakieś foty się pojawią.. Dzięki wszystkim za wsparcie i zaglądnie na wątek.

Posted

[quote name='kora78']niee. zbieramy kase na leczenie. to wazniejsze.
a na jakiej dzielnicy dt mieszka?[/QUOTE]
Mały jest na Poniatowie i proponuję dla niego imię Toruś, bo został znaleziony przy torach.Rozmawiałam własnie z kolegą i ponoć mały broił i poustawiał psy w domu hahahahah. Cicha woda....

Posted

[quote name='Satrina']Mały jest na Poniatowie i proponuję dla niego imię Toruś, bo został znaleziony przy torach.Rozmawiałam własnie z kolegą i ponoć mały broił i poustawiał psy w domu hahahahah. Cicha woda....[/QUOTE]

Toruś - fajne imię :)
i jaki rezolutny maluszek! ;)

Posted

Dziś Toruś był na wizycie darmowej u weta i mam jakieś zgrubienie w stawie, chyba biodrowym, ale nie jestem pewna. Również dzić będzie wykonany RTG i sprawa się wyjaśni. Czy będzi potrzebny zabieg czy nie.Póki co potrzebna kasa na wizyty weterynaryjne-poprzednia 30pln i czeka kolejna, oraz koszt dzisiejszego RTG 55 pln. Prawdopodobnie będą również potrzebne pieniązki na zabieg-jeżeli taki będzie. Szukam dobrych duszyczek, które wesprą Torusia, bo ja nie dam rady sama i tak już zapewnilam mu z Martą smycz, karmę oraz transport. Pomóżcie dziewczyny!

Posted

[quote name='kora78']ujmijcie wszystkie finanse w 1 poscie. ladnie i czytelnie. kiedy co i za co i ile.
ja od siebie na te chwile 10zl moge dac.[/QUOTE]

Dzięki, zaraz to zrobię

Posted

Wątek finansowy jest w nr 4. Romawiałam przed chwilą z kolegą i wiem,że oni zaraz spodziewają się dużego psa i nasz maluszek trafi do zaprzyjaźnionego DT w Starych Bogaczowicach (obok Wałbrzycha). Będzie mieszkał w domu u Magdy z fundacji ROTT. Nomen omen, która już pomagała Marcie1990 znależć dom dla wyrzuconego amstaffa. RTG jednak jutro no i świeże fotki Torusia.

Zapraszam na bazarek dla Torusia

http://www.dogomania.pl/threads/219060-Nowy-GPSx2-sztuki-doskonały-na-prezent-na-leczenie-Torusia-do-11.12.2011