kora78 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 ja nie widze przeciwwskazan- odrobaczenie jako niemoznosc wyjazdu na dt z psami. bzdura jakas. Quote
Patmol Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 są tez takie środki, że można z jedzeniem trzeba iśc do veta na pewno i zobaczyć co on zdecyduje Quote
Marta1990 Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 no ja też nie miałabym nic przeciwko ,ale ludzie mogą się bać . W sumie mój wet nigdy nic nie mówił że na czczo zawsze odrobaczam po jedzeniu i pierwszy raz słysze, że na czczo ,przecież tabletkę trzeba do jakiejś kiełbasy wrzucić/. Quote
Satrina Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Ok wezmą go nie ma problemu, tylko niech mu wet da tabletki na odrobaczenia. Wszytko to takie zamotane bo ja w pracy siedze:-P Quote
Marta1990 Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Uff tylko żeby dotrzymała słowa i poszła zadzwonie do niej o 16 Quote
kora78 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='Marta1990']no ja też nie miałabym nic przeciwko ,ale ludzie mogą się bać . W sumie mój wet nigdy nic nie mówił że na czczo zawsze odrobaczam po jedzeniu i pierwszy raz słysze, że na czczo ,przecież tabletkę trzeba do jakiejś kiełbasy wrzucić/.[/QUOTE] podaje sie z niewielka, minimalna ilsocia jedzenia. kawalek kilebasy, a normalne sniadanie i obiad to co innego. nie wiedzialam,ze sa takie,ze nie trzeba na czczo Patmolu :) wezma, to super. to czekamy na relacje, jak akcja sie skonczy i psiak bedzie bezpieczny. a to dt dopoki ds nie znajdzie, czy dopoki wydobrzeje lapka? Quote
Patmol Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 na pewno są takie dla kotów - można odrobaczac spot-on (tym środkiem na kark) -tylko on droższy jest troszkę Quote
azalia Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Cieszę się,że tymczas dla małego się znalazł,na weta mogę trochę wspomóc. Quote
Satrina Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='azalia']Cieszę się,że tymczas dla małego się znalazł,na weta mogę trochę wspomóc.[/QUOTE] Dzięki, zobaczymy co wet powie na tą chorą łapkę Quote
azalia Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Jak tam malutki,zabrany z altanki,bezpieczny? Quote
Marta1990 Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Tak już zabrany i Sartina wiezie go do DT :) Więc czekamy na relacje :) Quote
mmd Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Ufff :) Takie akcje to wzór do naśladowania i powód do radości dla wszystkich ;) Quote
Satrina Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 No już jestem nareszczie. Piesek kochany siedział całą drogą grzecznie na fotelu pasażera i to bez pasów hihihih. Dom tymczasowy wspaniały-lepszego by sobie nie wymarzył. Okazało się, że mój kolega z pracy, a szczególnie jego żona to wielbiciele psiaków (sami mają swoje dwa) od niedawno "służą" również jako DT.Z tego co wiem Magda-żona kolegi działa w ROTT (pomoc Rottweilerom). Najważniejsze, że DT jest właściwie bezpłatny nie licząc weterynarza, karmy itp. Pieski przebywają w mieszkaniu, ale w ogródku znajduje się również boks.Jutro wezmą małego do weta, bo trzeba sprawdzić z co z jego łapką, wygląda jakby była wybita w biodrze czy coś takiego, ale właściwie porusza się normalenie. Maluszek nie ma jeszcze imienia, więc czekam na propozycje. KOchane póki co poszło 23 pln na karmę, smycz+obroża 17 pln+wet odrobaczenie i odpchlenie. Także jeżeli mzecie pomóc grosikiem to będzie bardzo miło, zwłaszcza ten wet, bo za to płaciła Marty1990 koleżanka. Jutro wizyta chyba darmowa, ale pewnie bedzie rtg. DAlej wszystko się okaże. Mam nadzieję, że z łapką będzie dobrze i szybko wyślemy go do nowego DS. Jutro dam znać co jak i może jakieś foty się pojawią.. Dzięki wszystkim za wsparcie i zaglądnie na wątek. Quote
Satrina Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Marta zmień temat, na już w DT, szukamy DS Quote
kora78 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 niee. zbieramy kase na leczenie. to wazniejsze. a na jakiej dzielnicy dt mieszka? Quote
Satrina Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='kora78']niee. zbieramy kase na leczenie. to wazniejsze. a na jakiej dzielnicy dt mieszka?[/QUOTE] Mały jest na Poniatowie i proponuję dla niego imię Toruś, bo został znaleziony przy torach.Rozmawiałam własnie z kolegą i ponoć mały broił i poustawiał psy w domu hahahahah. Cicha woda.... Quote
mari23 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='Satrina']Mały jest na Poniatowie i proponuję dla niego imię Toruś, bo został znaleziony przy torach.Rozmawiałam własnie z kolegą i ponoć mały broił i poustawiał psy w domu hahahahah. Cicha woda....[/QUOTE] Toruś - fajne imię :) i jaki rezolutny maluszek! ;) Quote
Satrina Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Dziś Toruś był na wizycie darmowej u weta i mam jakieś zgrubienie w stawie, chyba biodrowym, ale nie jestem pewna. Również dzić będzie wykonany RTG i sprawa się wyjaśni. Czy będzi potrzebny zabieg czy nie.Póki co potrzebna kasa na wizyty weterynaryjne-poprzednia 30pln i czeka kolejna, oraz koszt dzisiejszego RTG 55 pln. Prawdopodobnie będą również potrzebne pieniązki na zabieg-jeżeli taki będzie. Szukam dobrych duszyczek, które wesprą Torusia, bo ja nie dam rady sama i tak już zapewnilam mu z Martą smycz, karmę oraz transport. Pomóżcie dziewczyny! Quote
kora78 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 ujmijcie wszystkie finanse w 1 poscie. ladnie i czytelnie. kiedy co i za co i ile. ja od siebie na te chwile 10zl moge dac. Quote
Satrina Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='kora78']ujmijcie wszystkie finanse w 1 poscie. ladnie i czytelnie. kiedy co i za co i ile. ja od siebie na te chwile 10zl moge dac.[/QUOTE] Dzięki, zaraz to zrobię Quote
Satrina Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Wątek finansowy jest w nr 4. Romawiałam przed chwilą z kolegą i wiem,że oni zaraz spodziewają się dużego psa i nasz maluszek trafi do zaprzyjaźnionego DT w Starych Bogaczowicach (obok Wałbrzycha). Będzie mieszkał w domu u Magdy z fundacji ROTT. Nomen omen, która już pomagała Marcie1990 znależć dom dla wyrzuconego amstaffa. RTG jednak jutro no i świeże fotki Torusia. Zapraszam na bazarek dla Torusia http://www.dogomania.pl/threads/219060-Nowy-GPSx2-sztuki-doskonały-na-prezent-na-leczenie-Torusia-do-11.12.2011 Quote
Marta1990 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 trzeba zmienić tytuł na facebooku, że potrzebuje Toruś kasy na leczenie . Ja mogę wpłacić30 zł. Rzeczy na bazarek mogę dać Quote
kora78 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Satrina, moge dorzucic Ci 2 gry na PSP, po 10zl sztuka. daj maila, wysle fotki. bedzie tematycznie-elektronicznie Quote
Recommended Posts