Jaro Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 jak dotrzeć do osoby która mogłaby to zrobić? Jest nas wiele na wątku, może ma ktoś pomysł? Ta petycja już powinna krążyć i ludzie powinni się podpisywać. Quote
aanka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 wejdżcie na wątek -Mordowanie zwierząt w majestacie prawa. Może tam sie ktoś znajdzie. Quote
aanka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 gdzie te organizacje wszystkie są do chol............ry. Quote
Ada-jeje Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='aanka']gdzie te organizacje wszystkie są do chol............ry.[/QUOTE] a co wedlug Ciebie moga zrobic? Quote
aanka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Coś chyba powinny zrobić . A co robiły w Kielcach np. Quote
Jaro Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Jak to co!!!!!!!! Mają wiecej mozliwości niż prywatna osoba i większą siłę przebicia. Byłem na proteście i przepraszam, ale wśród ludzi którzy poświecili swój czas i marzli 3 maja nie widziałem żadnej organizacji prozwierzęcej. Może się mylę- była jakaś? W takich sytuacjach gdy łamne są prawa zwierząt wypadałoby żeby organizacje takie stały murem za zwierzętami i wspierały doświadczeniem i wolą walki nas ludzi, którzy po prostu kochają zwierzęta. Quote
Ada-jeje Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='aanka']Coś chyba powinny zrobić . A co robiły w Kielcach np.[/QUOTE] Manife zrobily ale to za malo. W Kielcach nie usiadly na laurach ani przed ani po manifie, ale wlasnie, nekaly wladze wszelkimi sposobami. Informowalam zeby skontaktowaly sie z Potter, z ewab, od nich mogly uzyskac najwiecej inforamcji. Quote
aanka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 No własnie .Smutne to bardzo. My przecież nie znamy tak dobrze przepisów , niuansów i trybów postępowań ,czy czego tam jeszcze ., różnych sposobów , no nie wiem .......Na choinkę One są wogóle . Ja walczę o psy prawie fizycznie .. inaczej , nie umię . Staram się je doprowadzić do normalności do tego ,aby mogły iść do adopcji .. Własne ręce nadstawiam na pogryzienia, nie daję za wygraną ,ze pies nieadopcyjny np ... Siedzę w boksie z psami wylęknionymi , agresywnymi , przymierzam się do założenia kagańca amstaffowi po przejściach tygodniami , bo nie da rady inaczej . staram się je zrozumieć , chodzę z nim ,rozmawiam , uczę życia ,czytam o behawiorystyce , robimy co możemy . Nawet uciekam przed wywozem z psem -tak to prawda . Z Apaczem tak było .Teraz zamiast igły np ma dom . Wy robcie co do Was należy . Zapomniałam o sprzątaniu kupek , gnoju itp...... Quote
ostatniaszansa Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Można spróbować. Ale nie jedna organizacja np. Viva, Fundacją Zwierzę Nie Jest Rzeczą, Sandomierskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt, PRO ANIMALS, TOZ-y , my i inn., Mozna napisać petycję do ; wojewodów, do głównego lekarza weterynarii Janusz Związka do Ministerstwa Rolnictwa i do Ministerstwa Ochrony Środowiska, niestety zlikwidowano stanowsko rzecznika d/s spraw zwierząt w kancelarii prezydent a szkoda. Potrzebne dane z jakich gmin są wywożone masowo psy do Bialogardu i Wojtyszek ,Korabiewic ( to jako przykład ) ile gmin z takimi miejscami podpisuje umowy , ile zwierząt "zagineło" i ile "uciekło" . Część danych o liczbie zwierzat przekazanych przez gminy, itp. itd., mamy w Argosie zrobionych przez Pana T. Wypycha . Im więcej danych, przykładów tym bardziej to będzie wiarygodne. I nie tylko organizacje maja sie podpisać ale wszyscy wolotariusze i osoby wspierające i np. weterynarze ,którzy z takimi procederami się nie zgadzają. Wiele osób wzieło zwierzęta z takich umieralni jak np. Białogard - opisy ich stanu, zdjęcia też by się tu przydały. I nie tylko o Białogardzie, o wszystkich pseudoschroniskach, O "złotym psim interesie " za publiczne , nasze pieniądze, dokonywanej esterminacji zwierząt - bezkarnie!!! To propozycja co można. Można jeszcze dodać aby wreszcie był nakaz , bezwględny ; sterylizacja każdego zwierzęcia jakie trafia do schroniska . i m.in na to winny wykładac środki gminy. I żadne jednorazowe opłaty za pobyt psa w schronisku! Jednorazowo to za; sterylizacje/kastracje , komplet szczepien, odrobaczenie, odpchlenie i zachipowanie oraz zalożona książeczka szczepien i karta ewidencyjna ; zdjęcie ,opis. I Kontrole co 1 m-c i nie tylko w udziałem plw i np. przedstawiciela okolicznych władz ale i przedstawicieli wolontariuszy i organizacji prozwierzęcej. Żadne zwierzę nie powinno być wydane do adopcji bez sterylizacji czy kastracji, a są niestety i to ze schronisk dotowanych w całości z budżetu miasta! Pisze nieco chaotycznie, ale jestem kosmicznie wk.........a, zbulwersowana. Gdzie sie nie ruszy, nie obejrzy - dramat zwierząt . Tu psy, tam koty, gdzie indziej konie i inne. Ewa Quote
Ada-jeje Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Jaro']Jak to co!!!!!!!! Mają wiecej mozliwości niż prywatna osoba i większą siłę przebicia. Byłem na proteście i przepraszam, ale wśród ludzi którzy poświecili swój czas i marzli 3 maja nie widziałem żadnej organizacji prozwierzęcej. Może się mylę- była jakaś? W takich sytuacjach gdy łamne są prawa zwierząt wypadałoby żeby organizacje takie stały murem za zwierzętami i wspierały doświadczeniem i wolą walki nas ludzi, którzy po prostu kochają zwierzęta.[/QUOTE] Wydaje mi sie ze byly osoby z org. to chyba one zorganizowaly manife, ale raczej maja male doswiadczenie a nie skorzystaly z pomocy org. i doswiadczenia org z Kielc. Quote
kasimaga Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='huski']słuchajcie, były dziewczyny we wrześni i brakuje 17 psów, zostały cichaczem wywiezione do harłacza. Kiedy to zrobił ten krwiopijca nie wiadomo, chyba w nocy.[/quote] czy ktos ci to powiedział, gdzie sa psy i ile pojechało??? Quote
ata Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Przede wszystkim zabrakło w tym wszystkim czasu... do mnie jeszcze nie dociera, że 17 psiaków wyjechało na rzeź. ... Dzisiaj usłyszałam, że podobno ktoś z TOZ był niedawno w Białogardzie i zobaczył ogromna poprawę warunków .... Quote
Ada-jeje Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='ata']Przede wszystkim zabrakło w tym wszystkim czasu... do mnie jeszcze nie dociera, że 17 psiaków wyjechało na rzeź. ... Dzisiaj usłyszałam, że podobno ktoś z TOZ był niedawno w Białogardzie i zobaczył ogromna poprawę warunków ....[/QUOTE] Prosze, blagam i Ty w to wierzysz??? Quote
andzia69 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Jaro']Ludzie kto może zająć się tą petycją? To jest bardzo ważne!!! Pomóżcie!!![/QUOTE] Nam pomogły Bernardyny w potrzebie w tej kwestii - w kwestii nagłośnienia sprawy na FB, petycję chyba (bo pewna nie jestem) przygotowała Potter albo Maddalena (ma bana). Tu jest troche inna sytuacja niż u nas...u nas były mordowane zwierzaki, zagryzały się na oczach osób z zewnątrz, umierały na ich oczach...były zdjęcia, filmiki...to ludzi ruszyło - gdyby tego nie było, gdyby były tylko opowieści o tym...pewnie dalej tkwiłybyśmy w tym chorym świecie i tylko my wiedziałybysmy jak tam było/jest źle... a tu - w sumie nie ma nic oprócz informacji, ze zwierzaki są wywożone do Białogardu...i ktoś obcy, nie mający pojęcia jak tam jest nie zobaczy w tym nic złego... i tak jak Ada-jeje mi kiedyś mówiła - dowody, dowody i tylko dowody - w każdej postaci - są potrzebne!!! nikt nie powiedział, ze będzie lekko niestety:( to jest cholernie ciężki kawałek chleba - pokazać debilom, ze pies to nie rzecz i nie należy traktować je jako smieci - rzeczy niepotrzebne, z którymi należy zrobić porządek - czyt. zutylizować!!! Quote
margaret Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 taaaa moje znajoma tez była niedawno u harłacza, chyba miała inne okulary........ TOZ tamtejszy najadł się szaleju, nie wiem czy to przekupstwo czy jakas manipulacja, pan H jest sprawnym czarusiem i może zdołał ich omotać, Quote
ata Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Ada-jeje']Prosze, blagam i Ty w to wierzysz???[/QUOTE] Niestety nie .... dowiedziałam się od reporterów wrzesińskich... Quote
ostatniaszansa Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 co to jest z tymi kontrolami ? PLW idzie w zasadzie tam gdzie go zaprowadzą, a można ślicznie wycacać te i owe pomieszczenia, pieseczki też....Ostatnio ( w marcu br) Asystenta PLW przeciągneliśmy po WSZYSTKICH pomieszczeniach . Wcześniej Pani asystentka PLW ( listopad 2009 )odziana w kosmiczny strój i zaopatrzona w maske co rusz ... och jak tu brzydko pachnie, chyba pomyliła miejsca to nie Sephora. a Jej kolega stał ... za bramą !!! Najwyraźniej sie bał . Tak naprawde nawciskać kitu było można co niemiara i stworzyć idyllyczny wręcz obrazek. Tylko nasze naciski spowodowały naprawde rzetelna kontrolę , a wcale nie musiałysmy wpuszczać , nie mamy statusu schroniska. Więc jak to wygląda gdzie indziej , gdzie się chce i ma co ukryć ? Ewa Quote
Zyga Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='xxxx52']Co sie stanie z tymi psami ,zgina bez sladu jak zwykle ,co za bandytyzm.jak mozna takiego kierownika i burmistrza akceptowac? Juz widze jak te 400 km jechaly ?czy wszastkie dojechaly zywe? To sa p............... nie licza sie nie tylko z ludzmi ,ale i nie licza sie ze zwierzetami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] O to xxx sie bądz spokojny,że nawet jak dojechały zywcem to i tak szybko je wykonczą!!Po to tam je "władza" wyslała.Zupełnie jak gestapo.A interes sie kreci.... Quote
aanka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ta , kontrole .U nas w Bolesławcu facet sobie budę z psem przeniósł . NA CZYSTĄ TRAWKĘ I INSPEKCJA UWIERZYŁA - BO CHCIAŁA UWIERZYĆ W BZDURY . Osobiście chodziłam dp psa w nocy , zakradałam się ukradkiem . Robiłam zdjęcia , nakręciliśmy filmik z odpadami , spleśniałym żarciem , szkłami w jedzeniu i tp , wielkim guzem na brzuszku . Inspekcja przyszła , i poszła sobie . a obok była syfiasta buda i posesja - - prawdziwa . Sprawa i tak trafiła do prokuratury ,ale umorzono - jakby inaczej . Psa zabili gnoje ....... a obiecałam mu ,że go uratuję :-(:shake:......................... Quote
Drzagodha Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Owszem, można zrobić jeszcze jeden protest. Jak ma być widać organizacje prozwierzęce, to dobrze by było, żeby były "umundurowane" - sporo organizacji ma ciuchy ze swoim logiem itp, byłoby je wtedy z daleka widać. Ale oczywiście same protesty nie wystarczą... Spróbujcie skontaktować się z Biurem Ochrony Zwierząt - mają dobrych prawników, może coś pomogą. Dzięki nim w naszym mieście to organizacja prozwierzęca zarządza miejskim schroniskiem. http://www.boz.org.pl/ Quote
ata Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Drzagodha']Jest ktoś w stanie sprawdzić, czy w schronisku jest bernardynka Lena? Dla małej na 90% będzie dom...[/QUOTE] Czy domek nadal czeka na Lenę? Quote
xxxx52 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Kolezanka byla swiadkiem zagryzienia psa w tym schronisku,lezal niezywy w budzie ,zrobila zdjecia ,pokazala kierownikowi schroniska ,a on przekazal ,ze te zrobione zdjecia nie sa z jego schroniska.Na szczescie nie byla sama i ma swiadlka. Quote
Recommended Posts