Szyna13222 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Czy wiadomo do której godziny mniej więcej będzie trwała pikieta? Quote
MyszkaMiki Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Już to zrobiłam. Sporo wiadomości dzisiaj dostałam :) Quote
Zyga Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='Huski']No niestety, Oborniki mają jeszcze wiele do zrobienia.Co prawda uporali się ze sterylizacją ale kastracją nie do końca.Nie podoba mi się także, że nadal nie ma większej ilości boksów, poprawionych izolatek ale pani Kierownik ma nowe biuro i meble.Fatalne są także adopcje.Na wybiegach nadal czuć amoniak i zapach kału/ brak nowego piasku/ przechodzi na psy.W sumie jest 5 ludzi do pracy, więc nadal nie jest tak jak trzeba.[/QUOTE] Ale za to może hierarchia stada juz się jakoś ustawiła.A przecież ona jest najważniejsza! Czy Huski lub ktos inny cos o tym wie? Quote
ata Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 wiem,ze to nie czas i miejsce, ale nie moge sie powstrzymac...... (sorki za pisownie) MyszkaMiki powinnas sie wstydzc wypisywac bzdury na temat strony schroniska, juz dawno chcialam uaktualnic ja, ale ty mialas to gleboko........ wiekszosc psow tych ze strony nie ma od dawna w schonisku, niektore nie zyja juz pare miesiecy, ale nadal maja sponsorow bo oni o niczym nie wiedza.... Kubiego rowniez nie ma juz od paru miesiecy w schronisku, sama go zabieralam..... za to mamy swoje schoniskowe forum, jak na razie malo rozpropagowane .. niestety wirtualny opiekun, przynajmniej jezeli chodzi o wystawiane tam psiaki, to jedna wielka sciema ........ Quote
Huski Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 I tu potwierdzam, bo może parę psów wyszłoby do DT ale niestety wszystko nieaktualne. Twoje lenistwo się zemściło, bo teraz trudno o fotografowanie , trzeba walczyć o życie psów.Poza tym dawałaś mi reprymendę, kiedy pisałyśmy o likwidacji schroniska.Szkoda.Może wspólnymi siłami dałybyśmy radę wcześniej.Trochę nas uśpiłaś tymi zapewnieniami, że masz 100% wiadomości, że nie likwidują.A ja tak coś przeczuwałam, że robią nas w bambuko.Ukryli wszystko na BIP i wyszło przez przypadek.Już 14.04 było wiadomo, że wygrał Harłacz.Moze przy okazji, dostaniemy się mu do ..., ale burmistrz Wrześni to także niezły paskud..Szef Straży także czarował a przetarg był ukryty pod nieotwierającym się linkiem.Redaktor, który napisał artykuł Z deszczu pod rynnę, ponoć został zwolniony a od tego wszystko się zaczęło, trzeba mu podziękować, choć przypłacił to utratą pracy.Nie potwierdzone ale zasłyszane. Quote
sunshine Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Jest ten rajd rowerowy w parku...burmistrz zawsze brał w nim udział i byl na losowaniu nagród. Rajd konczy się o 11 w amfiteatrze... Quote
Aga&Adam Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Co z mediami? Czy do Was już odezwał się ktoś z redakcji, do których pisałyście ? "TVN Uwaga" oddzwonił praktycznie po godzinie od wysłania e-mail'a i powiedzieli, że oni robią reportaże o wydarzeniach, które się odbyły i poprosili mnie o kontakt z "TVN 24", który ma z pewnością oddział w wielkopolsce. Zadzwoniłem i napisałem więc do "TVN 24" ale nikt się nie odezwał :-( Dogomaniacy, przecież Września to niestety jedna z wielu gmin, która oddaje zwierzęta do Białogardu, możemy pomóc nie tylko tym zwierzakom z Wrześni, ale z całego kraju jeśli ktoś w końcu zechce wyjaśnić całą sytuację związaną ze "schroniskiem" w Białogardzie !!!! Tam psy będą jadły surowe kości i odpadki, jeśli uda im się dopchać do jedzenia i nie zostaną zagryzione !!! Może tak jak ja zadzwonicie do "TVN 24" na telefon interwencyjny, napiszecie na e-mail? To musi odnieść skutek!! Dane kontaktowe do TVN24: tel. 22-324-24-24 e-mail. kontakt24@tvn.pl I proszę, nie piszcie na forum, że nie pomożecie dzwoniąc i pisząc bo nie umiecie się wysłowić i pisać itp. własne, uczciwe słowa wystarczą. Nie potrzebne są żadne przemówienia. Liczy się fakt, że chcemy pomóc tym zwierzętom !!! Quote
MyszkaMiki Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Ata owszem to nie czas i miejsce. Odpowiedziałam, że możesz mi wysyłać wszystkie dane a ja bardzo chętnie je umieszczę na stronie. Wszyscy oczywiście są wspaniali i cudowni a ja jak zwykle nic nie robię...tylko, że to ja dostarczam do schroniska ok. tony karmy miesięcznie. A w kwestii tematu zamknięcia schroniska to napisałam prawdę, schronisko nadal będzie tylko bardzo okrojone. Z tym, że nie wiedziałam, że psy będą wydane w takie miejsce z czym oczywiście się nie zgadzam bo doskonale znam to miejsce. Więc może zamiast jakich durnych i bezsensownych wymówek, które i tak nic nie dają niech każdy dalej robi swoje czyli to co potrafi najlepiej. Quote
ookami Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Aga&Adam']Co z mediami? Czy do Was już odezwał się ktoś z redakcji, do których pisałyście ? "TVN Uwaga" oddzwonił praktycznie po godzinie od wysłania e-mail'a i powiedzieli, że oni robią reportaże o wydarzeniach, które się odbyły i poprosili mnie o kontakt z "TVN 24", który ma z pewnością oddział w wielkopolsce. Zadzwoniłem i napisałem więc do "TVN 24" ale nikt się nie odezwał :-( Dogomaniacy, przecież Września to niestety jedna z wielu gmin, która oddaje zwierzęta do Białogardu, możemy pomóc nie tylko tym zwierzakom z Wrześni, ale z całego kraju jeśli ktoś w końcu zechce wyjaśnić całą sytuację związaną ze "schroniskiem" w Białogardzie !!!! Tam psy będą jadły surowe kości i odpadki, jeśli uda im się dopchać do jedzenia i nie zostaną zagryzione !!! Może tak jak ja zadzwonicie do "TVN 24" na telefon interwencyjny, napiszecie na e-mail? To musi odnieść skutek!! Dane kontaktowe do TVN24: tel. 22-324-24-24 e-mail. kontakt24@tvn.pl I proszę, nie piszcie na forum, że nie pomożecie dzwoniąc i pisząc bo nie umiecie się wysłowić i pisać itp. własne, uczciwe słowa wystarczą. Nie potrzebne są żadne przemówienia. Liczy się fakt, że chcemy pomóc tym zwierzętom !!! Wczoraj napisałam pod podane na pierwszych stonach maile: kontakt@informacjelokalne.pl - prężny portal lokalny redakcja@radio.gniezno.pl - popularne radio j.malinska@radioplus.pl - lokalne radio będące ogólnopolską siecią (m.in. dają materiały do 'Zetki"). czytelnicy@poznan.agora.pl - poznańska Gazeta Wyborcza i.budzynska@glos.com - Głos Wlkp i niestety zero odzewu a czekałam z nadzieją cały dzień :( Quote
Drzagodha Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 ata, możesz mi wysłać link do forum? Porozsyłam po ludziach. Quote
Jaro Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Aga&Adam']Co z mediami? Czy do Was już odezwał się ktoś z redakcji, do których pisałyście ? "TVN Uwaga" oddzwonił praktycznie po godzinie od wysłania e-mail'a i powiedzieli, że oni robią reportaże o wydarzeniach, które się odbyły i poprosili mnie o kontakt z "TVN 24", który ma z pewnością oddział w wielkopolsce. Zadzwoniłem i napisałem więc do "TVN 24" ale nikt się nie odezwał :-( Dogomaniacy, przecież Września to niestety jedna z wielu gmin, która oddaje zwierzęta do Białogardu, możemy pomóc nie tylko tym zwierzakom z Wrześni, ale z całego kraju jeśli ktoś w końcu zechce wyjaśnić całą sytuację związaną ze "schroniskiem" w Białogardzie !!!! Tam psy będą jadły surowe kości i odpadki, jeśli uda im się dopchać do jedzenia i nie zostaną zagryzione !!! Może tak jak ja zadzwonicie do "TVN 24" na telefon interwencyjny, napiszecie na e-mail? To musi odnieść skutek!! Dane kontaktowe do TVN24: tel. 22-324-24-24 e-mail. kontakt24@tvn.pl I proszę, nie piszcie na forum, że nie pomożecie dzwoniąc i pisząc bo nie umiecie się wysłowić i pisać itp. własne, uczciwe słowa wystarczą. Nie potrzebne są żadne przemówienia. Liczy się fakt, że chcemy pomóc tym zwierzętom !!! Lokalne media jak widać mogą dużo nie pomóc. Jeżeli to prawda że dzienikarza zwolnili to raczej się nie będą wychylali. Zaczynam się zastanawiać w jakim kraju my żyjemy, że nie można wyrażać swoich opinii publicznie. Ja bym stawiała na krajowe media i regionalne: Wyborcza, Głos wielkopolski. TVN24 sie nie odezwało, to nadal do nich trzeba by pisać. Pewnie mają dużo różnych mailii i komuś ta informacja umknęła. Na pierwszym jest program INTERWENCJE. Może tam uderzyć. Zaraz wysyłam maila do TVN24. Proszę piszce też i do innych. Nie wierzę że sie nie zainteresują. Quote
MyszkaMiki Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Zainteresowała się reporterka z teleskopu. Dostałam informację, że jeśli naczelny zaakceptuje temat to się nim zajmie. Quote
Aga&Adam Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Ja też czekałem od wczoraj od 11:30 na jakąkolwiek odpowiedź z TVN24 i nic ani pomocy, ani odmowy :-( Quote
Jaro Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 ale mimo że nie ma odzewu to trzeba pisać może jak zobaczą że ludzi tyle jest zainteresowanych problemem to w końcu wezmą się do roboty A Wyborcza, Radia lokalne? Quote
sunshine Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 do tego mozna napomknąć o zwolnionym dziennikarzu... oni sie prawdy dogrzebia P.S napisałam do TVNu TVP Poznań... Gazeta "NIE!" Gazeta Wyborcza... Quote
sunshine Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Odpowiedź z TVP : [FONT=Arial][FONT=Arial]"Witam,[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]niestety nie mogę dzisiaj obiecać, że uda się nam jutro do państwa przyjechać. Nie planujemy pracy do przodu, każdego dnia rano jest redakcyjne kolegium i wtedy zapadają decyzje. Proszę, na wszelki wypadek o podanie numeru telefonu komórkowego do pani."[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Podałam kontakt do siebie [/FONT][/FONT] ARTYKUŁ "z deszczu pod rynnę" http://gazetylokalne.pl/a/wrzesnia-z-deszczu-pod-rynne Quote
saggi Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Jeżeli ktoś ma kamerę, albo telefon z dobrej jakości kamerą, niech nakręca jak najwięcej na pikiecie, potem podesłać na kontakt do tvn (uwaga, fakty) i zobaczymy, może wykorzystają. Quote
Ada-jeje Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Trzeba napisac skarge i starac sie uniewaznic przetarg. Harlacz nie spelnia wymogow podanych w przetargu. W jego schronisku jest przepelnienie, nie ma miejsc wolnych do przyjecia kolejnych psow. [FONT=Verdana, sans-serif]Burmistrz Miasta i Gminy Września[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]ul. Ratuszowa 1[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]62-300 Września[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Ogłasza przetarg nieograniczony poniżej równowartości 193.000 euro na:[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Przejęcie do schroniska bezdomnych psów obecnie przebywających [/FONT][FONT=Verdana, sans-serif]w schronisku Gminy Września (II postępowanie)[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]CPV: 98.38.00.00-0[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Zamawiający nie przewiduje wykorzystania aukcji elektronicznej.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Czas trwania zamówienia: do 30 maja 2011 roku[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Uprawnionym do kontaktów z Wykonawcami są: Mirosław Morawski – Komendant Straży Miejskiej wej. B, pok. 02 tel. 061 64-41-00 oraz Tomasz Koralewski – Kierownik Ref. Zamówień publicznych pok. 13, tel. 061 640-41-51 oraz email: przetarg@wrzesnia.pl[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Formularz zawierający specyfikację istotnych warunków zamówienia wraz z załącznikami można odebrać w siedzibie zamawiającego: Września, ul. Ratuszowa 1 pok. Nr 13 lub pobrać plik zawierający siwz wraz z załącznikami: http://www.wrzesnia.pl/pliki-przetarg/siwz_przejecie_psow_ze_schroniska_2_przetarg.pdf [/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Otwarcie ofert nastąpi 21 marca 2011 r w siedzibie Zamawiającego pok. Nr 10 [/FONT][FONT=Verdana, sans-serif]o godz. 12.00[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Zamkniętą kopertę zawierającą ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego w pokoju nr 1 – biuro obsługi interesanta, do dnia 21 marca 2011 r. do godz. 11.45.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Termin związania ofertą w niniejszym postępowaniu wynosi 30 dni od daty składania ofert.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]KRYTERIUM OCENY OFERT:[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]CENA – 100 %[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania:[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]przedstawią zezwolenie wydane przez wójta (burmistrza, prezydenta miasta) na prowadzenie schroniska dla bezdomnych zwierząt;[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]przedstawią zezwolenie wydane przez powiatowego lekarza weterynarii na prowadzenie działalności nadzorowanej (zgodnie z art. 6, ust.2 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt – Dz. U. z 2008, Nr 213, poz. 1342 z późn. zm.)[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]2) posiadają wiedzę i doświadczenie,[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]3) dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]4) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej realizację zamówienia;[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]5) dysponują odpowiednim potencjałem technicznym niezbędnym do realizacji zamówienia.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: spełnia/ nie spełnia.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Ogłoszenie o zamówieniu zamieszczono w Biuletynie Zamówień Publicznych pod numerem 82699-2011 w dniu 14.03.2011 r. pogrubilam pkt nr.5 [/FONT] Quote
mariamc Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Interesuje mnie zezwolenie z Piw-u na prowadzenie działalności nadzorowanej. Właśnie w sobotę hary się tłumaczył ,że to przytulisko a nie schronisko i co ja od niego chcę. Ada, zadzwoń.... Quote
MyszkaMiki Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Właśnie rozmawiałam z dziennikarzem, który napisał artykuł. Nie został zwolniony i 11.00 będzie na rynku. Trochę się dziwił, że pikieta będzie na rynku skoro wszyscy będą na amfiteatrze ... Quote
Czarnuulkaa Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Również przed chwilą wysłałam maila do tvn24!! Mam nadzieję, że jak będzie ich więcej to zainteresują się sprawą!! Quote
xxxx52 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='mariamc']Interesuje mnie zezwolenie z Piw-u na prowadzenie działalności nadzorowanej. Właśnie w sobotę hary się tłumaczył ,że to przytulisko a nie schronisko i co ja od niego chcę. Ada, zadzwoń....[/QUOTE] no wlasnie czy to schronisko czy przy<tulisko????????????? Quote
Szyna13222 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Szyna13222']Czy wiadomo do której godziny mniej więcej będzie trwała pikieta?[/QUOTE] Cytuję się żeby nie zniknęło w natłoku postów Quote
Recommended Posts