Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

xxxx52 napisał(a):
Mysle ,ze to tylko kropla w morzu potrzeb zwierzecych.Nie ma przeciez szczeniakarni,w ocieplonym pomieszczeniu,kwarantanny dla psow przychodzacych.Z ta opieka weterynarza to ciagle mam duze watpliwosci ,ze psy otrzymuja ja wlasciwie i prawidlowo.

No wlasnie.Czy wladze o tym nie wiedzą,ze powinno być pomieszczenie dla suczek ,które mamy nadzieję,ze przyszły w ciązy?Czy pracuje tam ktoś kompetentny,kto
wie jakie psy powinny mieć warunki?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Duzo dobrego slyszalam o schronisku w Szczecinku (niestety nie bylam )
Moze tak wladze schroniska wrzesinskiego oderwali by sie od biurek i pojechali do Szczecinka, zeby sie zedukowac.przeciez maja pieniadze i auto do dyspozycji.uczyc sie mozna w kazdym wieku i na kazdym stanowisku.Nikogo to nie ponizy ,ani nie upokorzy ,a moze tylko skorzystaja na tej edukacji bezdomne zwierzeta . .

Posted

Nie wiem jak to jest, może to kompleksy małych miasteczek i wsi, ale samorządowcy wstydzą się tematów o zwierzętach. Mówią o tym z pogardą i wstydem. Traktują ludzi, którzy zajmują się tym problemem, z przymrużeniem oka a nawet drwią. Uważają, że jest to domena zidjociałych pań, które nie mają co robić. Może dlatego, że zabijali kiedyś zwierzęta na mięso, może bo tak kiedyś tak było i ma być ? Oni, to pojmują inaczej. Mamy pomagać biednym dzieciom, a zwierzęta ? Po co im ? Oni nie chcą wiedzieć więcej, oni ograniczają się do podstawowych wiadomości lub nic nie wiedzą i nie chcą.I czy to się nam podoba czy nie, tak jest i będzie bez edukacji.Jest to straszne ale prawdziwe. A kiedy to się zmieni tego nie wiem. Może kiedyś ?

Posted

ms_arwi napisał(a):
Gdzie dokladnie znajduje sie to schronisko we Wrześni? I moze mi ktos na privie co nieco o nim napisac?

jestes z wrzesni i nie wiesz?
Pamietam ,ze zatrzymalam sie przed zakladem ktory znajdzuje pare domow przed schroniskiem ,zapytalam sie w portierni o to schronisko dla ciekawosci ,wybraz sobie ,ze kobita nie wiedziala ze jest schronisko we wrzesni i na dodatek przy tej ulicy i to na przeszlo 140 psow.To mnie bardzo zastanowilo.mysle ze wladze miasta wogole maja w nosie sprawe bezdomnych zyjacych istot,najwazniejsze ,ze robia imprezki dla mieszkancow ,na ktorych sa obecni cialem ,zeby siebie zareklamowac,a co tam zwierzeta !kto tam z wrzesni przyjdzie do smierdzacego schroniska,poglaszcze psy ,pojdzie na spacer.przeciez schronisko dla miasta jest nie wizytowka tylko czarna plama.te wladze wrzesinskie to sa smiechu warte ,albo raczej pozalowania godne.Wstyd naprawde wstyd.oklamywali kilka lat ,ze powstanie nowy obiekt dla zwierzat ,a co zrobili wyslali sprzedajac psy do schroniska oddalonego 400 km ,do osoby co komentarz sobie oszczedze.

co do tego miejsca wieziennego dla tych nikomu niechcianych istot ,co przeciez mialy "opiekunow" ktorzych sie pozbyli jak smieci jest
na terenie komunalki.jak ja jade autem to zjezdzajac z autostrady na rondzie skrecam od razu w prawo i jade ciagle prosto.Po prawej stronie okolo 1 km jest komunalka i malutki napis(wstyd za taka reklame schroniska)nalezy wjechacI TAM JEST WIEZIENIE DLA PSOW I KOTOW:
Ps w sprawie szczegolowych informacji skontaktuj sie z ata

Posted

xxxx52 napisał(a):
jestes z wrzesni i nie wiesz?

Przeprowadzilam sie do Wrzesni (a wlasciwie 300m od Wrzesni) na poczatku wakacji, dlatego niewiele wiem jeszcze o okolicy.

Posted

Ach to teraz jest jasne.cudownie ,ze odkrylas ten watek moze odwiedzisz zapomniane psiaki.
Moze zwerbujesz wiecej wolontariuszek co pomoga wyadoptowywac psiaki tego schroniska i zadbaja o nie,zobacza czy sa one w potrzebie ?

Posted

We Wrześni niestety nikogo nie znam, nawet sąsiadów nie mamy co by mieć się do kogo odezwać... Schronisko chętnie odwiedzę, szczególnie z kimś bardziej zaznajomionym w jego temacie, a na pewno ktoś taki się tu znajdzie :) Do aty próbowałam pisać na PW, ale ma skrzynkę zapchaną niestety. Nie wiem jak schronisko tutejsze się zapatruje na cokolwiek, jak jest zorganizowane (i czemu toto nie ma strony www, a może ma?).

Posted

[quote name='ms_arwi']We Wrześni niestety nikogo nie znam, nawet sąsiadów nie mamy co by mieć się do kogo odezwać... Schronisko chętnie odwiedzę, szczególnie z kimś bardziej zaznajomionym w jego temacie, a na pewno ktoś taki się tu znajdzie :) Do aty próbowałam pisać na PW, ale ma skrzynkę zapchaną niestety. Nie wiem jak schronisko tutejsze się zapatruje na cokolwiek, jak jest zorganizowane (i czemu toto nie ma strony www, a może ma?).[/QUOTE]

Skrzynka juz odetkana ;) mam nadzieję, że jesteś pełnoletnia;)

Obecnie w schronisku przebywają 4 haszczaki......

Posted

[quote name='ata']Skrzynka juz odetkana ;) mam nadzieję, że jesteś pełnoletnia;)

Obecnie w schronisku przebywają 4 haszczaki......[/QUOTE]

jestem ;) juz od jakiegos czasu ;)
a asty i pitki jak wygladaja w schronie? szczeniorki?

Posted

Znalazłam na innym wątku, może ktoś będzie mógł pojechać

We wtorek ( 04.10) o 10.30 w sądzie w Pułtusku odbędzie się rozprawa w sprawie schroniska w Chrcynnem . Potrzebne wsparcie ilościowe jeśli chodzi o osoby. Potrzebne jak największe zainteresowanie i przybycie wielu osób. Będzie TV. Proszę rozsyłaj tę wiadomość, może znajdą się osoby chętne pomóc i przyjdą jako widownia. Dla tych psin to ostatnia szansa, jeśli teraz umorzą sprawę to znaczy, że już nic nie można zrobić a los tych i następnych biedaków będzie przesądzony kolejne zakładanie następnych spraw będzie mijało się z celem. Zresztą nikt już się tym nie będzie zajmował

Posted

Wirtualny opiekun pomimo, że odnowiony nadal nierzetelny ....... a wystarczyłoby przynajmniej raz w miesiącu bywać w schronisku i mieć uaktualnione dane o psiakach ...
Wiek Kobiego można by pomnożyć przez 2 a może i wiecej..... Historie Fokusa widzę, a gdzie jest historia Samsunga on również i to dłużej niż Fokus siedzi w hotelu.....

Posted

[quote name='tygrysiak']Aneto, skąd w Tobie tyle złosliwości?[/QUOTE]
.............

Czy gdybyś płaciła za psa, który już dawno nie żyje, to byłabyś spokojna, nadal uwazałabyś, że jestem złośliwa.... Mam przed oczami mordki, które nie znalazły swoich domków tylko dlatego, że stronka była prowadzona nieuczciwie.... , co jak co ale do złośliwych nie należę, jak widać niektórzy wolą być medialni i mówić ile to oni dla wrzesinskich psiaków nie zrobili, a ja cicha myszka ;) niedługo będę wyciągać ze schronu kolejne biedaki.....

Posted

No, to Wiadomosci Wrzesińskie się popisały ? A Agnieszka, to nie ta Myszka-Miki, która była w takim wspaniałym kontakcie , że wiedziała o wywózce psów i nic nie zrobiła ? A kogo to jest wina, że schroniskiem, nikt się nie interesuje ? Skoro latami zamiatano wszystko pod dywan, psy umierały, a szczeniaki zamarzały w odkrytych kojcach ?Władzy tylko władzy, bo to taki wstydliwy temat. Lepiej pojechać rowerem na wycieczkę i udawać, że psów wcale nie ma. A jak coś przebiegnie przez drogę, co ma 4 nogi, to fatamorgana. We Wrzesni, wcale nie ma psów i problemu bezdomności. Żałosne to wszystko. I te obłudne media ? A do tego, Technikum Weterynaryjne? Oj, ale muszą być wspaniali ci weterynarze, którzy są karmieni taką empatią ? I potem idź do takiego po poradę ? Jak nie jest wstyd Wrześni , aby takie bogate miasto, żebrało o karmę i smyczki dla piesków ? Zamiast załatwić zbiórkę publiczną po bogatszych firmach i marketach, dziubią jak kornik. Najwięcej i tak zrobiła dla schroniska Ata, tyle adopcji.To jej należy się medal, nie tej dziwnej , obłudnej dziewczynie. Do czego to podobne, aby trzymać tak długo pieska na hotelu ? Ja tego nie rozumiem ? Jaka ta Września dziwna ?

Posted

[quote name='Kosmos']No, to Wiadomosci Wrzesińskie się popisały ? A Agnieszka, to nie ta Myszka-Miki, która była w takim wspaniałym kontakcie , że wiedziała o wywózce psów i nic nie zrobiła ? A kogo to jest wina, że schroniskiem, nikt się nie interesuje ? Skoro latami zamiatano wszystko pod dywan, psy umierały, a szczeniaki zamarzały w odkrytych kojcach ?Władzy tylko władzy, bo to taki wstydliwy temat. Lepiej pojechać rowerem na wycieczkę i udawać, że psów wcale nie ma. A jak coś przebiegnie przez drogę, co ma 4 nogi, to fatamorgana. We Wrzesni, wcale nie ma psów i problemu bezdomności. Żałosne to wszystko. I te obłudne media ? A do tego, Technikum Weterynaryjne? Oj, ale muszą być wspaniali ci weterynarze, którzy są karmieni taką empatią ? I potem idź do takiego po poradę ? Jak nie jest wstyd Wrześni , aby takie bogate miasto, żebrało o karmę i smyczki dla piesków ? Zamiast załatwić zbiórkę publiczną po bogatszych firmach i marketach, dziubią jak kornik. Najwięcej i tak zrobiła dla schroniska Ata, tyle adopcji.To jej należy się medal, nie tej dziwnej , obłudnej dziewczynie. Do czego to podobne, aby trzymać tak długo pieska na hotelu ? Ja tego nie rozumiem ? Jaka ta Września dziwna ?[/QUOTE]
Jest coraz zimniej,Czy interesuje kogoś zabezpieczenie boksow na zime? A jak wygląda opieka weterynaryjna?Tak jal kiedys czy lepiej?Technikum weterynaryjne po zainteresowaniu
zdrowiem psow wrzesińskich nie wyglada zeby kształcilo technikow wet ktorym zalezy na zdrowiu zwierzat.

Posted

czy ciagle pracownicy robia te katogoryczne bledy i wezami nawet w tak zimne dni polewaja woda z kalem i moczem psy i budy.przeciez psy nie maja gdzie sie schronic ?Dlaczego nie sprzataja boksow jak nalezy ?Gdzie jest weterynarz powiatowy i sanepid?przeciez to nie jest sprzatanie to jest rozrowadzenie po calym schronisku bakteri i chorob.Nic nie dziwota ze zaden szczeniak prawie nie przezywa w tym schronisku.Moze tak dyrekcje z pracownikami wyslac na kurs sprzatania i nie tylko?karmienie psow to tez jest skandaliczne,przeciez wiadomo ,ze ziemniaki pies w calosci nie trawi,ze cebula ,przyprawy sa trucizna do psow, a co dostaja same obrzydliwe zlewki po ktorych psy moga i raka watroby dostac i zapalenie trzuski.Juz o smierci zwierzecia nie mowie.

Posted

[quote name='Zyga']Jest coraz zimniej,Czy interesuje kogoś zabezpieczenie boksow na zime? A jak wygląda opieka weterynaryjna?Tak jal kiedys czy lepiej?Technikum weterynaryjne po zainteresowaniu
zdrowiem psow wrzesińskich nie wyglada zeby kształcilo technikow wet ktorym zalezy na zdrowiu zwierzat.[/QUOTE]
Zapomnij haryzm przyszlych technikow weterynaryjnych,oni juz teraz licza kase .Palcow jednej reki mozna policzyc technikow wet co czynia ten zawod z powolania.Gdyby tak bylo tto drzwi schroniska by sie nie zamykaly ,a psy mially by raj.Dyrektor z ta swiata tego technikum to tez tylko jest urzedasem siedzacym zza biurkiem.
Wiem kiedy przyjda przedstwaiciele do schroniska wrzesinskiego ,przyjda po psy na eksperymenty doswiaczalne ,i zeby je pokazowo uspic.

Posted

Kto z Wrzesni i okolic pomoze zwierztom z Gniezna?
Kto zajmie sie bilansem psow w tym schronisku.Gdyz tam psy znikaja bez sladu
czy to nie hanba dla naszego wojewodztwa?

Posted

Obecnie w schronisku przebywa 75 psów. Na szczęście, schronisko opuściła minn dobermanka, która po paru tygodniach pobytu w schronisku stała się bardzo wycofana ....
Na adopcję czekają nadal 2 czarne szczeniaczki. Słoma w budach jest, chociaż uważam, że można by jej troszkę po dokładać.

Posted

Od 19.10.2011, schroniskow Białogardzie ma zakaz przyjmowanie nowych psów.
Dobrze byłoby zawiadomoć o tym fakcie burmistrza Wrześni oraz komendanta SM , który nic złego tam nie widział.