Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NO i . rudzia z dogo kilka wolontariuszek itp bendzie działam pełna para

ata napisał(a):
Masz już 5 osób to ja będę nr 6 :)

xxxx52. co do wyjazdu suczek, podałaś mi suche info.... nawet nie znałam daty wyjazdu ..... liczę na to , że pomożesz mi w wyadoptowaniu kotek z działki, które obecnie są chore i nikt oprócz jednej pani i mnie się nimi nie interesuje.... to, że nie odzywam się na dogo nie znaczy że nic nie robię, dopiero przeżyłam śmierć małej koteczki, którą wychowywałam butelką ..... aby jechać do schroniska muszę wiedzieć, że coś wyjedzie w innym wypadku się do niego nie wybieram (czytaj, za duży stres dla mnie) xxxx52 zacznij w końcu szanować ludzi, którzy w mniejszy lub większy sposób starają się pomagać zwierzętom.......

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy sa osoby z okolic Wrzesni co interesuja sie psami ze schroniska?
Co u nich slychac?
czy sa jakies w wielkiej potrzebie?
moze jakies nowe zdjecia beda przedstawione na watku?

Posted

Kosmos napisał(a):
Mam nadzieję, że ludzie z Wrześni i okolic nie zawiodą, bo nie wypada. Pokażmy, że los bezdomnych zwierząt, nie jest nam obojętny.Do zobaczenia

Niestety bardzo zawiedli............... !!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Tak, zawiedli i to bardzo. Przyjechali ludzie specjalnie z Poznania, tracili swój cenny czas i pieniądze( benzyna, opłata autostrady, transparenty, itp i itd) a ludzie z okolic, nie mieli czasu po prostu przyjść na gotowe. Ale wiecie, kogo mi najbardziej zal ? Piesków w schronisku, nie was. Bo jeżeli mają takich troskliwych opiekunów z okolic, to wyrazy współczucia. My w sumie nie żałujemy, że byliśmy, bo pokazaliśmy, jak należy działać, aby obudzić Wrześnię. A poza tym, pojawiła się cudowna młodzież, która może godniej, będzie reprezentowała wolontariat we Wrześni. Tylko szkoda, ze nie miała pozytywnego przykładu, jak należy walczyć o prawa zwierząt. Wstyd.

Posted

[quote name='ANETTTA']przykro mi ..................ile psiaków w schronisku czeka ///////

Myślę, że nie wiecej niż 100...... jest fajna fokstrierka, dobermanka, haski i malamut ...... Oprócz tego sporo dużych psiaków i kilka nowych małych w różnym topniu zużycia ....

Obecnie schronisko wygląda bardzo ładnie, całe odnowione. Dwa pomieszczenia,które wcześniej były w najgorszym stanie teraz zostały ocieplane i będą wyłożone kafelkami. Jest nowy piec na gaz, oraz pomieszczenie na chłodnię.

Dodam, że gdyby nie uczennice szkoły podstawowej z Witkowie (oddalonego od Wrześni ok 25km) nie byłoby komu trzymać transparentów........
[SIZE=3]
weege i jej koleżance z Wrześni dziękujemy za przybycie z psiakiem

Posted

[quote name='ata']jest fajna fokstrierka, dobermanka, haski i malamut ......

No to już nadzieję dobermana informować ;) Osobiście doczynienia jeszcze z nimi nie miałam, ale z tego co wiem, bardzo pomagają.

Posted

Na razie nie, znaczy prasa albo bojaźliwa albo nierzetelna. Zobaczymy. Napisałam do Wiadomości wrzesińskich, na razie bez odzewu. Tylko ciekawe, gdzie te walczące osoby o schronisko się podziały ? O Wrześni na razie cicho, ale my swój monitoring mamy. A gdzie Myszka Miki ? Ona ponoć zbiera na wirtualnego opiekuna i co dalej z tymi pieniędzmi ? A można prosić o rozliczenia gdzie, komu i za co ?

Posted

ata napisał(a):
Myślę, że nie wiecej niż 100...... jest fajna fokstrierka, dobermanka, haski i malamut ...... Oprócz tego sporo dużych psiaków i kilka nowych małych w różnym topniu zużycia ....

Obecnie schronisko wygląda bardzo ładnie, całe odnowione. Dwa pomieszczenia,które wcześniej były w najgorszym stanie teraz zostały ocieplane i będą wyłożone kafelkami. Jest nowy piec na gaz, oraz pomieszczenie na chłodnię.

Dodam, że gdyby nie uczennice szkoły podstawowej z Witkowie (oddalonego od Wrześni ok 25km) nie byłoby komu trzymać transparentów........
[SIZE=3]
weege i jej koleżance z Wrześni dziękujemy za przybycie z psiakiem

I o to właśnie chodziło.O to,ze schronisko jest ładne,ze 2 pomieszczenia ocieplono ,itd,itd.Nowy piec tez bardzo cieszy,szczegolnie jakby zima mogły korzystać
z niego słabsze czy mniej owłosione psy.Miejmy nadzieję ,że jeszcze poprawi się naprawde opieka weterynaryjna.A wiem osobiście jak była tragiczna!
Czyżby naprawdę był taki brak weterynarzy w tych okolicach,że funkcja ta jest przyznawana dozgonnie?

Posted

Zyga napisał(a):
I o to właśnie chodziło.O to,ze schronisko jest ładne,ze 2 pomieszczenia ocieplono ,itd,itd.Nowy piec tez bardzo cieszy,szczegolnie jakby zima mogły korzystać
z niego słabsze czy mniej owłosione psy.Miejmy nadzieję ,że jeszcze poprawi się naprawde opieka weterynaryjna.A wiem osobiście jak była tragiczna!
Czyżby naprawdę był taki brak weterynarzy w tych okolicach,że funkcja ta jest przyznawana dozgonnie?

Mysle ,ze to tylko kropla w morzu potrzeb zwierzecych.Nie ma przeciez szczeniakarni,w ocieplonym pomieszczeniu,kwarantanny dla psow przychodzacych.Z ta opieka weterynarza to ciagle mam duze watpliwosci ,ze psy otrzymuja ja wlasciwie i prawidlowo.

Posted

Wiadomości Wrzesińskie jednak się przestraszyły i nic nie napisały o Zerwijmy łańcuchy we Wrześni. Jest demokracja panowie redaktorzy i proszę się nie bać, władza przemija, wrażenia zostają. Media powinny być niezależne, a ja mam wrażenie, że we Wrześni jednak nie są, a szkoda. Nie o taką Polskę walczyliśmy.