Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

miriamc , dziękujemy za determinację . CO do zakazu robienia zdjęć - przecież w schroniskach nie ma zakazu takowego . To obiekty uzytezcnośći publicznej .

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a co by zrobili jakbym zdjecia wykonala?-pobiliby mnie
czy zniszczyli by kameryß
bo gdzie jest napisane ,ze nie wolno zdjec robic?czy to objekt wojskowy?

Posted

Kazaliby mi wyjść ze schroniska np.
Poza tym ten sam inspektor ze Szczecina był na kontroli u mnie w schronisku dwa dni wcześniej.
Mam wpis w protokole ,że opisy przyczyn zgonów były LAKONICZNE!!!!!!
Na 8 zgonów psów w 2010 , 4 razy była robiona sekcja , aby rozpoznać właściwie przyczynę.

Czekamy ( ja i mój powiatowy) jak dwa sępy , na protokół pokontrolny z Białogardu.

I było jescze zastrzeżenie do 3 much w kuchni , TRZECH MUCH, bo w kuchni może być tylko much - jeden.
Tego już w protokól nie wpisał.
Chłopaki , wybijają muchy krzyczą teraz : giń q..wo - jeden.

Posted

ciekawe ,ciekawe jaki teraz ten chlop -inspektor splodzi protokol z miejsca przetrzymawania psow u p.Harlacza ?(slowo schronisko nie moze mnie przejsc przez gardlo)Slowo schronisko oznacza miejsce schronienia dla psa , w ktorym otrzyma on oprocz pelnej miski ,pomoc weterynaryjna ,i jest przygotowany do dobrej adopcji.Schronisko - pracownicy powinni byc partnerami socjalnymi psow ,a nie katami.

Posted

Dostałam dzisiaj z prokuratury :
POSTANOWIENIE o odmowie wszczęcia dochodzenia!!!!

W uzasadnieniu Prokuratura Rejonowa posiłkowała się pozytywnym raportem TOZ-u.
Napisałam do ZG TOZ-u z gratulacjami.......
Właściciele takich schronisk mogą spać spokojnie , TOZ CZUWA!!!

Posted

dodam ,że prokuratury popełniają kardynalne błędy, z lenistwa ,żeby nie wszczynać sprawy albo... domyślcie się sami. Do upierdliwości, do wy.....ania, do upadu konsekwentnie z kolejnymi dowodami ,polecam poradę prawnika wyszczegolniając błędy i nowe okoliczności sprawy dalej, dalej. Nie wolno odpuszczać. Odpuściłyśmy w jednym przypadku-sprawczyni zmarła. My pamiętamy i proszę pamiętajcie - jesteśmy jedynymi adwokatami zwierząt i jedyną ich nadzieją. Odrzucą raz ,drugi, trzeci, wyrzucą drzwiami, oknem -to wchodzimy dachem. Za okrucieństwo, zaniedbania i marnotrawienie publicznych pieniędzy MUSI BYĆ KARA. Ewa

Posted

mariamc napisał(a):
Jestem jak przysłowiowy rotek , do ataku i do przodu.

I tak trzymaj kochana;) Jesteśmy z Tobą, takich organizacji nam potrzeba - gdyby było ich więcej, może władze i sądownictwo przestały by nas "olewać" i traktowac,jak nawiedzone wariatki biegające po krzakach za każdym zwierzątkiem!
Sami dobrze się nie orientują w przepisach - pamiętam jak Ada uczyła prokuratora Ustawy o ochronie zwierząt:razz:
Oni często sprawy odrzucają,bo nie chce im się uczyć kolejnych przepisów:mad:

Posted

a moze napisac do prokuratury generalnej w Warszawie
ten przeklety TOZ juz mnie sie po nocach sni.Co za skorumpowna .................!
Gdzie mozna jeszcze szukac pomocy dla psow w tym horor miejscu?
Znacie nazwy miast partnerskich ?

Posted

Został przesłuchany tylko lek.wet. Krzysztof Pigla, przecież nie będzie się obciążał!!!!

Nie został przesłuchany żaden z naszych świadków, do tego w uzasadnieniu jest wiele błędów merytorycznych , na co mam zebrane już dowody.

Posted

Każdy broni własnego tyłka , mając biedne zierzęta w ......
Ale to nic , nikt nie mówił,że będzie łatwo.
MNie niepowodzenia nie załamują a wręcz przeciwnie.

Posted

Granda!

mariamc napisał(a):
Nie odpuszczę, będę się odwoływać.
Z prawnikiem będę się widzieć w poniedziałek.
Zozważam pozew przeciwko TOZ-owi o poświadczenie nieprawdy.

brawo Miriamc - bardzo dopinguję:

po 1 - zaskarżyć decyzję prokuratury

po 2 - zaskarżyć TOZ, jeśli prokurator uznał ich raport za dowód - to jest kolejny argument za szkodliwością ich czynów, świadczenie nieprawdy w oficjalnych protokołach - mataczenie to jest, czy coś takiego.

dla działań koszalińskiego TOZu to sie osobny wątek nadaje na dogo z zaproszeniem dziennikarzy ale z ogólnopolskiej nie lokalnych,
czasem bez mediów proces nie ujedzie :(

Posted

mariamc napisał(a):

Zozważam pozew przeciwko TOZ-owi o poświadczenie nieprawdy.

Bardzo madre posuniecie, masz cala lite swiadkow. Jest tez opinia negatywna z TOZu. TOZ to zadna opinia, moze wystepowac jako jeden z swiadkow. 20 osob przeciwko dwom. Kon by sie usmial. Jest jeszcze cos takiego jak opinia bieglego sadowego.

Posted

Ja, jak słyszę TOZ, to zaraz przypomina mi się Swarzędz i Stefania Kozłowska, która wraca jak bumerang.Co to jest do jasnej....., że TOZ kontroluje ? A inne organizacje nie mogą ? Mogą, mają takie same prawo. To jest tak skorumpowane towarzystwo, że na wymioty mi się zbiera. A może trzeba ich skontrolować ?Może także kontaktowali się z wróżką na telefon i zatrudniają synów ? Wywalmy ich wszystkich, bo tylko psują renomę innych organizacji pro-zwierzęcych i przez nich umierają psy.Co to jest ?

Posted

Czy nie ma uadnej milosniczki zwierzat co by co tydzien robila zdjecia w schronisku psom z opisami ,ktore dopiero trafily do schroniska ,oraz sprawdzala tych co brakuje?
zastanawiam sie czy sa jakies nowe psy w schronisku?czy gminy omijajac schronisko oddaja w rece bezposredni p.harlaczowi?
Czeba by te gminy miec na oku i sprawdzic!

Posted

Dzisiaj przypadkowo dowiedziałam się, że MyszkaMiki była w schronisku i obfociła część psiaków. Szkoda tylko , że ich nie umieściła równiez na dogo tylko na facebooku ...........