Ada-jeje Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 A co Policja ma do szukania i opiniowania schroniska. Pewnie byla to Policja z Bialogardu, czyli kolesie. Nad Bialogardzkim schroniskiem wisi ogromna ciemna chmura. Quote
Huski Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 I tu się kłania brak kompetencji, bo co Policja wie o Ustawie o ochronie zwierząt ? Niestety nic.Kontrola powinna być, ale z organizacją pro-zwierzęcą, która wie czego szukać. I tu mamy następny temat, P.Kozłowska szefowa TOZ, która swego czasu wizytowała te schronisko-również.Oczywiście nieprawidłowości nie było, bo jak mogły być, kiedy P.Kozłowska nie umiała poprowadzić własnego schroniska.Potem były inne ościenne schroniska, które przy kontroli wyszły super a jakie sa wszyscy wiemy.I ta bajka funkcjonowała a psy umierały.Dlatego trzeba walczyć z niekompetencją bo to jest karygodne aby takie osoby zamiast pomagać- szkodziły. Wypita kawka parę ciepłych słów, komplementów i koniec kontroli.Dlatego trzeba walczyć z takimi ludźmi jak P.Kozłowska i odsuwać ich od władzy, bo robią tylko więcej złego niż dobrego.A psy umierają z powodu takich niekompetencji.Czas z tym skończyć.I nie piszę tego, bo nie lubię P.Kozłowskiej czy innych podobnych ale dlatego, że ja naprawdę chcę pomóc zwierzętom w ich niedoli.Jak już trafią do schroniska to niech przynajmniej mają tam godziwe warunki. Quote
puma10 Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 No i tu az sie prosi wreszcie o utworzenie niezależnych komisji kilkuosobowych złozonych z lekarza weterynarii/który by wchodził oczywiście do środka schroniska,nie tylko sprawdzał ksiazeczki,ogladał warunki,dostepnosc wody,jedzenia,sterylizacje,itd osoby od finansów-sprawdzajacej wydatkowanie pieniedzy otrzymanych na psy-pieniadze często sa dziwnie i niegospodarnie prawdopodobnie wydawane,oraz ze 2 osoby z roznych organizacji prozwierzecych.Niechby to nawet nie było za "free"jak mowia niektórzy, a na pewno by sie szybko zwróciło-i państwu i nam i psom.Oczywiście myśle o niezapowiedzianych kontrolach.Trezba by ten problem wreszcie poruszyc na spotkaniach z poslami,i innymi władzami. Quote
Wiktor z Warszawy Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Huski napisał(a):I tu się kłania brak kompetencji, bo co Policja wie o Ustawie o ochronie zwierząt ? Niestety nic.Kontrola powinna być, ale z organizacją pro-zwierzęcą, która wie czego szukać. I tu mamy następny temat, P.Kozłowska szefowa TOZ, która swego czasu wizytowała te schronisko-również.Oczywiście nieprawidłowości nie było, bo jak mogły być, kiedy P.Kozłowska nie umiała poprowadzić własnego schroniska.Potem były inne ościenne schroniska, które przy kontroli wyszły super a jakie sa wszyscy wiemy.I ta bajka funkcjonowała a psy umierały.Dlatego trzeba walczyć z niekompetencją bo to jest karygodne aby takie osoby zamiast pomagać- szkodziły. Wypita kawka parę ciepłych słów, komplementów i koniec kontroli.Dlatego trzeba walczyć z takimi ludźmi jak P.Kozłowska i odsuwać ich od władzy, bo robią tylko więcej złego niż dobrego.A psy umierają z powodu takich niekompetencji.Czas z tym skończyć.I nie piszę tego, bo nie lubię P.Kozłowskiej czy innych podobnych ale dlatego, że ja naprawdę chcę pomóc zwierzętom w ich niedoli.Jak już trafią do schroniska to niech przynajmniej mają tam godziwe warunki. Jestem całym sercem za Huskim.Oby wszyscy obrońcy zwierząt tak samo myśleli. Quote
margaret Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Wiktor z Warszawy napisał(a):A czy Burmistrz Wrześni ma szansę się na to załapać? na kontrolę UKS? na to każdy może, mają wydział do ścigania sfery budżetowej a więc też urzędów, i wszystkich dotowanych przez urzędy z budżetu czy miałeś na myśli kontrolę realizacji ustawy antyterroryst.? bo tu mi się zdaje że nie, w ustawie są wymienione podmioty,które musza ją realizować, trzeba sprawdzić, ale raczej chodzi o instytucje finansowe, firmy prywatne , fundacje i stowarzyszenia, bez względu na wielkość Quote
MyszkaMiki Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 http://hotfile.com/dl/119143557/959fd96/Mieszkacy2.rar.html Wszystkie psy łącznie z opisami. Stan aktualny na dzisiaj Quote
Huski Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 MyszkaMiki dobrze byłoby, gdybyś wykryła , które psy wyjechały.Byłam u p.komendanta, ale oświadczył, że ma je Harłacz.Schronisko także powinno mieć. Quote
Huski Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Uciekło mi słowo karty psów.Bo czipów pewnie pieski nie miały bo po co? Szkoda pieniędzy panu burmistrzowi Kałużnemu na takie fanaberie i zbytek. Quote
MyszkaMiki Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Ja nie bardzo jestem w stanie bo długo w schronisku nie byłam i nie wiem co było wcześniej. Wszystkie psiaki są wyżej, może ktoś się zorientuje jakie psy były wcześniej a teraz ich już nie ma. Quote
ata Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Czy ktoś z Wrześni zabierał tego psiaka ? To był jeden z trzech staruszków które ok 2 miesiące temu dotarły na schronisko w złym stanie ... Quote
Huski Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Ata, to znaczy, że oni wcale nie leczyli ? A gdzie lekarz wet. ? To jest znęcanie , skoro widzieli i nie pomogli ? Kto ma zdjęcia rozszarpywanego spaniela przez inne psy ? I gdzie on jest ? Czy przeżył ? Quote
Huski Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 potwierdzili, ze jest zakaz wywozu piesków, bo schronisko jest zapełnione. Quote
xxxx52 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Ja tym urzedasom i mundurowym nie wierze i nie wierzylam ani troche.To klamcy i cwaniacy,widza tylko koniec swego nosa ,swoj interes ,i chca tylko dobrze sie w mediach przestwiac.Wola wydac na imprezy niz na naszych braci mniejszych i seniorow .To swiadczy o ich ulomnosci i prostactwie.Haryzm to slow dla nich obce.Poza tym sama moge stwierdzic z doswiadczenia ze do tego nie ma szef schroniska za grosz kultury,zachowal sie jak asocjalny egzemplarz ,rzucajac sluchawke rozmawiajac ze mna przez telefon. Quote
lena78 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Witam, Jestem tutaj nowa, ale chciałabym pomóc. Czy już wiadomo co z tymi pieskami. Nadal wysyłać maile do burmistrza?. słyszałam , że organizacje działające na rzecz zwierząt rozpoczęły akcję i podjęły się pomocy w adopcji psiaków. czy to prawda? Quote
xxxx52 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 witaj Leno w gronie milosnikow i obroncow tych niechcianych istot.Adopcje sa ciagle ,ale sama wiesz jak trudno znalezc odpowiedzialnych opiekunow.Jezeli mieszkasz we Wrzesni to moge podac kontakty do kilku osob co walcza jak lwice o dobro i przetrwanie psow i kotow w tym schronisku. Oczywiscie ,ze milo jest uslyszec ,ze wysylasz e-maile do burmistrza . najwazniejsze jest ,zeby schronisko istnialo zostalo zmodernizowane,zeby psy nie jechaly do pseudoschroniska te 400km i tam umieraly ,bedac zagryzane ,rozmnazaly sie itd. Quote
ata Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='ata']Czy ktoś z Wrześni zabierał tego psiaka ? To był jeden z trzech staruszków które ok 2 miesiące temu dotarły na schronisko w złym stanie ... Psiak obecnie przebywa w schroniskowej izolatce. Quote
Huski Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 lena78 napisał(a):Witam, Jestem tutaj nowa, ale chciałabym pomóc. Czy już wiadomo co z tymi pieskami. Nadal wysyłać maile do burmistrza?. słyszałam , że organizacje działające na rzecz zwierząt rozpoczęły akcję i podjęły się pomocy w adopcji psiaków. czy to prawda? Dziękujemy za zainteresowanie, każda para rąk się przyda. Adopcje są trudne, bo idą wakacje.Poza tym fundacje powoli odwracają się od władz Wrześni, bo władze są fałszywe. Fundacje z Niemiec brały najwięcej piesków tych starych, chorych których nikt nie chce i pewnie dlatego było tak dużo adopcji.Obecnie, zrażone beszczelnością władzy, wolą inne schroniska.A szkoda. Za to my będziemy wymagać od władz poprawy warunków i większych nakładów na schronisko.Września to bogate miasto i musi dać tyle, aby psy miały odpowiednie warunki. Burmistrz ma swój Ratusz, psy muszą mieć swoje schronisko, także na odpowiednim poziomie. Poprosiłyśmy zaprzyjaźnione miasta partnerskie o pomoc.Niech ludzie z zagranicy ocenią, co wart jest p.Kałużny i Jego poplecznik strażnik.Myślę, że poprawa losu zwierząt we Wrześni na tyle leży wszystkim miłośnikom na sercu , że nam pomogą i nas poprą.Robimy to dla piesków nie dla siebie. Quote
lena78 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Witam , jestem z Wrześni. Jeśli możesz podaj mi , prosze namiary na osoby, które są już zaangażowane w pomoc tym zwierzakom . może potrzebna pomocy , przy informowaniu miast partnerskich. czy ktoś koordynuje takie posunięcia? wszyscy mamy pisać, czy jest może już gotowy jakiś list , który trzeba rozesłać..? z góry dzięki za odp Quote
mili_vanilli Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Pozwolę sobie wkleić ponownie wątek schroniska p. Harłacza (może dla osób dołączających/nowych?) - pojawiły się umowy pomiędzy p. Harłaczem a jednym z miast. http://www.dogomania.pl/threads/28160-Białogard-prawda-i-mity?p=16997939#post16997939 Quote
xxxx52 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Czy psy ze schroniska wrzesinskiego poszly w zapomnienie.??????? Quote
Zyga Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 xxxx52 napisał(a):Czy psy ze schroniska wrzesinskiego poszly w zapomnienie.??????? A w ogole to najwyzszy czas ,zeby radni i burmistrz zajeli sie wreszcie zmodyfikowaniem tego czegoś co trudno to nazwać schroniskiem i poprawieniem losu pozostałych tam psow.Jest to wstyd dla miasta,wcale niebiednego ,takie traktowanie zwierzat,a szczególnie najwiekszych przyjaciół czlowieka,psów.Dyskusje trwaja,a sytuacja sie nie zmienia.... Quote
xxxx52 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 lena78 napisał(a):Witam , jestem z Wrześni. Jeśli możesz podaj mi , prosze namiary na osoby, które są już zaangażowane w pomoc tym zwierzakom . może potrzebna pomocy , przy informowaniu miast partnerskich. czy ktoś koordynuje takie posunięcia? wszyscy mamy pisać, czy jest może już gotowy jakiś list , który trzeba rozesłać..? z góry dzięki za odp I nawiazalas kontakt z osobami co znaja wrzesinskie schronisko? Co sölychac u schroniskowych psow?czy juz wszyscy je opuscicli po burzy? Quote
Huski Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Nie, absolutnie,Czekamy teraz na odpowiedzi na BIP. Interesuje nas umowa.Marsz przełożyłyśmy na 26 czerwca, bo musimy to dobrze przygotować.Wysłane zostały pisma do wszystkich co się da i czekamy.Jak tylko znajdzie się miejsce, chcemy jechać po parę chodź piesków z Wrześni.Przy okazji zobaczymy rzeczywistość. Do lek.wet. pisałyśmy o kontrole i wykazywałyśmy niedociągnięcia.Tzn karma- odpady, brak sterylizacji, kastracji, opieki wet, oraz fatalne adopcje. 18 czerwca w Poznaniu jest impreza nie wiem czy Puriny czy koś innego, ale będziemy z transparentami o Wrześni.My pamiętamy i działamy, ale niestety są bieżące sprawy.Poza tym prenumeruję Wiadomości Wrzesińskie i czytałam ostatnio, że gminy wokół Wrześni mają problem, bo zostały bez schroniska.Na razie myślą.Trzeba im zrobić parę spraw, to przestaną myśleć. Quote
Recommended Posts