Pola17 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 ata a jest taka stronka http://gratyzchaty.pl/ .pl tam sa rożne rzeczy które ludzie oddają jest dział dla zwierzaków nie tylko zaglądnij moze cos zabierzesz na bazarek :)P [quote name='ata']xxxx52, czy mogę wystawić Twoje rzeczy na bazarek na zakup karmy dla witkowskich szczeniaczków ? Tutaj będą wystawiane zdjęcia psów z Wrześni, które są do adopcji.. Psy z wrześni, foty aktualizowane od 1 sztrony Quote
Huski Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Pola, nie zawalaj strony, bo sprawy są poważne.Nie podoba mi się ta koparka i te prace, brak tablicy korkowej i wiele innych rzeczy.Ponieważ ściemnali już wcześniej, to podejrzewam wszystko co najgorsze.Burmistrz to ......ponoć jak dziewczyny były u niego, to dłubał w nosie czy uchu.Kultura jak się patrzy. Burmistrza podałam do Sądu, bo nie wie co to BIP i nie zna Konstytucji RP która gwarantuje mi jawność jego działań.Jutro więcej. Quote
xxxx52 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Huski napisał(a):Pola, nie zawalaj strony, bo sprawy są poważne.Nie podoba mi się ta koparka i te prace, brak tablicy korkowej i wiele innych rzeczy.Ponieważ ściemnali już wcześniej, to podejrzewam wszystko co najgorsze.Burmistrz to ......ponoć jak dziewczyny były u niego, to dłubał w nosie czy uchu.Kultura jak się patrzy. Burmistrza podałam do Sądu, bo nie wie co to BIP i nie zna Konstytucji RP która gwarantuje mi jawność jego działań.Jutro więcej. Tak to bardzo niepokojca sprawa. Ja im nigdy nie wierzylam ,to sa zwykli klamcy.Zaznalam to na wlasnej skorze ..Obiecywali przez 2 lata ,ze wybuduja nowe schronisko. Nie wierzcie im! Mam wrazenie ,ze nie licza sie w ich oczach biedne istoty, widza tylko pieniadze ze sprzedazy ziemi na ktorej stoi schronisko.Przeciez teren nie porzadkuja na jego rozbudowe czy modernizacje? Quote
ata Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Po drugiej stronie schroniska, tam gdzie na terenie schroniska stała firma, teraz leży masa kamieni, na bank coś będą budować... Inne sprawy związane ze schroniskiem wrzesińskim załatwiamy tutaj Września-Schronisko-Pomoc zwierzakom-wątek ogólny-ciagle aktualizowany... Quote
xxxx52 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='ata']Po drugiej stronie schroniska, tam gdzie na terenie schroniska stała firma, teraz leży masa kamieni, na bank coś będą budować... Inne sprawy związane ze schroniskiem wrzesińskim załatwiamy tutaj Września-Schronisko-Pomoc zwierzakom-wątek ogólny-ciagle aktualizowany... czy to jest to miejsce na ktorym byl zakuty pechowy pies schroniskowy,a firma splajtowala? Quote
Pola17 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 To może ja juz sie w ogóle nie ben de odzywać !!!!!!!!! Quote
ata Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Pola17 napisał(a):To może ja juz sie w ogóle nie ben de odzywać !!!!!!!!! Mam nadzieję, że żartujesz ?? Quote
ata Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 xxxx52 napisał(a):czy to jest to miejsce na ktorym byl zakuty pechowy pies schroniskowy,a firma splajtowala? dokładnie !! Quote
Huski Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Dziewczyny ze schroniska Wrześni a właściwie okolic, pooglądałam sobie waszą stronkę i mam takie wnioski.Września, bogate miasto a takie dziadostwo w schronisku.Zbiórki karmy na schronisko, gdzie tyle firm bogatych, burmistrz i podwładni pensyjki, zespoły, prawybory a tu takie bidulki na które zbiera się bazarki....to jest żenujące, jak nie wstyd temu burmistrzowi i szefowi Straży Miejskiej.Inteligencję mierzy się stosunkiem do zwierząt, niestety.Mam nadzieję, że takiego burmistrza już nikt nigdy nie wybierze, bo to wstyd dla mieszkańców z Wrześni.Mało macie ludzi na poziomie? Jaki pan taki kram, czas na zmiany, niestety!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
ata Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='Huski']Dziewczyny ze schroniska Wrześni a właściwie okolic, pooglądałam sobie waszą stronkę i mam takie wnioski.Września, bogate miasto a takie dziadostwo w schronisku.Zbiórki karmy na schronisko, gdzie tyle firm bogatych, burmistrz i podwładni pensyjki, zespoły, prawybory a tu takie bidulki na które zbiera się bazarki....to jest żenujące, jak nie wstyd temu burmistrzowi i szefowi Straży Miejskiej.Inteligencję mierzy się stosunkiem do zwierząt, niestety.Mam nadzieję, że takiego burmistrza już nikt nigdy nie wybierze, bo to wstyd dla mieszkańców z Wrześni.Mało macie ludzi na poziomie? Jaki pan taki kram, czas na zmiany, niestety!!!!!!!!!!!!!!!! Tak się zastanawiam, czy to aby nie moja, nasza wina, że do tego doszło może gdybyśmy były bardziej stanowcze, twarde sytuacja wyglądałaby zupełnie inaczej.... Dla przypomnienia... Psy z wrześni, foty aktualizowane od 1 sztrony Quote
xxxx52 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='ata']Tak się zastanawiam, czy to aby nie moja, nasza wina, że do tego doszło może gdybyśmy były bardziej stanowcze, twarde sytuacja wyglądałaby zupełnie inaczej.... Dla przypomnienia... Psy z wrześni, foty aktualizowane od 1 sztrony No to do dziela ,jeszcze mozna tym pozostalym zwierzetom pomoc i tym co do tego schroniska trafia. Quote
xxxx52 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Huski napisał(a):Dziewczyny ze schroniska Wrześni a właściwie okolic, pooglądałam sobie waszą stronkę i mam takie wnioski.Września, bogate miasto a takie dziadostwo w schronisku.Zbiórki karmy na schronisko, gdzie tyle firm bogatych, burmistrz i podwładni pensyjki, zespoły, prawybory a tu takie bidulki na które zbiera się bazarki....to jest żenujące, jak nie wstyd temu burmistrzowi i szefowi Straży Miejskiej.Inteligencję mierzy się stosunkiem do zwierząt, niestety.Mam nadzieję, że takiego burmistrza już nikt nigdy nie wybierze, bo to wstyd dla mieszkańców z Wrześni.Mało macie ludzi na poziomie? Jaki pan taki kram, czas na zmiany, niestety!!!!!!!!!!!!!!!! Masz racje ,ludzie we wrzesinskim i okolicach sa beznadziejni,obojetni na krzywde naszych braci mniejszych.Ich interesuje wlasny koniec nosa.jest przeciez tech weterynaryjne ,ktore mogloby pomoc przysylajac uczniow na praktyke ,ale niestety jedna dogomanianka na watku dala odpowiedz ze "uczniowie musza sie uczyc i nie maja czasu na odwiedziny i pomoc psom schroniskowym" Quote
ata Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Haski, może napisz tutaj (oczywiście, jeżeli nie jest to tajemnicą ) do koko zostały powysyłane pisma ? Quote
Huski Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Do wszystkich i to już 24 kwietnia, kiedy zaczęły się problemy.Do gazet, telewizji, Rady, burmistrza, wojewody,lekarzy wet.....itp.Poza tym były rozmowy, byłyśmy parę razy we Wrześni u pana ze Staży, w-ce burmistrza( burmistrz nie miał czasu-oczywiście, był zajęty zamawianiem zespołów i kupowaniem pucharów, na rajd rowerowy).Pisałyśmy do BIP, do dzisiaj nie ma odpowiedzi.Międzyczasie ogłosili przetarg i wysłali psy do Harłacza.To cała Legenda naszych działań.No i nasza petycja!!!!!Teraz tylko zostało zbiorowe.......Żartuję. Quote
Huski Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Marzeniem-niedościgłym oczywiście burmistrza jest, aby było tylko 50psów w schronisku.Oczywiście jest to koncert życzeń pobożnych, bo skoro leży edukacja, nawet burmistrza i pana ze Staży, to co dopiero mieszkańców Wrześni.Resztę chce pan burmistrz wysłać w kosmos.Może zbiera na dobry zespół, może na inny cel.Oczywiście psy ma w ....., po co mu ten balast.Mnie tylko jedno dziwi, dlaczego nie ma spraw karnych o znęcanie się nad zwierzętami, skoro do schroniska trafiają psy w tak złym stanie.Powinna to robić Straż Miejska i Policja, niekoniecznie MY.To przecież te instytucje powinny rozprawiać się z przestępcami , jest Ustawa o Ochronie Zwierząt czy nie? Ale czego tu oczekiwać, sprawiedliwości dla zwierzat od innych, skoro burmistrz za chwilę będzie miał sprawę w Sądzie Administracyjnym,a wysłanie psów do Harłacza trktuję jako znęcanie nad zwierzętami? A poza tym, jak będzie miał 50 to będzie chciał 5 a potem wcale. Ciekawe za ile poszła działka a może dopiero pójdzie?Z tego co wiem, we Wrześni jest afera gruntowa, może ta działka także jest w tym temacie? Może specjalista od gruntów to wyśledzi? Quote
Ada-jeje Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Huski napisał(a):Mnie tylko jedno dziwi, dlaczego nie ma spraw karnych o znęcanie się nad zwierzętami, skoro do schroniska trafiają psy w tak złym stanie.Powinna to robić Straż Miejska i Policja, niekoniecznie MY.To przecież te instytucje powinny rozprawiać się z przestępcami , jest Ustawa o Ochronie Zwierząt czy nie? Tu masz racje. Pisalyscie pismo do komendanta Policji z podaniem do wiadomosci wojewodzkiej i stolecznej, o ciazacym na nich obowiazku z ust. o ochronie zwierzat? Egzekwowanie obowiazkow od funcjonariuszy panstowych, nalezy do nas org. a nie odwalanie za nich roboty. Jak bedziemy lawinowo slac skargi to wtedy ktores z ziaren wpadnie na poddatny grunt. Sa wsrod funkcjonariuszy panstwowych tez zwierzetolubni, i tu jest szansa. Quote
Ada-jeje Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 xxxx52 napisał(a):z dniem 3czerwca 2011 roku rozporzadzeniem Europejskiej Uni wszystkie psy ,koty i fredki musza byc zaczipowane i zarejestrowane. mysle ,ze ta uchwala dotyczy nie tylko Niemiec ,ale wszyskich krajow unijnych? Ps jezeli psy maja byc zaczipowane ,to skapy i cwany burmistrz zamiast kupwac puchary-zlom nikomu nie potrzebne,powinien zakupic czipy dla wszystkich psow im kotow znajdzujacych sie w schronisku. Gdzie to znalazlas, fakty prosze, rozporzadzenie, zapis bo gdzies to musi byc zapisane skoro sie na to powolujesz. Quote
xxxx52 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Ada-jeje napisał(a):Gdzie to znalazlas, fakty prosze, rozporzadzenie, zapis bo gdzies to musi byc zapisane skoro sie na to powolujesz. Ta informacje wycofuje czesciowo tzn.od 3 czerwca postanowieniem Europejskiej Uni(ta informacja byla sygnalizowana juz kilka lat temu),a obecnie podawano w radiu ,ale zle zrozumiwlam tzn wszystkie psy ,koty i fredki od 3 czerca nie moga byc juz tatuowane dotyczy przekraczania granicy tylko czipowane,ale nie ma obowiazku czipowania w calym kraju.Mowi sie o zaleceniu czipowaniu wszystkich w/w zwierzat ,ale nie o obowiazku. (upewnilam sie w inernecie)Musze ta strone skopiowac Quote
Ada-jeje Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 xxxx52 napisał(a):Ta informacje wycofuje czesciowo tzn.od 3 czerwca postanowieniem Europejskiej Uni(ta informacja byla sygnalizowana juz kilka lat temu),a obecnie podawano w radiu ,ale zle zrozumiwlam tzn wszystkie psy ,koty i fredki od 3 czerca nie moga byc juz tatuowane dotyczy przekraczania granicy tylko czipowane,ale nie ma obowiazku czipowania w calym kraju.Mowi sie o zaleceniu czipowaniu wszystkich w/w zwierzat ,ale nie o obowiazku. (upewnilam sie w inernecie)Musze ta strone skopiowac Tak przypuszczalam. Quote
Huski Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Najgorsze jest to, że nie mamy nikogo na miejscu i prawdopodobnie ida psy dopiero co złapane bez kwarantanny.Schronisko wyjątkowo się wyludnia i wszystko objęte jest tajemnicą.Pan który obsługuje schronisko jak te trzy małpki ..nie widzi , nie słyszy i nic nie wie.A pieski cierpią.Jak to możliwe aby człowiek którego wybrali ludzie robił takie przekręty w majestacie prawa. Quote
xxxx52 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Czy nie mozna bylo ich wczesniej sfotografowac? tak to jest jak nie ma nikogo w poblizu ,zeby sprawdzic czy p.harlacz ma swoj HP Quote
Jaro Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Czyli wywożą psy do tej mordowni Harłacza? Bez kwarantanny? A jak właściciel się znajdzie? Oni czują się bezkarni. I wszystko im wolno? Quote
Huski Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 No właśnie, burmistrz myśli, ze Września to jego własność.Ja naprawdę zastanawiam się, czy nie zrobić marszu przez Wrześnię, nie pikietę, bo trzeba coś z tym zrobić.Przecież umiera tyle psów a nie jeden czy dwa.Burmistrz w majestacie prawa morduje psy, poprzez swoje decyzje a opinia publiczna NIC.Chyba tak nie powinno być.Walczymy już tyle tygodni , a oni dalej swoje. Quote
Huski Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Zobaczcie na zdjęcia Aty, w jakich warunkach mieszkają psy.Przecież to także jest znęcaniem się nad zwierzętami, bo warunki bytowania są urągające,I zobaczcie, jeżeli miałby to obywatel, to kara, do Prokuratury doniesienie nawet i zabranie psa a burmistrz robi co chce.To jest nie do pomyślenia.Trzeba zmienić cały system, uważam że czas najwyższy.To narusza moje zaufanie do Państwa Polskiego.Gdzie odpowiedzialność moralna? Quote
Recommended Posts