Huski Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Tak, pardon ale jest tyle roboty!!!!Będą 2 petycje, jedna odnośnie wysłania psów do Harłacza przez Wrześnię pisałam pytania , druga aby Września nie była miastem prawyborów.Dzisiaj pisałam pytania BIP odnośnie działki na której stoi schronisko, oraz zbieramy informacje od gmin.Wrzesnia dostawała nieżłą kasę, a tak piszczała.Jest to samo co było w Obornikach.Nie ma wydzielonego konta na schronisko, tylko idzie do budżetu a tam, jak wszyscy dadzą sobie pensyjki to resztka idzie na psy.Potem jest co jest, jedzenie odpadów dla odpadów czyli psów.Namawiamy schroniska, fundacje aby wzięły pod opiekę po parę psów i oczywiście aby burmistrz w ślad za psem dał 1 tys tak jak Harłaczowi.On oczywiście pozwolił łaskawie aby fundacje zabierały, ale gdzie pieniądze?Skoro Harłaczowi zapłacił, to innym niech także zapłaci, cwaniak jeden.Nie spoczywamy na laurach, walczymy dalej do skutku.Ktoś musi bronić psów, one maja tylko nas. Quote
Huski Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Burmistrz chce wyczyścić całe schronisko, tak twierdzi i chce zacząć od nowa, aby było tylko 50.Ciekawe? Adopcje zawdzięcza wolontariatowi, który nie ruszy już ręka.Teraz niech sam wyadoptowuje, zobaczymy.My tylko będziemy sprawdzać stan i warunki i nasyłać kontrole.Na całą Wrześnię 50 psów na rok?Przy braku sterylizacji, kastracji i świadomości ludzi z Wrześni? Poczekamy i zobaczymy, od nas trudno się odczepić, przekonał się o tym burmistrz Obornik.Na końcu wydzielił z budżetu pieniądze na schronisko. Quote
Drzagodha Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Huski, a wiadomo już jakie psy tam przebywają? Quote
ostatniaszansa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Dla uporzadkowania informacji czy "schronisko " w Białogardzie o ile ktoś ma takowe informacje ; a. ma status schroniska, jeżeli tak kiedy nadane i przez kogo b. jest prywatne i należy do P. Harłacza jako osoby fizycznej, c. podlega pod TOZ w Białogardzie , OTOZ Animals stworzonego przez p. Harłacza d. czy jest tam woda bieżąca i czy to miejsce jest skanalizowane? e. czy są opisy najlepiej lekarzy weterynarii zwierząt wyciągniętych od Harłacza Co do oficjalnej liczby miejsc na na jaką przygotowane jest owo "schronisko " skierujemy pytania Burmistrza Białogardu Uwaga to będzie ważne ,jaka jest forma podpisywania umów pomiędzy gminami a Harłaczem w wiekszości z tego typu umów est zapis ; z chwilą umieszczenia odłowionych psów w........( gminie ,która podpisuje umowe) przestają one mieć status zwierzat bezdomnych gminy... Jednakże w większości ale nie zawsze jest zapis ; zwierzęta zostają przekazane do czasowego przetrzymania do czasu znalezienia osób chętnych do adopcji, Skoro tak, gminy należy bardzo skrupulatnie rozliczyć; ile zwierząt przekazanych np, w roku 2007, 2008, 2009 i 2010 zostało przekazanych do adopcji mocno watpie aby miały na ten temat jakąkolwiek wiedze. W wielu umowach nie ma zapisu,że schronisko przejmujące odłowione zwierzęta ma obowiązek dokonywania szczepień, sterylizacji oznakowania to ogromny błąd. Ważne aby ustalić ile to gmin już podpisało z Harłaczem umowy . Trzeba te informacje i to pilnie pozbierać. nie możemy sobie napisac ; mówiono nam , napisano na forum dogo ,że jest tam tak i tak. My wiemy na logikę ,że podpisywanie umów z taką ilością gmin na przetrzymywanie zwierzat to parodia, kpina no i niestety dramat tychże zwierząt. Dla urzędników to jednak za mało, upierdliwość jak najbardziej wskazana ,ale ... wskazanie konkretnych danych jest nieodzowne. Oprzemy się i na danych z Argosu. Informacje na pw albo pomoc@psiaszansa.pl . Ewa z ostatniej szansy Quote
Czarnuulkaa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Czy wiadomo jakie psiaki są w schronisku we Wrześni a jakie zostały wywiezione? myślę, że ważne jest, aby ktoś tam pojechał zrobił zdjęcia, opisał.. wtedy można je ogłaszać chociażby do domu tymczasowego.. tak sobie głośno myślę co by tu zrobić...czas jest najważniejszy dla tych biedactw tym przypadku :( Quote
Zyga Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='Czarnuulkaa']Czy wiadomo jakie psiaki są w schronisku we Wrześni a jakie zostały wywiezione? myślę, że ważne jest, aby ktoś tam pojechał zrobił zdjęcia, opisał.. wtedy można je ogłaszać chociażby do domu tymczasowego.. tak sobie głośno myślę co by tu zrobić...czas jest najważniejszy dla tych biedactw tym przypadku :([/QUOTE] Czy mowa o zdjeciach we Wrzesni ?Mozna by tez sprawdzic czy zyja i jak te psiaki w Białogardzie.A moze by ktos zorganizowal sprawdzenie tych psow.Czy sa jacys wolentariusze w tym schronisku? Quote
Pola17 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Jesli Harłacz moze dostac kase za psy to ja też chce a warunki benda miały na pewno lepsze !:) wiem wiem huski roboty masa :( a u nas dzikuski po lesie biegaja a ja staram sie za nimi :(zeby je złapac ! :) MyszkaMiki I CO Z FOTKAMI PSÓW ? Quote
Czarnuulkaa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Chodzi mi o zdjęcia we Wrześni...trzeba by było też się dowiedzieć do kiedy psy maja zostać wywiezione.. :( Quote
mariamc Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Piszcie o unieważnienie przetargu. Schronisko harłacza nie jest wpisane do Rejestru PLW w Białogardzie. Punkt 2 z przetargu nie został spełniony , to nie jest schronisko, nie ma weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego. To jest jedna , wielka mistyfikacja i bezprawie. Quote
xxxx52 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='mariamc']Piszcie o unieważnienie przetargu. Schronisko harłacza nie jest wpisane do Rejestru PLW w Białogardzie. Punkt 2 z przetargu nie został spełniony , to nie jest schronisko, nie ma weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego. To jest jedna , wielka mistyfikacja i bezprawie.[/QUOTE] To nie jest schronisko ,a co to jest ?????????????Kto daje mu zezwolenie? Nie wiem jezeli to nie jest schronisko ,to czy wolno podpisywac mu umowe z gminami? Quote
Jaro Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 czytam to wszystko i po prostu nie wierzę. To zakrawa na jakiś absurd. A tak w ogóle OTOZ animals na TOK FM - stacja radiowa- miał piękną bardzo agresywną reklamę powtarzaną kilka razy na dzień jak to dbają o pieski i znajdują im domki. Oczywiście w kontekście 1 % MyszkaMiki byłaś w schronie i zrobiłaś zdjęcia tym biedakom z Wrześni? Quote
Ada-jeje Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='mariamc']Piszcie o unieważnienie przetargu. Schronisko harłacza nie jest wpisane do Rejestru PLW w Białogardzie. Punkt 2 z przetargu nie został spełniony , to nie jest schronisko, nie ma weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego. To jest jedna , wielka mistyfikacja i bezprawie.[/QUOTE] No kocham Cie normalnie. Czy ktos sie tego podejmie, wkleilam kilka stron wczesniej wzor od Odi, chyba trzeba tylko troszeczke zmienic. Dzwoncie do burmistrza, powiedzcie mu o tym, zeby natychmiast wstrzymal wywozke psow. Wydrukujcie pismo napisane przez Odi i pokarzcie mu co go czeka. To co to jest co on prowadzi, zaden hotel, schronisko tez nie, mogl sobie wpisac umieralnia, wykanczalnia zwierzat. Czyli nie bylo zadnych kontroli, ale fakt pozostaje faktem ze pow. wiedzial o tym i jego obowiazkiem bylo sprawdzic co to za obiekt. Mamy nadzieje ze w tej chwili ma prawo i obowiazek zamknac ten przybytek ktory dziala nielegalnie a pan hahaha juz nie podskoczy. jego sciezka wiedzie stromo w dol. To mi wyglada na wyludzanie publicznych pieniedzy. Quote
mili_vanilli Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='mariamc']Piszcie o unieważnienie przetargu. Schronisko harłacza nie jest wpisane do Rejestru PLW w Białogardzie. .[/QUOTE] SUPER robota! Mam nadzieję, że co niektórzy najedzą się wstydu! Quote
Molli Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='CatAngel']Gdzie macie linki do wydarzenia na FB ? http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/event.php?eid=210002639020923 Quote
ostatniaszansa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='Jaro']czytam to wszystko i po prostu nie wierzę. To zakrawa na jakiś absurd. A tak w ogóle OTOZ animals na TOK FM - stacja radiowa- miał piękną bardzo agresywną reklamę powtarzaną kilka razy na dzień jak to dbają o pieski i znajdują im domki. Oczywiście w kontekście 1 % "Jerzy Harłacz nazwę TOZ Animals przywłaszczył sobie od OTOZ Animals(siedziba w Gdańsku, prezes E.Gebert- które NIE MA z J.Harłaczem i jego Inspektoratem Animals NIC WSPÓLNEGO)), bo ta nazwa otwiera jemu wszystkie drzwi :wprowadza w błąd, dobrze się kojarzy. Ale to jest nazwa przywłaszczona. JH nazwał się też Inspektor Animals ! SAMOZWANIEC ! " skopiowałam z jednego z wątków dyskusyjnych na temat psów od VV Idąc tym tropem , spróbujemy sprawdzić, gdzie to p. Harłacz jest zarejestrowany bo gdzieś musi do licha może jako podmiot prowadzący działalnośc gospodarcza ? Zastanawiam się czy OTOZ Animals nie powiniem pozwać Harłacza OTOZ i TOZ mogą być bardzo mylące a jedno z drugim nic wspólnego nie ma. Można pójśc dwutorowo ; - rozliczenia finasowe czy są na wszystko faktury ; karma , opieka weterynaryjna i leki, ubezpieczeni pracownicy, i inne wydatki jakie niesie za soba prowadzenie schroniska - zwierzęta bardzo szczegółowe , drobiazgowe rozliczenie a inna sprawa, gminy podpisujące umowy z tymze "miłośnikiem" zwierząt . Może nagłośnić ten wątek aby zgłosili się ludzie ,których gminy mają podpisane z harłaczem umowy? wtedy czas zcząc nekac je pismami z powiadomieniem (kopie do wiadomości )wojewodów i jak wcześniej pisałam do Ministerstw oraz Glównego Inspektora Weterynarii. Przetargi na odławianie bezdomnych zwierząt i na ich przechowani/ przejęcie są JAWNE , musza, bo to sa publiczne pieniądze . a każdy wójt ma zas....y obowiązek odpowiedziec na pisemne zapytania , ile zwierzat przekazano, gdzie i za jaką kwotę. Na nic telefony w tym kraju WSZYSTKO na papierze za potwierdzeniem odbioru. Ewa Quote
Huski Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 NIestety, ma nr, sprawdzone.Na razie wywózka zatrzymana, nie wiadomo ja długo.Działamy dalej, kolejne pisma przychodzą i układają się w całość.Mamy także porobione zdjęcia m-c temu i obecnie, porównujemy, po jakie psy nam przyjdzie jechać do Białogardu, bo to zrobimy.Przyprowadzimy je na plac pod Ratuszem, bo może pan burmistrz nie wie, które skazał na śmierć.Rozliczymy wszystkich, za Marysię, której nie zdążyliśmy pomóc, bo nas czarowali i okłamywali. Quote
CatAngel Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='Molli']http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/event.php?eid=210002639020923 hmm teraz już wiem czemu tak mało ludzi, bierze udział. Termin 20 września · 02:30 - 05:30 zmieńcie to na 10.05.2011 do np: końca lipca 2011r Wpiszcie także więcej tutaj Więcej informacji tam jest za mało i dlatego nikt nie chce brać udziału. Przepraszam, że piszę jak trzeba zrobić, ale jeżeli chcecie to rozesłać po FB to trzeba niestety pozmieniać. W tym momencie wydarzenie nie jest widoczne w tych wydarzeniach głównych. Quote
mariamc Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Huski, podaj mi nr na maila dana1808@o2.pl Schronisko nie jest zarejestrowane jako podmiot pod nadzorem PIW-u. Jest to wiadomość pewna. Musi mieć taki kwit , dopiero wtedy schronisko jest schroniskiem w myśl ustawy. Uploaded with ImageShack.us Quote
ostatniaszansa Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Mariamc, czy to potwierdzone, że u Harłacza nie ma salki do wykonywania zabiegów operacyjnych, salki pooperacyjnej i nie ma on podpisanej żadnej umowy z weterynarzem ? Ewidencja i książka leczenia weterynaryjnego obrazującą opiekę weterynaryjną ,szczepienia to pewnie coś o czym nikt nic nie wie i nie istnieje ? Już to dyskwalifikuje do podpisywania jakichkolwiek umów. Ewa Quote
mariamc Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Dajcie mi ok 2 tygodnie czasu. Nie mogę nic napisać aby nie "wyciekło" w wiadomą stronę. Czekam na pismo oficjalne.Będzie dobrze.:multi: Quote
Pola17 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Huski nie moge zadzwonic do cb konto mi zablokowali prószę o kontakt :0 Ruszają sie troszkę adopcje <,czy sa w schronisku szczeniaki..? Quote
ata Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Pola17 napisał(a):Huski nie moge zadzwonic do cb konto mi zablokowali prószę o kontakt :0 Ruszają sie troszkę adopcje <,czy sa w schronisku szczeniaki..? 2 są u Honoraty ;) Quote
xxxx52 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Czy ktos robi zdjecia i opisy psow????? Opisy i zdjecia sa bardzo wazne,jak bez opisow mozna psy adoptowac Tzn Imie,rasa,wiek,plec,kastrowany czy nie,szczepiony i p/jakim chorobom ,wysokosc do grzbietu opis charakteru?czy pies umie na lince chodzic Quote
ata Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 xxxx52 napisał(a):Czy ktos robi zdjecia i opisy psow????? Opisy i zdjecia sa bardzo wazne,jak bez opisow mozna psy adoptowac Tzn Imie,rasa,wiek,plec,kastrowany czy nie,szczepiony i p/jakim chorobom ,wysokosc do grzbietu opis charakteru?czy pies umie na lince chodzic Niestety nasz wyjazd nie doszedł do skutku... złośliwość rzeczy martwych, samochód odmówił posłuszeństwa .... Quote
Recommended Posts