kasimaga Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='xxxx52']Wyzlami zajmuje sie tanitka colli- GoniaP wie kto pomaga i ratuje Pani Magdo dowiedzialam sie od jednego chlopa co ma dom na drodze miedzy Obornikami ,a Szamotulami (ma colli ,ktory mieszka w budzie i wszystkie psy mialy grzybice lacznie z Colli )Musza byc w tej okolicy pseudohodowle colli.moze by tak wyweszyc i zrobic im najazd.ten czlowiek kupil szczeniaka na jakim bazarze.W miedzy czasie z podworka tego czlowieka poznikaly niktore zagrzybine psy.colli zostal bo ten chlop powiedzial ze jedynego leczyl ,a pozostale?[/QUOTE] ja ne umiem weszyc, jesli mi ktos da adres lub jakis inny namiar - to ja pojade Quote
Huski Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 kasimaga, dziękuję za wklejenie zdjęcie wyżła, bo w tych zdjęciach to się pogubiłam.Fajnie, może znajdzie domek? Dziękuję jeszcze raz pani Eli za węszenie w papierach oraz niewiarygodną pracę papierkową, w wyszukiwaniu przepisów aby nie doszło do wywozu psów i ich uśmiercenia. Szukanie odbywa się nadal.POza tym, wiedząc, że Pan Morawiec czyta nasze forum, zadaję pytanie właśnie Panu....Jest Pan Strażnikiem Miejskim, zna Pan przepisy , dlaczego więc oddał Pan swojego starego pieska na poniewierkę? Czy wie Pan, że to jest porzucenie i podchodzi pod paragraf Ustawy o Ochronie Zwierząt? Czy ma Pan sumienie? Jak Pan śpi czy aby spokojnie?Czy nie dręczy Pana sumienie? Czy Pan ma sumienie? Quote
basia0607 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Człowiek, który oddaje swojego psa do schronisko zasługuje na największą pogardę a jeszcze staruszka .... ( tu padają słowa niecenzuralne.) Jaką rolę p. Morawiec odgrywa w schronisku ? Quote
basia0607 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='sunshine']Jest kierownikiem schroniska.[/QUOTE] jak to ? jest kier. schroniska i strażnikiem miejskim ? niepojęte. Pewnie ani jednego ani drugiego nie robi dobrze ? a jak to się ma do godzin pracy ? :shake: Quote
Szyna13222 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Huski']Dobrze byłoby, aby ktoś, kto bardziej jest biegły w Petycjach elektronicznych stworzył taką petycję i możemy zbierać podpisy i wysłać do PO,.[/QUOTE] Dobry pomysł,:) tylko najpierw ktoś by musiał napisać tekst Quote
mili_vanilli Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Jest mi strasznie wstyd, ale mi na pikietę nie udało się dojechać :shake: Chciałabym jakoś pomóc, bo jestem pod wrażeniem waszej mobilizacji - także osób spoza okolicy. Utrudnieniem jest to, że na forum nie ma konkretów (co z jednej strony zrozumiałe, skoro Pan Komendant czyta...), ale z drugiej utrudnia przepływ informacji. Czy ktoś pisze petycję? Z doświadczenia wiem, że lepiej, jak pod pismami podpisują się jako pierwsze osoby funkcyjne (np. organizacje), a następnie 'reszta'. Ale jak nie ma nikt czasu, to mogę jutro postarać się coś nakreślić. Wiedzy o przetargach nie mam, ale z tego co czytam, to 'ktoś tego tematu pilnuje'. Myślę, że może się to władzom Wrześni mocno 'odbić'. Chciałabym jeszcze, żeby w końcu ktoś przyjrzał się też Gnieznu - stąd psów nie wywożą, ale schronisko ma złą sławę... Jeszcze raz gratulacje za postawę obywatelską ;) Quote
ata Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 mili_vanilli, na Gniezno niedługo przyjdzie czas, zresztą już jest sprawa na policji .... Quote
Ada-jeje Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='mili_vanilli'] Wiedzy o przetargach nie mam, ale z tego co czytam, to 'ktoś tego tematu pilnuje'. Myślę, że może się to władzom Wrześni mocno 'odbić'. [/QUOTE] Wyslalam przetarg do sprawdzenie z prosba o zajecie stanowiska, jesli bedzie punkt do ktorego mozna sie bedzie doczepic to napiszemy skarge na Burmistrza w tym samym tonie co napisala Odi, bo po to nam dala wzor zeby z niego korzystac. Jak przelecimy sie po kilku wladarzach, to moze beda sie bardziej liczyc z zwierzetami. Rowniez interesuje mnie podowojny etat Komendanta Strazy. Quote
Zyga Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Huski']kasimaga, dziękuję za wklejenie zdjęcie wyżła, bo w tych zdjęciach to się pogubiłam.Fajnie, może znajdzie domek? Dziękuję jeszcze raz pani Eli za węszenie w papierach oraz niewiarygodną pracę papierkową, w wyszukiwaniu przepisów aby nie doszło do wywozu psów i ich uśmiercenia. Szukanie odbywa się nadal.POza tym, wiedząc, że Pan Morawiec czyta nasze forum, zadaję pytanie właśnie Panu....Jest Pan Strażnikiem Miejskim, zna Pan przepisy , dlaczego więc oddał Pan swojego starego pieska na poniewierkę? Czy wie Pan, że to jest porzucenie i podchodzi pod paragraf Ustawy o Ochronie Zwierząt? Czy ma Pan sumienie? Jak Pan śpi czy aby spokojnie?Czy nie dręczy Pana sumienie? Czy Pan ma sumienie?[/QUOTE] Sumienia to na pewno nie ma ten Pan i nie ma co tego sumienia szukac. Wartosc człowieka mierzy się jego stosunkiem do zwierzat. Spi on też na pewno spokojnie. Po prostu trzeba go wywieżc z tego schroniska na taczce!! Quote
Kalva Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 I ja wpadam zorientować się w sytuacji, popieram Was i gratuluję postawy i działania, cała Polska się już tematem wrzesińskiego schroniska i jego nagannej sytuacji zainteresowała, wszyscy mówią o tym na portalach społecznościowych - w razie czego podpisów pod petycją będzie dużo:) Tak jak Zyga napisała, wartość człowieka oraz całego społeczeństwa mierzy się własnie tym jak traktuje zwierzęta, za które zresztą jesteśmy odpowiedzialni. Nikomu, kto nie szanuje zwierząt i nie traktuje ich zgodnie z ich prawami i humanitarnie nie uda się zrobić kariery - bo stosunek do zwierząt obrazuje stosunek do innych ludzi! To akurat fakty udowodnione naukowo - psychologicznie i społecznie. Quote
xxxx52 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Kalva']I ja wpadam zorientować się w sytuacji, popieram Was i gratuluję postawy i działania, cała Polska się już tematem wrzesińskiego schroniska i jego nagannej sytuacji zainteresowała, wszyscy mówią o tym na portalach społecznościowych - w razie czego podpisów pod petycją będzie dużo:) Tak jak Zyga napisała, wartość człowieka oraz całego społeczeństwa mierzy się własnie tym jak traktuje zwierzęta, za które zresztą jesteśmy odpowiedzialni. Nikomu, kto nie szanuje zwierząt i nie traktuje ich zgodnie z ich prawami i humanitarnie nie uda się zrobić kariery - bo stosunek do zwierząt obrazuje stosunek do innych ludzi! To akurat fakty udowodnione naukowo - psychologicznie i społecznie.[/QUOTE] Masz racje Quote
kasimaga Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 MARGARET moja pw nie dotarła do Ciebie, nie wiem czemu, nie umiem na tym portalu wiele ;-) podaj mi prosze maila wysle ingo o wyżelku i zdjecia ;-) pzdr Quote
margaret Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 miałam zapchaną skrzynkę, oczyściłam, spróbuj raz jeszcze Quote
xxxx52 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 kazde zwierze powinno byc fotpografowane ,zeby nie przyszlo do glowy go uspienie ,zeby kasy nie wydac na leczenie czy szczepienia! Quote
ata Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Dzisiaj w jakimś czasopismie wrzesińskim( przepraszam ale nie spojrzałam którym) jest artykuł na pierwszej stronie z nami pikietującymi i hasłem burmistrz na taczkę ;) Kto może kupić tą gazetę ?? Quote
Huski Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Słuchajcie, były dziewczyny we Wrześni i brakuje 17 psów, zostały cichaczem wywiezione do Harłacza. Kiedy to zrobił ten krwiopijca nie wiadomo, chyba w nocy. Quote
Huski Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Zawalajcie mu skrzynkę, niech wie co o nim myślimy. Quote
margaret Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Huski']Słuchajcie, były dziewczyny we Wrześni i brakuje 17 psów, zostały cichaczem wywiezione do Harłacza. Kiedy to zrobił ten krwiopijca nie wiadomo, chyba w nocy.[/QUOTE] szlag by go, do mediów! repetę róbcie póki temat ciepły! rozmowy obiecane z organizacjami prozwierzęcymi a tymczasem kanalia wywozi psy cichcem co za hipokryzja! i buta! wyborcy Panu podziękują , juz my się o to postaramy! Oj głupio człecze zrobiłeś, że zadarłeś z Internautami w XXI wieku! Quote
Jaro Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Huski']Słuchajcie, były dziewczyny we Wrześni i brakuje 17 psów, zostały cichaczem wywiezione do Harłacza. Kiedy to zrobił ten krwiopijca nie wiadomo, chyba w nocy. trzeba coś robić, bo po cichu wywożą i usypiają psy!!!! Czy ktoś już przygotowuje tę petycję elektroniczną? Nie można tracić czasu. Dobrze by było robic nan stop protesty pod bramami schronu i spacery z transparentami po mieście. Czy jest możliwość zebrania ludzi? Czy te sławetne technikum weterynaryjne z Wrześni ma zamiar w ogóle coś dla dobra zwierząt zrobić!!!!!! Czy ktoś z Was ma jakieś kontakty z uczcymi się tam młodymi ludźmi?! to jest niebywałe że nie włączyli się zbiorowo na rzecz ratowania psów!!! Nikt z nich nie jest wolontariuszami w tym schronmie. I to mają byc ludzie zawodowo pomagający zwierzętom!!! Quote
Huski Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Słuchajcie, my możemy pojechać jeszcze raz, nie ma sprawy.W tej chwili dzwonimy do różnych posłów, ale z tą petycją elektroniczna, naprawdę nie mamy czasu.Technikum- zapomnij, troglodyci chyba tam się uczą.Cała Września to jedno wielkie skalniactwo, tak ich burmistrz wychował.Zero empatii. Quote
Jaro Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Zgadza się to nie ujdzie na sucho włodarzom z burmistrzem na czele wywózka psów do MORDOWNI !!!!! Już się internauci postarają o to. Zła słąwa zostanie na zawsze. Bedą tego żałować. To jest "super sposób" na rozwiązanie bezdomności?! Ma się rozumieć, że to jest dopiero początek działań pana burmistrza. Za chwilę znów będzie miałał problem i w jaki sposób będzie wydawał publiczne pieniądze?! Sprzedając psy do mordowni!!! Pogratulować pomysłu. Tak wydane pieniądze miasto mogłoby zainwestować w modernizację schroniska i ograniczenie populacji zwierząt przez sterylki, chipy. To jest rozsądna i mądra polityka. Quote
Jaro Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Huski']Słuchajcie, my możemy pojechać jeszcze raz, nie ma sprawy.W tej chwili dzwonimy do różnych posłów, ale z tą petycją elektroniczna, naprawdę nie mamy czasu.Technikum- zapomnij, troglodyci chyba tam się uczą.Cała Września to jedno wielkie skalniactwo, tak ich burmistrz wychował.Zero empatii. Ludzie kto może zająć się tą petycją? To jest bardzo ważne!!! Pomóżcie!!! Quote
xxxx52 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Co sie stanie z tymi psami ,zgina bez sladu jak zwykle ,co za bandytyzm.jak mozna takiego kierownika i burmistrza akceptowac? Juz widze jak te 400 km jechaly ?czy wszastkie dojechaly zywe? To sa p............... nie licza sie nie tylko z ludzmi ,ale i nie licza sie ze zwierzetami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Jaro Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 trzeba działać kto zna osobę która stworzy elektroniczną petycję. Ja niestety nie umiem, ale wiem że takie petycje funkcjomnowały np. przy okazji sprawy z kieleckim schroniskiem. Quote
Recommended Posts