margaret Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 ok dzięki za dojaśnienie Ewo, myślę że głuchy telefon - przekazywanie pokątnie, w kuluarach gdzies od osoby do osoby zlepków info prowadzi do przekłamań, za bardzo boimy sie chyba mówić i pisać wprost, publicznie, a wszelka tajemnica sprzyja takim interesom jak harłaczowe, Quote
sunshine Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 to tak wygląda jak by Polska sobie cichaczem "porządkowała" psy przed euro...byle gdzie byle by z głowy... najlepiej wybić... Quote
ostatniaszansa Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Margaret - w sprawach takich jak ta, przy takiej ilosci umow, tworza sie niestety plotki - od nas jak na razie potwierdzone mamy 1 sunia, 3 szczeniaki. Podejrzewam, ze 100 bezdomnych psow, to by wojt w gminie nie nalapal :):):) /Agnieszka Quote
ata Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Ale w wywiadzie z 28 kwietnia tego roku szefowa szczecińskiego schroniska wyraźnie mówi, ze harłacz podpisał koleną umowę z "oddalonym miejscem" i nie była to wrzesnia !! Quote
margaret Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 więc może kolejne schronisko, wiecie - wybory sie zbliżają a harłacz politycznie nacelowany na parlamentarny stołek, kasa potrzebna na kampanię, więc może tłucze przetarg za przetargiem? dawny psi szeryf zszedł na psy.... Quote
ookami Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='sunshine']to tak wygląda jak by Polska sobie cichaczem "porządkowała" psy przed euro...byle gdzie byle by z głowy... najlepiej wybić...[/QUOTE] Właśnie..ich to tylko rozrywka obchodzi i własny koniec nosa ;( A ja mam w..wiadomo gdzie to euro, ja chce tylko szczęścia psiaków! Fajne fotki :D Widzę, że pikieta się udała, bo i telewizja była i ogólne zainteresowanie ludzi :) Pewnie burmistrz prawie w gacie narobił jak Was zobaczył :P hehe Tak się cieszę! Quote
Huski Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Jak na at hot, to chyba było dobrze.Była to niestety tylko pikieta, ale nie było czasu na manifę.Najważniejsze, że nagłośniliśmy temat.Napisy na transparentach schły po drodze, zużyłam wszystkie obrusy i prześcieradła.Bardzo dziękuję Pani Elżbiecie z Mrunio za olbrzymi wkład pracy pod względem merytorycznym, pisma do wszystkich co się da, wolontariuszom za dźwiganie transparentów i wszystkim za wszystko.Było zimno, ale warto było.Widok uciekającego burmistrza Wrześni między rowerzystów, bardzo nas rozgrzała.Zobaczymy co będzie dalej.Jutro jedziemy do Wrześni z petycją, jak również poprosimy o wszystkie dokumenty dotyczące przetargu.Nie odpuścimy.Może jeszcze postoimy z transparentami pod Urzędem.To że Boogi ma wspaniałego Pana, to wspaniała wiadomość. Quote
Huski Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Koniecznie trzeba stworzyć koalicję wszystkie organizacje razem przeciw bałaganowi w schroniskach.Musi to być ponad podziałami i waśniami, bo to już najwyższy czas.Rozproszeni nic nie zrobimy. Quote
sunshine Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 dokładnie! Trzeba ubrać się w dyplomacje i skupić na psach, nie na co komu i dlaczego. W końcu walczymy o to samo i nie chcemy być jak reszta... bądźmy ponad tym. Quote
ata Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Ja również bardzo dziękuję Wszystkim, którzy przybyli na pikietę jak i tym którzy w każdy inny sposób wspierali naszą akcję, również duchowo;) panie burmistrzu, to jeszcze nie koniec !!! Quote
margaret Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 no to ja bym chciała zobaczyc minę waszego burmistrza jak was tam ujrzał - bezcenne!!!:) Quote
Pola17 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 ata To dopiero poczatek :) ,,Burmistrz do kojca''haha [quote name='ata']Ja również bardzo dziękuję Wszystkim, którzy przybyli na pikietę jak i tym którzy w każdy inny sposób wspierali naszą akcję, również duchowo;) panie burmistrzu, to jeszcze nie koniec !!![/QUOTE] Quote
ata Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Tak patrzę na zdjęcia..... no tak z połową, to ja się w ogóle nie przywitałam....:oops: sorki;) Quote
xxxx52 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 przed chwila dowiedzialam ,ze burmistrz nie wycofa sie i chce wyslac psy do harlacza. jedynym ich ratunkiem sa adopcje! Dziwi mnie dlaczego na polnocy Polski nikt sie nie buntuje ,nie zabroni Harlaczowi przyjmowac takiej masy zwierzat i podpisywac tylu umow z gminami.Jak tam dzialaja org.prozwierzece?czy one tego nie widza? nalezy jak najszybciej pooglaszac ta 100 psow ,porobiic im zdjecia z opisami ,to jest ich jedyny ratunek!! Quote
margaret Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 dzięki temu że są osoby i organizacje co coś widzą to my coś wiemy, troche poczytałam o białogardzkiej umieralni, i wiem, że działają, ale znasz to obijanie się o mur? czasem tak trafisz na ludzi co razem ręka ręke myją, no i klops, ale wiem, że są osoby co nie ustają w działaniach i moim zdaniem też w przypdaku tego przetargu we wrześni nie powinno sie odpuścić, burmistrz może sobie być butny, ale to jeszcze nie znaczy, że może wszystko np. warto sie czepić tego czy przetarg był prawidłowy, czy można go podważyć, czy spełnił wszystkie normy prawne - rozpisanie go, dokumentacja, terminy, decyzja, no i czy to dobrze przez gminę ainwestowane publiczne jakby nie było pieniądze - wiecie jest taka instytucja w Polsce co to kontroluje, Quote
ata Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='xxxx52']przed chwila dowiedzialam ,ze burmistrz nie wycofa sie i chce wyslac psy do harlacza. jedynym ich ratunkiem sa adopcje! Dziwi mnie dlaczego na polnocy Polski nikt sie nie buntuje ,nie zabroni Harlaczowi przyjmowac takiej masy zwierzat i podpisywac tylu umow z gminami.Jak tam dzialaja org.prozwierzece?czy one tego nie widza? nalezy jak najszybciej pooglaszac ta 100 psow ,porobiic im zdjecia z opisami ,to jest ich jedyny ratunek!! Z chęcią wezmę psa ze schroniska + 1000zł ;) Harłaczowi chca płacic a nam pomagającym nie !! (to ironia, gdyby ktoś źle odczytał...) Quote
Aga&Adam Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='xxxx52']przed chwila dowiedzialam ,ze burmistrz nie wycofa sie i chce wyslac psy do harlacza. jedynym ich ratunkiem sa adopcje! Dziwi mnie dlaczego na polnocy Polski nikt sie nie buntuje ,nie zabroni Harlaczowi przyjmowac takiej masy zwierzat i podpisywac tylu umow z gminami.Jak tam dzialaja org.prozwierzece?czy one tego nie widza? nalezy jak najszybciej pooglaszac ta 100 psow ,porobiic im zdjecia z opisami ,to jest ich jedyny ratunek!! To chyba jedyna prawdziwa i niestety smutna odpowiedź na nasze wszystkie pytania typu dlaczego, jak można, kto na to pozwala: http://www.tvp.pl/lodz/informacja/pogotowie-reporterskie/wideo/24032011/4198896 - te prywatne pseudo "schroniska" mogą robić to, na co mają ochotę a gminy i inspektorzy weterynaryjni mają los zwierząt głęboko w...czterech literach :-( Quote
ata Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Oto nasz bohater ... burmistrz wrześni tomasz kałużny Quote
aanka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Nawet od nas z przechowalni z Bolesławca do niedawna psy były wysyłane. :angryy::mad:. Nie miałam o tym nawet wtedy pojęcia zielonego .Po protestach org tutejszej przestali . Nie wiem , jak one tam dojechaly i czy dojechały wogóle, :-(:-(:shake:.płacili mu j 1500. zł. od psa. gnojki . i nici ch nie obchodziło , co dalej . Quote
ata Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Tutaj mamy wypowiedz szefa schroniska, o tym, że niedługo prawdopodobnie powstanie nowe (z zeszłego roku) http://www.wrzesnia.info.pl/gminy/wrzesnia/302-donos-na-schronisko a tu kolejne zeszłoroczne obietnice odnośnie schroniska http://www.wrzesnia.info.pl/tematycznie/samorzad/6479-nowe-schronisko Quote
sunshine Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 I cytuję słowa z dziś " ja Wam niczego nie obiecywałem!" Quote
Zyga Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 A slyszeliście ,że komendant strazy,ktory jest szefem schroniska oddal wlasnego starego psa do schroniska,gdzie zreszta umarł szybko?/ Czy to jawa czy zly sen?? Quote
sunshine Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Dowiedziałam się o tym dzisiaj na pikiecie... przerażające, jak taki człowiek może chcieć ratować obce psy skoro dla własnego nie ma serca...:/ Quote
Recommended Posts