Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie będę jutro z Wami fizycznie, ale duchem i całą siłą jaką mogę przesłać. Proszę zdajcie tutaj relacje i co dalej, temat może uda się na chwilę uciszyć, ale obawiam się, że wróci.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

musi się udać! Uda się!! Cieszę się, że ktoś się do Was z mediów odezwał, oby ich było jak najwięcej. Trzymam kciuki i czekamy na relacje... mam nadzieje, że inni ludzi przyłączą się do apelu a nie pozostaną obojętni. Chociaż tak udowodnią, że SĄ ludźmi.

Posted

Spotkaliśmy się na rynku. Przyjechała TVP i TV Gniezno. Przyjechało wielu ochotników. Zaczeliśmy od rynku następnie część osób przeszła na amfiteatr gdzie odbywało się losowanie nagród po rajdzie rodzinnym czyli trafiliśmy na spore zgrupowanie ludzi.
Ludzie byli wyraźnie zainteresowani sprawą, pytali o petycję. Pan burmistrz strasznie się zdenerwował naszą obecnością i obecnością TV...uciekał i wykręcał że on niczego nie obiecywał (nowe schronisko).

Mam nadzieję że ktoś uzupełni tą skąpą relację o np. organizacje które z nami były...:)

DZIĘKUJĘ !! I najwyraźniej to nie koniec...;)

P.S Husky oto Boogie z nowym panem:) (ten piesek którego chciałaś zabrac co tak głośno wył;))

I więcej fotek z domku:
https://picasaweb.google.com/Wolfter/DlaMartyny#

Posted

Wrzuccie tez prosze wywiad z reporterem. Jak tylko zbierzemy dane z Bialogardu, dotyczace schroniska u harlacza, bedziemy mogly zaskaryc przetarg Burmistrza, bo wszystko na to wskazuje ze Burmistrz nie sprawdzil wszystkiego zeby moc sprzedac wlasne psy. :angryy:

Posted

Burmistrz klamie on obiecal wybudowac nowe schronisko ,kierownik mnie tez potwierdzil ,ze nawet maja plany i zimie.Teraz sie wycofuja ,sa jak kameleony jak mozna takim wladzom zaufac?

Posted

zapisujemy - nasz wojt rowniez radosnie wyslal psy do Harlacza, wrrr :angryy: .

Mocno zaciskamy kciuki jesteśmy z Wami i Waszymi podopiecznymi za powodzenie, za zwycięstwo w tej słusznej sprawie.

Proponujemy aby wszystkie organizacje, fundacje , oraz wolontariusze ludzie pomagający zwierzętom , czy wspierający działania na rzecz zwierzat ze schronisk odkładając na bok wszelkie animozje napisały petycje do Ministerstwa Rolnictwa , Ministerstwa Ochrony Środowiska, łównego Inspektoroatu Weterynarii ( skandaliczne praktyki, zatajanie prawdy przez powiatowych lekarzy weterynarii ) oraz do wojewodów w całej Polsce - w sprawie likwidacji schronisk, braku nowych oraz skandalicznych przetargów na wyłapywanie zwierzat oraz na przekazywanie ich do takich jak Pan Harłacz czy Pan Siemiński, Pani Biedrzycka itp . jak równiez wieloletnich zaniedbań w sprawie edukacji, stosunku do zwierzat i akcji sterylizacji ; by bezdomniaków bylo mniej . To wszystko nie moze opierac się tylko na organizacjach pozarządowych , na wolontraiuszach czy ludzi o wielkiej wrazliwości i sercach. TO OBOWIĄZEK PAŃSTWA , WŁADZ . Udawanie ,że nie ma problemu , jakoś się załatwi - do niczego nie prowadzi. Psy/koty i inne zwierzęta mają prawo do humanitarnego traktowania. My jesteśmy ich adwokatami.
Pozdrawiamy
Ewa i Agnieszka z Ostatniej Szansy

Posted

to widzę że Pan Harłacz ma niezłą reklamę wśród władz i interes mu się kręci....

Znacie jeszcze jakies gminy/ ludzi ? Może ściągnąć ich tu i zrzeszyć się przeciwko temu mordercy...

Posted

Szkoda ze nie jechałam ale niestety rano okazało sie ze nie mogę .... Trzymałam za was cały czas kciuki i byłam z wami myślami :) szkoda że nie ma w necie tego reportażu, ale moża ktoś znajdzie

Posted

ostatniaszansa - nie wiem co to za gmina - ta Wasza,

wiem, że kilka dni temu około 100 psów przyjechało do pana H z Rawy Mazowieckiej:(
aż spjrzałam w google map - około 7 godzin drogi!!!!
jak dojedzie Wasze 100 z Wrzesni - co mam nadzieję, się nie zdarzy - to Białogard zacznie aspirować do smutnego rekordu
miejsc zdaje się jest tam na 130-140 psów.. chyba się nie mylę?

Posted

Co sie dzieje z psami przy takiej masowce wywozow i przywozow?????
przeciez ta mase zwierzat nie da wyadoptowac
2 lata temu slyszalam ze unia daje pieniadze na budowe najwiekszego laboratoruim gdzies ma to byc nad morzem w Polsce.
Czy te psy przed wyjazdami do Bialogardu sa fotografowane i opisywane?
Mam nadzieje ,ze za przykladem dzisiejszej pikiety pojda wszystkie miasata ktore sprzedaja psy do obozow na zaglade

Posted

Aneta ,nie poznalam Ciebie ,gdyz zawsze masz kape na glowie ,a teraz pokazalas dorodne piekne wlosy.wspaniale i dzielnie trzymaliscie te transparenty Ole ,Sylwie to poznalam od razu .Prosimy jak bedzie w telewizji reportaz o schronisku, to prosze wklej na watek chetnie poogladamy

Posted

Przed chwilą reportaż był wyświetlany w teleskopie. burmistrz zachował się jak burak:evil_lol:

Nie wpuszczono nas dzisiaj do schroniska. Pracownik cały czas podobno łapał psy i był w terenie .....
Na szczęście jutro też jest dzień:cool3:

Posted

[quote name='ata']Przed chwilą reportaż był wyświetlany w teleskopie. burmistrz zachował się jak burak:evil_lol:

Nie wpuszczono nas dzisiaj do schroniska. Pracownik cały czas podobno łapał psy i był w terenie .....
Na szczęście jutro też jest dzień:cool3:[/QUOTE]
Ciekawi mnie co to znaczy zachowal sie jak burak?To ze jest burakiem to wiedzialam dawno ,ale jak jeszcze sie zachowal?

Posted

[quote name='margaret']ostatniaszansa - nie wiem co to za gmina - ta Wasza,

wiem, że kilka dni temu około 100 psów przyjechało do pana H z Rawy Mazowieckiej:(
aż spjrzałam w google map - około 7 godzin drogi!!!!
jak dojedzie Wasze 100 z Wrzesni - co mam nadzieję, się nie zdarzy - to Białogard zacznie aspirować do smutnego rekordu
miejsc zdaje się jest tam na 130-140 psów.. chyba się nie mylę?

Ta "Wasza" - to Rawa Mazowiecka i małoprawdopodobne aby z Rawy do Harłacza pojechało 100 psów bo niby i skąd ? Nasze schronisko nie podlega wójtowi Rawy i nic mu do niego, nie nasi podopieczni zostali wywiezieni, (my w ostatnich dniach przyjeliśmy 2 psy) ale psy zgłaszane przez ludzi jako wałęsające sie , porzucone itp. Zatem jakim cudem w ciągu kilku dni od momentu podpisania umowy z Białogardem uzbierano by 100 psów? Z Rawy i okolic ludzie do nas telefonują , zgłaszali m.in suczkę ze szczeniakami (wylądowała u Harłacza, niestety) inne ludzie jak im powiedzieliśmy gdzie naprawde jadą ( dostali nieprawdziwe informacje od gminy tak jak i my , ale my ich oświeciliśmy ) psy ,ktore dokarmiali , doglądali - pochowali. Nam wójt powiedzial ,że umowę podpisał ze schroniskiem w Koszalinie . Okazało się do kłamstwem. Pierwsza łapanka bezdomnych psów ( z Rawy ) miała miejsce w minioną środę. To tak gwoli wyjaśnienia . Ewa

Posted

[quote name='ata']Czy w Rawie Mazowieckiej była jakaś pikieta, czy walczył ktoś aby nie doszło do tego wywozu ??[/QUOTE]

Nie w Rawie Mazowieckiej nie było pikiety o tym gdzie psy zgłoszone przez ludzi będa wywiezione dowiedzieliśmy się ( prawdy) i to przez przypadek w minioną środę- to po pierwsze, a po drugie Fundacja ma siedzibę w Warszawie i wiekszość z nas tu mieszka. Nie mamy w Rawie wolontariuszy. Sprawy nie pozostawimy swojemu biegowi. Zaczynamy od władz gminy Rawa i nie tylko. Przedstawimy parę ciekawych informacji i dokumentów , gdzie to zamierza wysyłać bezdomne psy- Rawa Mazowiecka . Wcześniej mieli podpisana umowę z Wojtyszkami tam jest ( od niespełna 2 lat 20 psów z Rawy. Nasze schronisko jest 7 km od Rawy i do nas trafiała większość psów. Żaden wójt nam nie dopłaca ani grosza a najchętniej jakbysmy zabrali nasze 440 psów, chyba do Warszawy ? Ewa