xxxx52 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 przeliczcie blagam psy,ich zycie wisi na wlosku .sprzedali harlaczowi 100 psow ,a reszta Quote
ata Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='xxxx52']przeliczcie blagam psy,ich zycie wisi na wlosku .sprzedali harlaczowi 100 psow ,a reszta[/QUOTE] Dwa dni temu było 112 dzisiaj podobno 108, ponieważ były jakieś adopcje... Quote
Ada-jeje Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Znalazlam ogloszenie przetargu: [URL]http://www.wrzesnia.pl/bip/index.php?mlss=f49c6d6e48592dc09573b9d0f95d3bdd&act=1&id=13752&sid=138[/URL] dziwi mnie jedno bo mialo trwac do 30 maja. Szukam dalej. znalazlam [url]http://www.wrzesnia.pl/bip/index.php?mlss=f49c6d6e48592dc09573b9d0f95d3bdd&act=1&id=13838&sid=127[/url] Nalezy szukac czy przetarg jest prawidlowy. Quote
ata Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Dzięki Ada-jeje, że pomagasz :) Ja jutro mam bardzo dużo prywatnej pracy, której niestety nie mogę zaniedbać.... można do mnie dzwonić między 7 a 7, 40 rano i dalej po 16tej, jak zwykle przypominam 661693606 Quote
Huski Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Bardzo się cieszę, że bierzesz Huskiego, bo kiedy odjeżdżałam ze schroniska, on śpiewał, zabierz mnie.Niestety mam Huskiego dominanta i drugi nie wchodził w grę.Super.Ale bierz go, bo nie wiadomo nic? Ja zabrałam suczkę Lunę i mam nadzieję, że może wezmę jeszcze jedną.Potem pomyślę o adopcji. Pikieta jest 3 maja o godz.11.00 na Rynku we Wrześni.Tam jest Urząd Miasta i urzęduje burmistrz, który sprzedał psy do najgorszego schroniska w Polsce po Wojtyszkach.Liczę, że ludzie nie zawiodą, burmistrz już wie, otrzymał zawiadomienie.Szykujemy transparenty. Pikieta we Wrześni 3 Maja o godz.11.00 Rynek przy Urzędzie Miasta. Quote
ata Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 A może by tak na wszelki wypadek wszystkie psy zaczipować ?? Jakie byłyby to koszty ?? Chodzi o mniej więcej 110 psów .. Quote
xxxx52 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Otrzymalam e-mailem tekst w j.angileskim od p.E ,za ktory dziekuje,zaraz przesle S,ktora rozprowadzi na calem Niemcy. Poczekamy na odzwiek Aneta bylo 150 ,a teraz jest 110 co sie stalo ?Blagam nalezy psy przeliczyc i potografowac ,zaden nie moze zginac od igly W tej tragicznej sytuacji nie mozna mowic" mniej wiecej "nalezy dokladnie znac ilosc psow Quote
mariamc Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Jaka igła..... To kosztuje. Oficjalnie , w zeszłym roku 150 zagryzień, 200 ucieczek! Quote
Huski Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Jedno mnie dziwi, że jest takie małe zainteresowanie tematem schroniska w tak dużym mieście jak Września.Gdzie wolontariusze, nie możliwe aby ich nie było ? To musiała być polityka prowadzona już od dawna i to także świadczy o władzach miasta a szczególnie burmistrzu.wstyd po prostu wstyd.My z tego marazmu, głupoty, obojętności i bezduszności, nie wyjdziemy póki co, mając taką władzę.Kogo my wybieramy?Zabawiali się z nami w kotka i myszkę. Quote
Huski Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Przypomniał mi się jeszcze jeden fakt.Kiedyś prowadząc stronę portalu społecznościowego, otrzymałam telefon od jednej z firm wyłapującej, że mają na pace 20 czy trochę więcej psów i czy nie załatwiłabym w Przyborówku miejsca, aby te psy tu zrzucić, bo nie chcą ich wieść do Białogardu, bo daleko a psy już trochę w drodze.Ale jak nie to nie, bo tam i tak wezmą.Czyli wynika z tego, że gminy mają to gdzieś, co dzieje się z psami.To po co łapimemy psy i uwalniamy je z łańcuchów, niech sobie biegają, niech cała Polska będzie w latających psach, może wtedy dotrze do władzy, że niektóre schroniska to typowe biznesy.A moze wypuścić wszystkie psy z Wrześni na wolność , może wtedy będą miały większą szansę przeżycia a pan burmistrz zaoszczędzi 100 tys i postawi następną lampę?Czy warto odbierać psy, kiedy wsadzamy je do schroniska a ono funduje im pewną śmierć? Quote
mariamc Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Towarzystwo Ochrony Zwierząt "Animals" w Białogardzie, ul. Zwycięstwa 58 Niewiarygodna ewidencja za 2006 rok: Na przełomie 2005/2006 przybyło [B]221[/B] psów, Dane z gmin za 2006 r. wyższe o ok. [B]200[/B] psów. Niewiarygodna ewidencja za 2007 rok: Na przełomie 2006/2007 przybyło [B]130[/B] psów, Dane z gmin za 2006 r. wyższe o [B]211-221[/B] psów. Niewiarygodna ewidencja za 2008 rok: Dane z gmin wyższe o [B]ok. 200[/B] psów. Niewiarygodna ewidencja za 2009 rok: 215 psów zostało wykazane w raporcie IW jako zbiegłe i opatrzone znakiem zapytania [URL]http://www.boz.org.pl/sch/zp.htm[/URL] Quote
xxxx52 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='mariamc']Jaka igła..... To kosztuje. Oficjalnie , w zeszłym roku 150 zagryzień, 200 ucieczek![/QUOTE] Co ty piszesz? Gdzie tak ? Quote
xxxx52 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='Huski']Przypomniał mi się jeszcze jeden fakt.Kiedyś prowadząc stronę portalu społecznościowego, otrzymałam telefon od jednej z firm wyłapującej, że mają na pace 20 czy trochę więcej psów i czy nie załatwiłabym w Przyborówku miejsca, aby te psy tu zrzucić, bo nie chcą ich wieść do Białogardu, bo daleko a psy już trochę w drodze.Ale jak nie to nie, bo tam i tak wezmą.Czyli wynika z tego, że gminy mają to gdzieś, co dzieje się z psami.To po co łapimemy psy i uwalniamy je z łańcuchów, niech sobie biegają, niech cała Polska będzie w latających psach, może wtedy dotrze do władzy, że niektóre schroniska to typowe biznesy.A moze wypuścić wszystkie psy z Wrześni na wolność , może wtedy będą miały większą szansę przeżycia a pan burmistrz zaoszczędzi 100 tys i postawi następną lampę?Czy warto odbierać psy, kiedy wsadzamy je do schroniska a ono funduje im pewną śmierć?[/QUOTE] Podczas tych 400 km moze tylko tylko pchly dojada?najwazniejsze ze pieniadze skasowane" Lepiej , zeby psy nie daly sie hyclom zlapac,mialby lepsza szanse na przezycie.Ten burmistrz to zwykly o..... obiecal przed wyborami wybudowanie nowego schroniska.Po wyborach jeszcze sie zastanwaial,ale jak moze byc dobrze jak tam sa kliki ,i towarzystwa wzajemnej adoracji. Co do wolontaruszy .To we Wrzesni znajdzuje sie Technikum Weterynaryjne, z ktorego zaden uczen jeszcze nie zajrzal do schroniska.jacy to beda tech wet .strach pomyslec!!!!! Wolontariatu jako takiego to nie ma ,nie ma nikogo w schronisku zeby zajmowal sie adopcjami ,robil zdjecia ,zajmowal sie pielegnacja psow ,szczeniat,robil kontrole poadopcajne itdTam jest jeden pracownik od wszystkiego.To skandal .Taka sytuacje znam od 6 lat.Tam nie ma nic ,oprocz biednych umeczonych psow.Tam nie ma dobrych kompetentnych milosnikow zwierzat . wrzesnia to jest brzydkie miasto ,bo tam mieszkaja jeszcze brzydsi pod wzgledem charakteru ludzie ,widzacy tylko swoj koniec nosa ,bez haryzmu .Nie ma tam nawet zadnej organiozacji prozwierzecej ,ale co jest ,to plaga pseudohodowcow,hodowcow i cwaniaczkow probujacych sie na zyjacych istotach dorobic. przepraszam moze jest kilku milosnikow zwierzat w tym 30 tysiecznym miescie ,ale zyja oni w ukryciu Wine ponosza i media i brak edukacji w szkolach ,gdyz na klerykow nie mozna liczyc. Quote
Huski Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 A może ktoś poinformuje przyszłych weterynarzy z Wrześni, że mają problem ze schroniskiem? Może przyłączą się do nas? Może strongmeni, albo miss Wrześni, albo ci, którzy organizują prawybory? Quote
Huski Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Nawet stać Wrześnię na koncert Dżemu 2 maja ale na schronisko to już nie??????????????????/Lepiej psy oddać do umieralni i mieć święty spokój, bo to takie nieestetyczne? Quote
xxxx52 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Sprzedac psy to trzeba miec nie wszystko poukaldane w glowie. Moze zaprosic na pikiete radio i telewizje z Poznania Gniezna ,osoby z Przyborowka,wolonatariat ze swarzedzkiego schroniska,obornickiego,TOZ z Gniezna Quote
Ada-jeje Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='xxxx52']Sprzedac psy to trzeba miec nie wszystko poukaldane w glowie. Moze zaprosic na pikiete radio i telewizje z Poznania Gniezna ,osoby z Przyborowka,wolonatariat ze swarzedzkiego schroniska,[B]obornickiego,[/B]TOZ z Gniezna[/QUOTE] O jakich Obornikach TY piszesz :crazyeye: Quote
xxxx52 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='Ada-jeje']O jakich Obornikach TY piszesz :crazyeye:[/QUOTE] Oborniki Wlkp. znajduje sie 25 km od Poznania.tam sie znajduje schronisko dla zwierzat i przoduje w ilosci mlodych i dzielnych wolontariuszek.Mozna pozazdroscic Quote
Huski Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 No niestety, Oborniki mają jeszcze wiele do zrobienia.Co prawda uporali się ze sterylizacją ale kastracją nie do końca.Nie podoba mi się także, że nadal nie ma większej ilości boksów, poprawionych izolatek ale pani Kierownik ma nowe biuro i meble.Fatalne są także adopcje.Na wybiegach nadal czuć amoniak i zapach kału/ brak nowego piasku/ przechodzi na psy.W sumie jest 5 ludzi do pracy, więc nadal nie jest tak jak trzeba. Quote
saggi Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Zrobiłam na szybko wydarzenie, jeżeli ktoś chciałby inny opis, bardziej szczegółowy to poproszę żeby napisał, a go wstawię :). [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=198764590160444[/url] Quote
ookami Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 O matko!! Tragedia, weszłam na wątek i się załamałam..Niektórzy ludzie..nie sorki, źle ich nazwałam- to BESTIE w ludzkiej skórze są zupełnie bez serca!!! Jak tak można? To mi się w głowie nie mieści! Pikieta 3 maja..ale co jeszcze można zrobić?! Nie mogę tak po prostu skazać na śmierć tyle istnień! :( Quote
Huski Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Jeżeli ktoś nie może przyjechać, to chociaż niech pisze maile do burmistrza Wrześni, że jest bez serca i uśmierca własne psy.Do komendanta Straży Miejskiej, do Rady Miasta Wrześni, do gazet.Musimy nagłośnić tą sprawę, bo w sumie psy idą na śmierć.U pana Harłacza w Białogardzie tak w Wojtyszkach , średnio 200 szt rocznie wyparowuje w kosmos.Jeżeli tak dalej pójdzie, to sama będę jeździła po tych schroniskach i psy wypuszczała, nie pozwolę aby były katowane, głodzone i cierpiały w zamknięciu.Lepiej niech biegają po lasach, ulicach, może tak będzie lepiej.Miasto WRZEŚNIA NIE JEST ZAINTERESOWANE POMOCĄ DLA ZWIERZĄT.Cynizm, cynizm.Ach byłabym zapomniała, pozdrowienia dla MyszkiMiki, która twierdziła, że histeryzuję i tylko Ona ma monopol na wiadomości z Urzędu, powodzenia mądra Panienko. Quote
zuzolina Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 bosh jaka masakra!!! Dzwońcie do TVN'u. oni teraz są chętni na takie tematy. Na pewno przyjadą!! Wkurza mnie na maxa że schroniska w Polsce są prowadzone przez niekompetentnych kretynów którzy patrzą tylko na własne dooopska.:angryy: To jest kolejne schronisko które nie chce wolontariatu a przecież wolontariat to podstawa egzystencji takiego miejsca!!! I jeszcze teraz chcą je zlikwidować...:mad:ehh czy jest w ogóle jakis wątek zbiorczy dla psów wrzesińskich? Mówie wam dzwońcie do TVN'u:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
ookami Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='Huski']Jeżeli ktoś nie może przyjechać, to chociaż niech pisze maile do burmistrza Wrześni, że jest bez serca i uśmierca własne psy.Do komendanta Straży Miejskiej, do Rady Miasta Wrześni, do gazet.Musimy nagłośnić tą sprawę, bo w sumie psy idą na śmierć.U pana Harłacza w Białogardzie tak w Wojtyszkach , średnio 200 szt rocznie wyparowuje w kosmos.Jeżeli tak dalej pójdzie, to sama będę jeździła po tych schroniskach i psy wypuszczała, nie pozwolę aby były katowane, głodzone i cierpiały w zamknięciu.Lepiej niech biegają po lasach, ulicach, może tak będzie lepiej.Miasto WRZEŚNIA NIE JEST ZAINTERESOWANE POMOCĄ DLA ZWIERZĄT.Cynizm, cynizm.Ach byłabym zapomniała, pozdrowienia dla MyszkiMiki, która twierdziła, że histeryzuję i tylko Ona ma monopol na wiadomości z Urzędu, powodzenia mądra Panienko.[/QUOTE] Nie wiem czy będę mogła przyjechać ale spróbuje po nagłaśniać sprawę gdzie się da a przede wszystkim ponabijam skrzynki pocztowe mailami. Co za..znieczulica, bestialstwo i chamstwo!! Nie cierpię takich ludzi...że to chodzi po ziemi i zabiera cenny tlen :/ Oby nasz sprzeciw trochę ich obudził i by zauważyli, że taki piesek, nawet najmniejszy, czy chory, czy stary..on chce żyć, on tak bardzo chce ŻYĆ!!!! Nie mozna pozwolić by psy cierpiały! One nie mogą się same bronic, muszą cierpieć w ciszy :( Hehe MyszkaMiki sama za dużo nie wskóra, tu trzeba wielu ludzi, w kupie i jedności siła!!! Quote
bea100 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='Huski']Jeżeli ktoś nie może przyjechać, to chociaż niech pisze maile do burmistrza Wrześni ...[/QUOTE] Napisane. Wysłane. Oficjalny protest. Podpisany moimi pełnymi danymi. Do Burmistrza Wrześni oraz Z-cy. A na adres schroniska- DW. Quote
Recommended Posts