Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Huski napisał(a):
Rozmawiałam z redakcją Wiadomości Wrzesińskich, są zainteresowani tematem , sponsorki schroniska także wystosowały pismo, dzwoniłam do gazet poznańskich, czekam na odzew.W końcu dotyczy to wielkopolski.Zadzwonię do radnej z Poznania, może także pomoże.Jak to nic nie da, to robimy pikietę we Wrześni pod Urzędem, bo trzeba zwrócić uwagę na problem, który w sumie dotyczy całej Polski.Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł, to proszę napisać.Byłam na Marszu Milczenia w Poznaniu i wiem, że jest nas więcej.Takie bogate miasto ale władze niereformowalne, trzeba je obudzić.

Mysle ze w temacie pomoga Ci Potter i ewab z swietokrzyskiego. Przerabialy ten temat dopiero niedawno, wiec napewno pokieruja jak sie do tematu zabrac, maja juz doswiadczenie.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ata']

Chiałam dodać, że ta skromna Magda222, była pierwszą sposnorką i zakupiła parę lat temu do schroniska 10 nowych ocieplanych bud ;)

Anetko miałam wtedy akurat lepszy okres w swoim życiu i udało mi się trochę grosza odłożyć.
Niestety to tylko kropla w morzu potrzeb :(
Maile wyślę jeszcze raz, bo chyba nie zamieściłam swoich pełnych danych w podpisie.
Ale czy oni będą liczyć się z głosem osoby mieszkającej tak daleko od Wrześni?

Posted

a ja wam powiem o co tu chodzi-ten kto podjął decyzję o zamknięciu poprostu widzi większy zysik w tym -zresztą każdy chce sobie tylko kieszenie napchać-bulwersująca sprawa-teraz niech burmistrz sobie wyobrazi że koparki rozpierdzielają jego osiedle i nie ma miejsca gdzie go osadzić-i co jak on by się czuł gdyby nie umiał powiedzieć co go boli !

Posted

wiesz przed wyborami obiecali wybudowanie nowego schroniska ,nawet ponoc mieli ziemie ,mieli plany ,i co............wybory sie odbyly i...
dosyc ze nie wybuduja schroniska ,chca je zamknac.Co sie stanie z psami .To sa zwykli klamcy cwaniac bazujacy na naiwnych.

Posted

Halo xxxx52 nie psy zostawmy w spokoju , my mamy je ratować a nie wypuszczać pod koła samochodów itp.!!!

Ja jestem za tym żeby zrobić pikietę pod urzędem !?:oops:
co wy na to?? :P:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

[quote name='xxxx52']to smutne ,ze tak malo osob inetresuje co sie stanie z 150 psami.
Moze tak brame schroniska otworzyc i psy wypuscic ?[/QUOTE]

Posted

:shake: Nie rozumiem: kto ma przejąć te psy? :crazyeye: Jak gmina będzie bez schroniska realizować "obowiązek ochrony przed bezdomnymi zwierzętami"?
Zainteresować można m.in. gnieźnieńskie media, które w swoim czasie bardzo wrzesińskim schronikiem się interesowały:
kontakt@informacjelokalne.pl - prężny portal lokalny
redakcja@radio.gniezno.pl - popularne radio
j.malinska@radioplus.pl - lokalne radio będące ogólnopolską siecią (m.in. dają materiały do 'Zetki").
czytelnicy@poznan.agora.pl - poznańska Gazeta Wyborcza
i.budzynska@glos.com - Głos Wlkp

Posted

[quote name='mili_vanilli']:shake: Nie rozumiem: kto ma przejąć te psy? :crazyeye: Jak gmina będzie bez schroniska realizować "obowiązek ochrony przed bezdomnymi zwierzętami"?
Zainteresować można m.in. gnieźnieńskie media, które w swoim czasie bardzo wrzesińskim schronikiem się interesowały:
j.malinska@radioplus.pl - lokalne radio będące ogólnopolską siecią (m.in. dają materiały do 'Zetki").
jestes moze z Wrzesni ,lub Gniezna?

Posted

[quote name='mili_vanilli']:shake: Nie rozumiem: kto ma przejąć te psy? :crazyeye: Jak gmina będzie bez schroniska realizować "obowiązek ochrony przed bezdomnymi zwierzętami"?

Trzeba ułożyć jakiś sensowny tekst i też masowo powysyłać.

Posted

xxxx52 napisał(a):
jestes moze z Wrzesni ,lub Gniezna?

z okolic. Co to tekstu - założycielka wątku na pewno potrafi:evil_lol:, ja chętnie bym pomogła, ale nie rozumiem całej sprawy... :oops:

Posted

mili_vanilli napisał(a):
z okolic. Co to tekstu - założycielka wątku na pewno potrafi:evil_lol:, ja chętnie bym pomogła, ale nie rozumiem całej sprawy... :oops:

ojej to wspaniale ,bo juz myslalam ze milosnicy zwíerzat z tych okolic to tylko sa rodzynki w ciescie.Ale i tak sa tylko rodzynki bo ata -to Witkowo,Ola to Gniezno ale mozesz sie np.z ata umowic to Tobie wszystko wyjasni

Posted

Powiem wam ,ze w psom schronisku musi byc bardzo ,zle ,do tego jest ogromne przepelnienie .Moja kolezanka podczas odwiedzin schroniska miala obstawe straznikow miejskich ,ktorzy kontrolowali kazdy krok milosniczek zwierzat,uwazali zeby nikt zdjec psow nie robil.jak dlugo zyje ,jeszcze tego nie slyszalam ,zeby wchodzac u nas do schronisk ,ktos zakazal robic zdjecia ,albo mial obstawe z policji.Jak sie nie ma nic do ukrycia nie portrzeba wzywac policji

Posted

Wróciłam... meile porozsyłam za chwilkę...

pisze ktoś ten tekst?

Czy to jest schronisko powiatowe czy gminne? Jeśli powiatowe to nalezy listy słać do starosty, nie burmistrza..

Posted

Schronisko we Wrześni nie zostanie zamknięte.

Owszem są rozważane różne propozycję ale nigdy nie będzie tak, że schroniska nie będzie. To jest obowiązek gminy i to się nie zmieni.

Jest propozycja aby znaleźć inne miejsce gdzie nasze psy mogą trafiać, ma to być miejsce gdzie będzie im lepiej niż u nas (tzn inne schronisko położone w miarę blisko od Wrześni). Jeśli takie miejsce się znajdzie to co jakiś czas nasze psy będę tam wożone i tam będę mieszkały. Jednak do czasu zawiezienia w tamto miejsce będą w schronisku we Wrześni, które CAŁY CZAS BĘDZIE ISTNIAŁO, co najwyżej będzie mniejsze.
Pracownicy schroniska nadal będą pracowali i nadal będą psy łapać.

Natomiast jeśli inne miejsce dla zwierzaków nie będzie znalezione to nadal bez zmian będą przebywać w tym schronisku, które jest.

Posted

MyszkaMiki napisał(a):
Schronisko we Wrześni nie zostanie zamknięte.

Owszem są rozważane różne propozycję ale nigdy nie będzie tak, że schroniska nie będzie. To jest obowiązek gminy i to się nie zmieni.

Jest propozycja aby znaleźć inne miejsce gdzie nasze psy mogą trafiać, ma to być miejsce gdzie będzie im lepiej niż u nas (tzn inne schronisko położone w miarę blisko od Wrześni). Jeśli takie miejsce się znajdzie to co jakiś czas nasze psy będę tam wożone i tam będę mieszkały. Jednak do czasu zawiezienia w tamto miejsce będą w schronisku we Wrześni, które CAŁY CZAS BĘDZIE ISTNIAŁO, co najwyżej będzie mniejsze.
Pracownicy schroniska nadal będą pracowali i nadal będą psy łapać.

Natomiast jeśli inne miejsce dla zwierzaków nie będzie znalezione to nadal bez zmian będą przebywać w tym schronisku, które jest.

Może napiszesz skąd masz takie wiadomości ?? Ponieważ tym schroniskiem interesuje się sporo osób i jak do tej pory żadnej konkretnej odpowiedzi nie udało się uzyskać ......

Posted

To musisz mieć duże chody, bo nasze rozmowy były nijakie.Niby z nami rozmawiano, ale międzyczasie był przetarg na psy.Czy tak postępują poważni ludzie?A poza tym, to wstyd, aby traktować psy jak odpad komunalny.Wydaje mi się, że poprzez ten komentarz chcesz nas uspokoić i zmylić.Kim Jesteś? Wolontariuszką? Kogo racje reprezentujesz, bo na pewno nie zwierząt.Ja nie mówię, że we Wrześni jest źle, ale mogłoby być lepiej.Za mało pieniędzy przewidziano w budżecie na schronisko i stąd problemy.Wszystkim samorządowcom należy się szkolenie, szkolenie i łyk empatii.Kiedy zrozumiemy, że pies też czuje, pragnie domu i dobrego , partnerskiego traktowania.A ryba psuje się od głowy, jeżeli nie zrozumie tego burmistrz, radny to czego wymagać od zwykłego Kowalskiego?

Posted

To jest zwykle przeciaganie i dzialanie na zwloke,gdyz juz 2 lata temu mialo powstac schroniskao i ponoc Myszka Miki widziala plany schroniska ,i co i nic nici,nastepnie ja rozmaiwalam z kierownikiem schroniska ,to mnie przekazal ,ze maja juz dzialke ,ze w ciagu 3 miesiecy wybuduja schronisko ,to bylo przed wyborami.Po wyborach cisza cisza ,az do teraz.
Ponoc kierownik ktory reprezentuje Straz Miejska chcial zdac szefostwo organizacji prozwierzecej i co i nic.
w zeszlym roku byly osoby z organizacji prozwierzecej u burmistrza i prosily o wglad do planow tego przyszlego schroniska i co i nic ,nie pokazali ,bo ich nie mieli i nie maja.To ciekawe ,ze jedni widza plany inni nie .
Poza tym ,jak mozna mowic ,ze gdziec sie bedzie psy zawozilo .przeciez mialo nowe powstac ,prawidlowo wybudowane z sala opatrunkowa,sterylne pomieszczenia dla psow po kastracjach,szczeniakarnia,kociarnia.
Warto by ich rozliczyc ,na co ida pieniadze z gmin,napewno nie na zwierzta.