miaka Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 Odkąd pamiętam chciałam mieć psa i wreszcie się doczekałam z***ego owczarka niemieckiego, który jest prawie jak prezent na urodzinki :D A więc owczarek wabi się Shino sama wymyśliłam to imię chociaż przedtem jeszcze była kłótnia, że takie imię nie pasuje a niby dlaczego nie? jest cały czarny dosyć duży jutro będzie mieć 4 miesiące a mam go od dziś a dokładnie od 11 rano :lol: (mania :lol: ) :Dog_run: Quote
miaka Posted January 12, 2004 Author Posted January 12, 2004 10 wyswietleń i ani jednej odpowiedzi :cry: szkoda :( Quote
PATIszon Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 Bo kazdy boi sie zapytac o hodowle ... :hmmmm: Quote
miaka Posted January 12, 2004 Author Posted January 12, 2004 Boi sie zapytac o hodowle? dlaczego nierozumiem tego :( :Dog_run a sory jak bym sie mogla zapytać co zrobić żeby dać inny kolor pisma i co zrobić żeby wstawić kawałek wypowiedzi tej białej ramce czy to trzeba dać tam gdzie jest cytat może? Quote
zaba14 Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 No prosze takie odwaźne kobiety na forum... i cisza... :) Piesek ma rodowód ? hm... kiedy będą zdjęcia?? :P napisz coś o nim Quote
miaka Posted January 12, 2004 Author Posted January 12, 2004 No napisałam co nie co o nim w poście :) a tak od wczoraj: już nauczył się wychodzić na dwór i schodzic po schodach chociaż jeszcze niechętnie chce wychodzić a o załatwianiu się na dworze nie mam narazie mowy nie wiem czemu tak się dzieje :( dziś miał pierwszą kąpiel i troche bałaganu narobił w przedpokoju :lol: ale za to teraz jest czyściutki chociaż juto już bedzie brudny znowu szkoda :( a kiedy będą zdięcia jeszcze nie wiem dokładnie ale będę informować na bierząco o postępach w tym kierunku :lol: Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi :) Quote
Norah Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 dawaj te zdjęcia, miaka! No i napisz coś o pochodzeniu tego psiaka, bo wiesz, czarne ON-y nie są zbyt popularne w Polsce, może dlatego tak wszystkich tu zamurowało :wink: Uszy już postawił? Pzdr Quote
zaba14 Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 nie kąp go za często, bo nie zaleca się kąpieli dla szczeniaków... chyba że to konieczność że sie np. wytapra w gówienku... :lol: Quote
PATIszon Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 Ja miałam gorzej, bo maja taplała się w goowienku, ale od środka, więc nawet kąpiele nie pomagały! :lol: Quote
Ewa_ Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 Witaj, Witaj na forum :) Mam nadzieję, że psisko będzie się dobrze howało. Widzę, że jesteś z Bytomia - no to już drugi ON z Bytomia na forum :) Gdzie będziesz chodziła na dłuższe spacery ze swoim psem - jaka okolica? (jeżeli mogę spytać - nie mam żadnych złych intencji tylko myślę gdzie jest jakieś fajne miejsce aby pies miał dłuższy spacer) Moja psice parę dni temu też skońćzyła cztery miesiące i jest urocza. Ewa Quote
zaba14 Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 PATIszon.. a to śmierdząca sprawa.. :lol: Quote
miaka Posted January 13, 2004 Author Posted January 13, 2004 Jeszcze nie mam zdjęć, ale będą prosze o spokój :lol: o pochodzeniu może następnym razem bo już pózno jest :) z uszu jeszcze nie postawił. Wczoraj miał pierwsze kąpanie, niezbyt dobrze to zniósł bo był wystraszony :( a następne będzie mieć w lato jakoś tak :) Ewa a jesteś z Bytomia mam rozumieć? hmm no ja mieszkam vito-stroszek nie wiem czy kojarzysz a na spacery chodze na około bloku narazie a za blokiem mamy duzy plac zabaw niegdyż to tam jest dużo miejsca żeby mógł pobiegać itp. Pozdrawiam dzięki za odpowiedzi :) :Dog_run: Quote
miaka Posted January 14, 2004 Author Posted January 14, 2004 No pisać! co taka cisza?! :( :Dog_run: Quote
zaba14 Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 Pamiętaj że jak pies bedzie troszke starszy to nie wystarczy mu wyjście na około bloku inie spuszczaj go jak bedzie duzy na placach zabaw... bo matki dzieci troche się boją i trzeba to uszanować, nawet gdy pies jest łagodny... Quote
miaka Posted January 14, 2004 Author Posted January 14, 2004 Wiem, alewłasnie tam już niema placu zabaw i można spokojnie puszczać psy cociaż się obawiam że np. może mi uciec to nie wiem czy go spuszczać z smyczy :( :Dog_run: Quote
zaba14 Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 miaka pies musi się wybiegać, ale nie radze spuszczać psa przy blokach gdzie są ulice to może się źle skończyć !! Nie masz gdzieś parku, czy pól w Bytomie?? :) pewnie gdzieś są... !! Quote
Ewa_ Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 Hej, Jeśli jest obawa, że pies może uciec to nie spuszczaj ze smyczy. Piesio bardzo młody, jeszcze może się cos stać - wpadnie pod auto albo ktoś (nie daj panie Boże) podprowadzi. Jak piesek jeszcze nie zna komend to lepiej nie spuszczać ze smyczy a tym bardziej w miejscach gdzie duzo psów i ludzi - może się to źle skończyć. Ja akurat mieszkam w centrum Bytomia ale pies jest często sprowadzany. A raz dziennie idziemy na dłuższy spacer - trawniki, skwerki, place ale mała nie jest spuszczana ze smyczy. Ewa Quote
miaka Posted January 15, 2004 Author Posted January 15, 2004 A no właśnie dziś mój strszy był z psem na placu a o mało nie pogryzł go bokser bo jakiś idiota spuścił go z smyczy, a nasz chodzi cały czas na smyczy i raczej jak już go sie puści to w kagańcu tylko. No i ja się teraz obawiam sama wychodzić z nim na dwór i narazie dalej mój starysz z nim będzie wyłazić tak sadze, a parku nie ma sam ino lase ewentualnie ale to też niebardzo bo tu bylejakie menele łaża. A tak przyokazji to dziś mam urodzinki się musze pochwalic :lol: :lol: Pozdrawiam i dzięki za kaonwersacje :D :Dog_run: Quote
saJo Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 Syskiego najlepsego z okazji urodzin!!! :new-bday: SaJo&Bols Quote
miaka Posted January 15, 2004 Author Posted January 15, 2004 Dzięki już tyle życzeń dostałam że asz się zdziwiłam :lol: :Dog_run: Quote
Sloneczko Posted January 20, 2004 Posted January 20, 2004 No i jak z tymi zdjatkami ?? #Lil angel wciaz dochodzimy po urodzinkach ... chyba Quote
miaka Posted January 23, 2004 Author Posted January 23, 2004 Sora że tak długo nic nie pisałam ale wlaśnie robie bloga i tam będa prawdopodobnie foty mojego psa :) Quote
JustynaJK Posted January 24, 2004 Posted January 24, 2004 Jestem też z Bytomia,ale centrum.Napisz czy Twój czarnuch ma rodowód ,jeśli tak to po jakich rodzicach.Wiem,że napewno nie ma w B :smilecol: ytomiu obecnie żadnego zarejestrowanego ONa w ZK.Pozdrowienia! :lol: :o Quote
Recommended Posts