Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Pierwszy raz zobaczyłam go na kwarantannie, pomyślałam ,,piękny mamalucik, pewnie za raz po niego właściciel przyjedzie". I myślałam że tak się stało bo psiaka nie widu nie słychu..jednak ostatnio zobaczyłam go na grupowych...jest kilka boksów dalej od Gastonka. Widząc ludzi przybiega do krat radośnie merdając ogonem. Chłopak jest łagodny do ludzi i innych psów. Póki co za wiele o nim nie wiadomo.
Z kartoteki wynika:
Przywieziony: 20.11.2011 z tego co pamiętam znajda
Wiek: Około 5 lat( Ale zachowuje się jak roczniak i tak wygląda)
Numerek na szyji :1463
Boks: 67

Na spacerze jak z nim byłam trochę ciągnął ale po korekcji nawet ładnie chodzi. Z kolegą z boksu bezproblemowo się dogaduje. Nie umie siad niestety, albo jest bardzo uparty.

Więcej zdjęć wstawię później.
Jak ktoś ma więcej info to proszę o uzupełnienie wątku.

Edited by Shiki
Posted

Shiki, tak przy okazji huskowatych piesków :) - wczoraj wróciła z powrotem do schronu młodziutka brązowa sunia w typie husky. Powodem był brak kontaktu z człowiekiem - sunia nie jest agresywna ale taka zainteresowana wszystkim innym, nie człowiekiem. Do zaprzęgu idealna. Nie wiem komu i gdzie to napisać więc piszę tu :) jest piękna

Posted

tak, to ona. jest okej, zupełnie nieagresywna ale nie umie się skupić. ale ogólnie jak ktoś będzie ją pilnował i chciał ją trenować to super :D wczoraj wróciła więc pewnie jeszcze jest :) na kwarantannie siedzi

Posted

no pewnie tak. ale tak ogólnie to myślę że dużo ludzi będzie miało na nią chętkę w schronisku(jest młoda, śliczna...) a to nie do końca dobrze bo ona każdego chyba zawiedzie. więc nie wiem, jakbyś miała jakiś tymczas to mów :)

Posted

Problem taki, że nawet jeśli tymczas mam to ona na kwarantannie jest...a za pewne bd znów o nią walka...czyli, że od 6 pod schronem będą stać.."

• 2 weeks later...
Posted

Podobno kogos ugryzł no i nie wyszedł..ale koniec ":kwarantanny" jest w przerwie międzyświąteczniej więc chłopak wyjdzie. Jednakże DS nie pewne DT jedynie. A więc pies nadal do adopcji.