Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki, Poker! Koce są gorsze, bo się zwijają, a on musi mieć stabilnie pod łapami, inaczej się wywraca i trzeba go ratować.

Kocurku Myszowata na razie wyszła z biegunki, ale w środę jedziemy na USG do dra Hildebrandta zobaczyć, czy to cholerstwo się nie odnawia.

Posted

Reks ma znowu biegunkę, mój biedny mąż dzisiaj sprzątał po nim o 3 rano... Na pewno niczego nie zjadł na spacerze, zaczynam się zastanawiać, czy nie odstawić mu wszystkich leków i może kupić Intestinal. Na razie ugotowałam mu ryż z kurczakiem. Co gorsza wczoraj się pierwszy raz posikał w domu, tego jeszcze nie było :(

Posted

Źle się dzieje. Biedny Reks i Wy z nim.

Nie wiem jakie leki on bierze i czy jakieś mu szkodzi na jelita. Czy on w miarę zdrowe nerki jak na jego wiek ?

Posted

Sikanie się uspokoiło, niestety te biegunki się utrzymują :( Dzisiaj znowu od 2 nad ranem tragedia... Nie wiem za bardzo co robić. Wyniki miał robione niedawno (w kwietniu) i było OK. Leki, które brał, nie powinny raczej wpływać na jelita. Brał do tej pory: Polfilin, Aescin, Lotensin, p-bólowe różne, ale już odstawione, Geriativet, B-complex, Rutinacea, Omega 3-6-9. Teraz nic mu nie daję, tylko ryż z kurczakiem, i wygląda to tak, że albo nic nie robi, albo jest straszna katastrofa... La Componella poradziła mi gotować makaron z indykiem (w razie gdyby było to na tle alergicznym, chociaż w Royal Shepherd, którego jadł od dawna, jest kurczak i ryż).

Posted

No nie wiem czy makaron/gluten jest taki dobry na biedne jelita.

Dawałaś mu Nifuriksazyd i psie probiotyki ? Może spróbuj mu dać węgiel ,a jeszcze lepiej Diarrheel do kupienia w aptece na Canaletta 21.

Posted

Mysza za to zdrowa, tzn. USG wykryło jakieś świństwa na wątrobie, ale wyniki krwi są dobre. Wydałam 345 zł u dra Hildebrandta :( Kontrola za 2 m-ce.

Posted

Ciocie przepraszam ale musze Wam to pokazac:(((

A ja dostalam taka oto wiadomosc dzis na fb od siostry mojej bratowej:Rece opadaja....

kpoiuje:

cześć Asiu tu jeszcze raz ja z tym samym problemem bo musimy oddać naszego bartka i szukamy dla niego domu jeśli do polowy sierpnia nie znajdziemy mu domu to będziemy musieli go uśpić pies ma 8 lat nadaje się dla starszej pani albo małżeństwa jeśli byś kogoś znała kto by chciał to chętnie go oddamy pozdrawiam i czekam na jaka kol wiek odpowiedz....

Oni tego psiaka uratowali przed utopieniem w Hiszpanii.....i teraz znowu jada...a nie maja tam swojego mieszkania..masakra:(((((
Posted

Reks na razie znowu OK - chyba Nifuroksazyd pomógł, odpukać! Trochę na pocieszenie, Tola i Bruno wczoraj też dostali biegunkę - na pocieszenie, bo to chyba znaczy, że po prostu sprzedali mi nieświeże mięso. Teraz cała trójka jest na ryżyku z indykiem i Nifuroksazydzie, oby już nie wróciło!

A Nospa jest dobra na biegunkę??

Mnie też wywiało wszystkie wątki z "zawartości".

Posted

No, obyło się już bez dodatkowych leków! Po kilku dniach przerwy dzisiaj była piękna kupka :) Co dziwne, odkąd odstawiłam mu te wszystkie tabletki (tzn. nie Nifuroksazyd, tylko te wcześniejsze), ma jakby ładniejsze oczka (ostatnio w oczach miał taką brzydką brunatną wydzielinę). Czy może być jakiś związek??

• 2 weeks later...