phase Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [quote name='Zosia123']Patrzcie jakie cudo mamy we Wrocławiu. Pies pracował z dziećmi chorymi na autyzm, a teraz wylądował w schronisku. Ma 10 lat :( http://www.schronisko.in/1528-13.html Aż chce się ryczeć....... Quote
brzośka Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Zosiu, a wiadomo dla jakiej fundacji pracował?? przecież to skandal! Quote
Zosia123 Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 [quote name='brzośka']Zosiu, a wiadomo dla jakiej fundacji pracował?? przecież to skandal![/QUOTE] Nie, może Patrycja by wiedziała. Ona mi o nim opowiedziała, ja go jeszcze na oczy nie widziałam. Biedny jest - całe życie pracował dla człowieka i taką dostał nagrodę... Ale mam informację, że jakiś pan się nim zainteresował (ma małe dziecko i kota) - tak więc trzymajcie kciuki! Quote
Cantadorra Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Oj Zosiu trzymam kciuki, z całej siły. Tak żal tej psinki :) Quote
Zosia123 Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 Niestety, mieszkanie na 3 piętrze bez windy, a pies ma słabe stawy :( Zrobiłam mu kilka ogłoszeń, i Was też proszę o pomoc w ogłaszaniu. http://www.dogomania.pl/forum/threads/216972-TAKIE-FAJOSKIE-CHŁOPY!!!-Wątek-bardzo-dużych-samców-z-wrocławskiego-schroniska/page29 Quote
Zosia123 Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Dem ma już domek :) O ile dobrze kojarzę, wzięła go Pani z Opola, która się ze mną wczoraj kontaktowała. Będzie mieszkał w ogrodzie razem z długowłosą owczarzycą oraz 3 kotami :) Takie historie sprzyjają adopcjom. Pamiętam jak w zeszłym roku ludzie niemalże bili się o Beja, który gdy jego pani zasłabła pobiegł po pomoc, a potem gdy jego pani jednak umarła został oddany do schroniska. Zastanawiam się, czy nie dorobić jakiejś rzewnej historii np. Mundkowi, który już prawie 4 lata tkwi w schronie... Quote
Cantadorra Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Nie dziwię się, że kusi, oj kusi :) Cieszę się, że Dem ma już swój domek :) Wypracowany pies zasłużył na godną emeryturę :) Quote
Zosia123 Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Zajrzyjcie Ciocie do biednego starego i ślepego Cyryla :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/245868-niewidomy-dziadek-Cyryl-potrzebuje-naszej-pomocy Quote
Zosia123 Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Reks je teraz karmę owczarkową Royala. Strasznie mu smakuje! Kupy są może nie najmniejsze, ale w normie. Mam nadzieję, że zmniejszy mu się ten problem skórny. Uszami znowu trzepie, ale jak na niego to są w miarę czyste, więc na razie nie panikuję, czyszczę co 2 dzień i zakraplam Dermatisanem. Na dniach musimy się zaszczepić, więc przy okazji zapytam weterynarza o ten łupież. Quote
Zosia123 Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 Reksiasty niestety nadal się wygryza, chociaż ma jakby lepsze i gorsze dni. Może to wcale nie zależy od karmy? W każdym razie chyba wrócę do Taste of the Wild, bo ten Royal jest koszmarnie drogi, jeśli kupuje się od prawdziwego Royala a nie z Krakvetu. Zrobiłam kilka zdjęć komórką, ale wszystko wyszło szare, tak więc szkoda czasu przeklejać tutaj; muszę zrobić aparatem, to zobaczycie jak Reks pięknie wygląda na tle złotych liści w parku :) A w ogóle to chyba minęła rocznica zabrania Reksa ze schroniska? Trzeba by może jakąś party? :) Quote
piescofajnyjest Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 jezeli chodzi o party...to jestem za....;) ale Kocurek pewnie karmi, a ja w ciazy, wiec tylko szampan bezalkoholowy wchodzi w gre;) Quote
Kocurek Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 karmi,karmi....ale jeszcze tylko z miesiąc...a winka już bym się napila...Zosia wypije za nas:) Quote
egradska Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Wypije z Zosia:lol: slyszalam cuda o oleju lnianym dodawanym do zarelka przy roznych dolegliwosciac ( u ludzi tez), ale osobiscie nie znam nikogo, kto konsumuje i zdrowieje. A Wy znacie? Moze to by byl pomysl na Reksia? Quote
Zosia123 Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 Zosia nie pije alkoholu ;) Reks dostaje trochę mielonego siemienia lnianego, tak jak reszta, ale boję się mu za dużo dawać żeby nie dostał rozwolnienia. Fotek dzisiaj nie zrobiłam, bo jestem troszkę kontuzjowana i nie byliśmy w parku... Bruno zwalił mnie wczoraj z roweru... Quote
piescofajnyjest Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 o kurczaki:( ale mam nadzieje, ze nic powaznego....... ps. to impreza aktualna!! Quote
Zosia123 Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 Impreza jak najbardziej aktualna :) Piescofajnyjest - to kiedy przybędzie nowego zwierzolubnego człowieka na świecie? ;) Reks dzisiaj się szczepił, razem z Myszką (suczką mojej mamy :)). Był baaardzo dzielny :) Pani weterynarz poradziła, żeby go wykąpać w jakimś dobrym szamponie antyłupieżowym. Ale przede wszystkim mam odstawić masło (Reksio dostaje ArthroVet w masełku, bo inaczej wybrzydza - to teraz będzie dostawał w paszteciku ;)). Quote
piescofajnyjest Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 koniec marca p-odobno;) Zosiu, wyslalam kartke z wkladka do Ciebie:) Quote
Zosia123 Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 piescofajnyjest napisał(a):koniec marca p-odobno;) Zosiu, wyslalam kartke z wkladka do Ciebie:) To będzie kot marcowy, tak jak ja ;) Aaaa co to za kartka z wkładką?? :crazyeye::) Quote
egradska Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 [quote name='Zosia123']To będzie kot marcowy, tak jak ja ;) Aaaa co to za kartka z wkładką?? :crazyeye::) hahaha:) ja tez marcowa, ale zdecydowanie nie kot:eviltong: Glaszczemy Reksia i pozdrawiamy wszystkich Quote
Zosia123 Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Ostatni dzień października we wrocławskim Parku Szczytnickim :) Quote
Recommended Posts