Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='brzośka']Zosiu, a wiadomo dla jakiej fundacji pracował??
przecież to skandal![/QUOTE]

Nie, może Patrycja by wiedziała. Ona mi o nim opowiedziała, ja go jeszcze na oczy nie widziałam.
Biedny jest - całe życie pracował dla człowieka i taką dostał nagrodę...
Ale mam informację, że jakiś pan się nim zainteresował (ma małe dziecko i kota) - tak więc trzymajcie kciuki!

Posted

Dem ma już domek :) O ile dobrze kojarzę, wzięła go Pani z Opola, która się ze mną wczoraj kontaktowała. Będzie mieszkał w ogrodzie razem z długowłosą owczarzycą oraz 3 kotami :)

Takie historie sprzyjają adopcjom. Pamiętam jak w zeszłym roku ludzie niemalże bili się o Beja, który gdy jego pani zasłabła pobiegł po pomoc, a potem gdy jego pani jednak umarła został oddany do schroniska. Zastanawiam się, czy nie dorobić jakiejś rzewnej historii np. Mundkowi, który już prawie 4 lata tkwi w schronie...

Posted

Reks je teraz karmę owczarkową Royala. Strasznie mu smakuje! Kupy są może nie najmniejsze, ale w normie. Mam nadzieję, że zmniejszy mu się ten problem skórny. Uszami znowu trzepie, ale jak na niego to są w miarę czyste, więc na razie nie panikuję, czyszczę co 2 dzień i zakraplam Dermatisanem. Na dniach musimy się zaszczepić, więc przy okazji zapytam weterynarza o ten łupież.

• 2 weeks later...
Posted

Reksiasty niestety nadal się wygryza, chociaż ma jakby lepsze i gorsze dni. Może to wcale nie zależy od karmy?
W każdym razie chyba wrócę do Taste of the Wild, bo ten Royal jest koszmarnie drogi, jeśli kupuje się od prawdziwego Royala a nie z Krakvetu.
Zrobiłam kilka zdjęć komórką, ale wszystko wyszło szare, tak więc szkoda czasu przeklejać tutaj; muszę zrobić aparatem, to zobaczycie jak Reks pięknie wygląda na tle złotych liści w parku :)
A w ogóle to chyba minęła rocznica zabrania Reksa ze schroniska? Trzeba by może jakąś party? :)

Posted

Wypije z Zosia:lol: slyszalam cuda o oleju lnianym dodawanym do zarelka przy roznych dolegliwosciac ( u ludzi tez), ale osobiscie nie znam nikogo, kto konsumuje i zdrowieje.
A Wy znacie? Moze to by byl pomysl na Reksia?

Posted

Zosia nie pije alkoholu ;)
Reks dostaje trochę mielonego siemienia lnianego, tak jak reszta, ale boję się mu za dużo dawać żeby nie dostał rozwolnienia.
Fotek dzisiaj nie zrobiłam, bo jestem troszkę kontuzjowana i nie byliśmy w parku... Bruno zwalił mnie wczoraj z roweru...

Posted

Impreza jak najbardziej aktualna :)
Piescofajnyjest - to kiedy przybędzie nowego zwierzolubnego człowieka na świecie? ;)

Reks dzisiaj się szczepił, razem z Myszką (suczką mojej mamy :)). Był baaardzo dzielny :)
Pani weterynarz poradziła, żeby go wykąpać w jakimś dobrym szamponie antyłupieżowym. Ale przede wszystkim mam odstawić masło (Reksio dostaje ArthroVet w masełku, bo inaczej wybrzydza - to teraz będzie dostawał w paszteciku ;)).

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
koniec marca p-odobno;)

Zosiu, wyslalam kartke z wkladka do Ciebie:)

To będzie kot marcowy, tak jak ja ;)

Aaaa co to za kartka z wkładką?? :crazyeye::)

Posted

[quote name='Zosia123']To będzie kot marcowy, tak jak ja ;)

Aaaa co to za kartka z wkładką?? :crazyeye::)

hahaha:) ja tez marcowa, ale zdecydowanie nie kot:eviltong:
Glaszczemy Reksia i pozdrawiamy wszystkich