Zosia123 Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 Cioci Kocurkowej dziękuję za wpłatę 12,34 zł :loveu: Quote
Zosia123 Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 Zapraszam na bazarek dla Emki: http://www.dogomania.pl/forum/threads/244441-R%C3%93%C5%BBNO%C5%9ACI-WYPRZEDA%C5%BB!!!-Dla-Emki-do-30-06 Quote
Kocurek Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 a gdzie wszystkie cioteczki Reksowe?przybywac...odwiedzać prosimy przystojniaka...Zosiu i tu tez zapytam:czy wszystkie osoby,ktore obiecaly wplaty robia to regularnie?czy może trzeba powysylac przypomnienia? Quote
Zosia123 Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 No tak mniej więcej, jak wynika z postu rozliczeniowego ;) Niestety Urszula P. napisała mi, że wycofała deklaracje. Prosiłam ją jednak o drobne deklaracje, na miarę możliwości. Quote
Cantadorra Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Ja zalegam i chciałabym wpłacić, ale gdzieś posialam nr konta. Poproszę na pw. Quote
Zosia123 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Już wysyłam :) Reksio dziękuje :) Niestety Reks znowu trzepie uszami, ale na szczęście mam jeszcze lekarstwo. Quote
Zosia123 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Dostałam 30 zł od Cioć egradska i maggie już za lipiec - bardzo dziękuję :loveu: Quote
Zosia123 Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 Zapraszam na bazar kochanej Cioci brzośka :loveu: http://www.dogomania.pl/forum/threads/244879-Ciuchowisko-dla-Olafa-i-Zefira-do-13-07-2013-ZAPRASZAMY!!! Quote
brzośka Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 [quote name='Zosia123']Zapraszam na bazar kochanej Cioci brzośka :loveu: http://www.dogomania.pl/forum/threads/244879-Ciuchowisko-dla-Olafa-i-Zefira-do-13-07-2013-ZAPRASZAMY!!! nie zapominajmy o kochanej kikou, która przysłała mi fanty :) Quote
Zosia123 Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 brzośka napisał(a):nie zapominajmy o kochanej kikou, która przysłała mi fanty :) Oj to nie doczytałam, już lecę podziękować! :) Quote
Kocurek Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Zosiu i co dalej z Reksem będzie....:((Przeciez on nie może zostać u Ciebie....szkoda,ze z Wolfem się nie udało....:( Quote
Zosia123 Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Kochana, na razie mam głowę tylko dla Sułtanka, z którym niedobrze... :( Jak Nivalin nie pomoże, to nie wiem, czy weterynarz jeszcze coś wymyśli :( Chciałam zamówić nowe ogłoszenia dla Reksa, ale na razie nie mam czasu... Quote
Zosia123 Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Dziękuję za nowe wpłaty :loveu: +30 Urszula P. +50 Basia M. +60 Cantadorra +10 brzośka Powoli kończy się ArthroVet, na Allegro widziałam go w granicach 40 zl. Ostatnio zdecydowałam się też dodawać mu tran do karmy, i chociaż ma może luźniejsze nieco stolce, to nie są one bardzo złe. A Reksio sadełko już ma na sobie, więc nieco luźniejsze stolce nie są nam straszne :) Jutro wezmę go chyba do weterynarza, i tak muszę być z Sułtankiem, a Reks od pewnego czasu ma jakieś takie zielone gile w nosie. Quote
Zosia123 Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 On właśnie trawy nie jada, jako jedyny z całej bandy :) Pan dr powiedział, że to jest coś z zatokami, ale ponieważ gile są w jednej dziurze, trzeba by zrobić RTG celem zidentyfikowania przyczyny. Na razie mam za zadanie obserwować jak je, gdyż przyczyną może być także ząb. Quote
Zosia123 Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Zapraszam na bazar dla Emusi :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/244961-MISZ-MASZ-czyli-wszystko-dla-wszystkich!-Dla-Emki-do-14-07 Quote
Zosia123 Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 (edited) Dziękuję Cioci Joteska za wpłatę :loveu: Chyba muszę pojechać z Reksem w tym tygodniu do naszego dra Kanzawy, bo prawe ucho znowu niedobre. Na razie czyszczę i zakraplam tym, co mamy, ale jak nie pomoże to pewnie trzeba będzie znowu zrobić kurację antybiotykową. No i jeszcze pokażemy panu doktorowi gile (pewnie się ucieszy ;)), zobaczymy, co dr powie, czy trzeba analizować te gile czy raczej najpierw obejrzeć mu nos pod RTG (wolałabym jednak nie podawać mu głupiego jasia ze względu na wiek). Edited July 6, 2013 by Zosia123 Quote
Zosia123 Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 Kochani zajrzyjcie do Ramzesa, może coś poradzicie? Pies ma dobre wyniki, a chudnie... :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/215447-RAMZES-w-hotelu-od-1-5-roku-zbiera-na-leczenie!/page39 Quote
Zosia123 Posted July 8, 2013 Author Posted July 8, 2013 Dziękuję Cioci Kocurkowej za wpłatę 12,64 dla Reksia :loveu: Quote
Sarenka71 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Zosia123 napisał(a):Kochana, na razie mam głowę tylko dla Sułtanka, z którym niedobrze... :( Jak Nivalin nie pomoże, to nie wiem, czy weterynarz jeszcze coś wymyśli :( Chciałam zamówić nowe ogłoszenia dla Reksa, ale na razie nie mam czasu... Na tablicy.pl cały czas odświeżam ogloszenie Reksa :) Zawsze to coś :) Quote
Zosia123 Posted July 14, 2013 Author Posted July 14, 2013 Sarenka71 napisał(a):Na tablicy.pl cały czas odświeżam ogloszenie Reksa :) Zawsze to coś :) Dzięki Sarenko :) A może odwiedzisz nas kiedyś? ;) Quote
Zosia123 Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Podjęliśmy z mężem decyzję, że Reks nie pojedzie do Wolfa122, tylko zostanie u nas w DT do czasu znalezienia domu. Przez długi czas wahałam się, co robić. Rozważałam nawet zawiezienie Sułtana do Wolfa (o ile by się zgodził), gdyż Sułtan ma już niezłą demencję i na pewno mniej drastycznie przeżyłby zmianę miejsca zamieszkania niż Reks. Reks jest psem, który bardzo ciężko znosi jakiekolwiek zmiany w swoim życiu. Myśl o tym, że musiałby pojechać do nowego miejsca, a potem znowu wrócić do nas na zimę, a potem pewnie znowu wyjechać, dręczyła mnie bardzo. W chwili obecnej jednak Sułtan jest bardzo chory. Zresztą obydwa dziadki wymagają stałej opieki weterynaryjnej, co stanowiłoby problem, gdyby jeden z nich znalazł się u Wolfa. Nie jest mi oczywiście łatwo, jest nawet coraz gorzej, gdyż muszę 5 razy dziennie wyprowadzać Sułtana na dwór, tyleż samo razy dziennie przewijać go (Sułtan leży w domu w pampersach), 2 razy dziennie zmieniać mu pościel, regularnie tkwić w kolejkach do weterynarza. Na dokładkę od piątku Sułtan ma biegunkę, byliśmy w sobotę u weterynarza ale lekarstwo nie pomaga... Zdarza mi się coraz częściej płakać z byle powodu, taka jestem zmęczona. Chyba jednak najgorsze, tzn. docieranie się psów ze sobą, mam już za sobą. Jeszcze w kwietniu dzwoniliśmy do Wolfa prosząc go o szybkie postawienie ogrodzenia, bo Reks ugryzł Sułtana w ucho (broniąc patyka), teraz jednak jest już spokój, zresztą ja też nauczyłam się lepiej nadzorować moje futra. Pierwotnie Wolf oszacował koszty ogrodzenia na 400 zł. Do tej pory przelaliśmy mu (tzn. mój mąż i ja) 250 zł za ogrodzenie - najpierw 200, potem jeszcze 50, w nadziei, że to wystarczy. W międzyczasie zachorował Atos, a potem Sułtan, i mieliśmy poważne wydatki (wszystkie bazarki szły na Atosa [*] i teraz niestety Emka, Ramzes i Zefir są na minusie, który idzie w setki złotych). Ogrodzenie jest już gotowe i kosztowało aż 600 zł. Będą tam mieszkać inne psy, więc myślę, że osoby, które te psy umieszczą u Wolfa, pomogą z wyrównaniem kosztów za ogrodzenie. Zresztą Wolf napisał, że zrezygnuje z wpłat na Zefira (to było 20 zł na miesiąc), więc w ten sposób także zyska trochę pieniędzy. Wiem, że Egradska ogłasza Reksia - bardzo dziękuję!!! Reksio czuje się dość dobrze, jedynie trzeba regularnie pilnować uszu. Na następną wizytę Sułtana u weterynarza wezmę także jego, gdyż chyba trzeba znowu zrobić mu wymaz i podać antybiotyk (czyszczę mu codziennie i zakraplam, ale niewiele to pomaga). Łapcie są jakie są - ale jakoś biega i daje radę! Psychicznie bardzo wydobrzał, jest ciekawy świata, na spacerze sam podchodzi do obcych i prosi o głaski. Nowy dom powinien być domem, w którym mieszkają spokojni, dojrzali ludzie, którzy będą potrafili zrozumieć, że Reks jest psem po przejściach i wymaga stanowczości ale równocześnie bardzo dużo serca. Quote
Nadziejka Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Sultanku:calus::shake::modla::modla:Reksinku :modla: Zosiu ...csiskam za Was ogromnie ....poryczałam :shake:ech zycie ....jak dobrze , ze maja Ciebie i rodzionke Twoja Zosienko. Quote
Mysza2 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Zosiu, nie wiem co napisać, podziwiam Cię za to co robisz Quote
Zosia123 Posted July 21, 2013 Author Posted July 21, 2013 Ja siebie nie podziwiam, Myszko. Postąpiłam jak idiotka i teraz ponoszę konsekwencje. Wyniki badań - zarówno woskowina z uszu jak i gile z nosa poszły do badania. Jedno lekarstwo już mamy, drugie odbierzemy we wtorek. Opis badania pisany przez dra Kanzawę, który jest rodowitym Japończykiem, stąd błędy w polszczyźnie. Jednak w fachowość pana doktora nie wątpię. Quote
Recommended Posts