Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rex się nie obrazi, Zosia mam nadzieję też nie:)
Jeden z nowych mieszkańców schroniska potrzebuje na cito jakiegoś miejsca. Na boksach nie poradziłby sobie, z tego względu po zakończeniu kwarantanny został umieszczony w izolatce, ale wiadomo, że nie będzie tam długo siedział. Jak będzie się robiło ciasto w schroniskowym szpitalu to będzie mimo wszystko musiał tafic na boksy:(
11 lat, niewidomy, albo w dużym stopniu niedowidzący, niedosłyszący. Reszta raczej zdrowa. Spokojny do innych zwierzat, bardziej ignoruje ale zaczepiony ładnie się przywita i idzie dalej. ŁAdnie sobie radzi na zewnatrz, w zamknietym pomieszczeniu trochę gorzej. Ma dość grubą sierść także spokojnie mógłby mieszkać na zewnątrz, ale w miejscu dobrze zabezpiczonym, żeby się na coś nie nadział. Kochany misiek w potrzebie!!!

Posted

wolf122 napisał(a):
U mnie tylko zawiasy przyspawać i kilka sierotek mogę wziąć na lato :loveu: Takiego staruszka wezmę na pewno ale co potem???

Sądząc po jego zachowaniu w kojcu to raczej był psem podwórzowym, ciągle się kręci, nie może sobie miejsca znaleźć, nawet zmęczony po spacerze. Za to na zewnątrz się uspokaja. No i do tego to jego grubaśne futro, myśle że i zime by przetrzymał w budzie:)

Posted

Mam nadzieję,że przyjadą do mnie Owczarkarze ze S.Owczarkowej ,by ocenić co mogę i wskazać ewentualne braki.Jestem amatorem i chciałbym jak najlepiej.Dlatego rady wskazane.Zosiu napisz proszę co z Rexem? Nie chciałbym Was nagabywać ale pytam ,bo lubię wiedzieć na czym stoję.Tak jak obiecalem psiaka przyjmę i myślę ,że docelowo jeszcvze kilka istnień się zmieści.Martwi mnie jedynie kwestia zimy,bo nie mogę psiakom zapewnić przyzwoitych warunków.Jedynie buda .....później zrobię kilka fotek jak to u nas wygląda na chwilę obecną :loveu:

Posted

Ok,u mnie praktycznie wszystko gotowe.Czekam tylko na kolegę,ktory pospawa zawiasy na słupkach.Zeszłą sobotę i niedzielę pracował.W tygodniu wraca o czwartej także nie mam sumienia go nagabywać.Mam nadzieję,że mu w ten weekend nie dadzą dyżuru i pospawa mi te zawiasy migomatem .Nawet buda już ustawiona w cieniu pod orzechem i jabłonką.Wstawię później zdjęcia,to będziesz miała Zosiu przynajmniej jako takie wyobrażenie jak będzie mieszkał Rex.

Posted

Ogródek czeka koszenie ale teraz są małe żabki,ślimaki i kosą spalinową bym je zamordował.Czekam aż będą trochę bardziej zmyślne.Potem już uciekają (slimaki troche wolniej hahaha-są widoczne)Na razie pokosiłem tylko ścieżki,by psy swobodnie biegały.Ale jest taka wegetacja,że trawa rośnie w oczach.No ale wczoraj lało,dziś też nieciekawie:shake:

Posted

Ciekawe, czy ktoś jeszcze na świecie troszczy się o małe żabki. :loveu:
U nas też leje, podwozia brudne, 16 łap do mycia 3 razy dziennie...:shake:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Kocurek']Zosiu co u Was?Jak się macie?[/QUOTE]

Psy miewają się dobrze, gorzej ze mną... :(
Pracy mam po uszy, nie wchodzę już prawie na dogo, bazarki robi moje dziecko w moim imieniu.

Posted

Dopisałam wydatki na karmę:
[FONT=verdana]-185 Taste of the Wild [/FONT]http://www.krakvet.pl/taste-wild-pacific-stream-canine-formula-136kg-p-14689.html
[FONT=verdana] -149 Purina Pro Plan [/FONT]http://www.krakvet.pl/purina-plan-senior-sensitive-salmon-rice-14kg-p-6250.html

Reks je przede wszystkim Taste of the Wild, a Puriny dosypuję mu tylko trochę, tak żeby trochę taniej wyszlo - mniej więcej 1/5 Puriny na porcję. Niestety po samej Purinie ma za luźne stolce.

Posted

Dodam jeszcze, że Reksio miał ostatnio poważną ofertę domu, ale niestety musiałby dużo chodzić po schodach i po górach :)
Ale prawdopodobnie Ramzio pojedzie na jego miejsce - tylko na razie cicho sza żeby nie zapeszyć ;)

Posted

Dziękuję za wpłaty Ciociom brzośka i Basia M. :):)
Napiszę Wam coś ciekawego: Reks obrał sobie moją córkę jako główną ukochaną panią, mimo że jest przede wszystkim ze mną. Co prawda poznał ją na festynie we wrześniu, ale to był jeden dzień; a potem córka przyjechała ze studiów do domu dopiero w kwietniu.
Jak Reks wraca ze spaceru, to musi najpierw sprawdzić, czy Asia jest w domu :) A Asia wcale nim się nie zajmuje jakoś specjalnie.