Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z chęcią Zosiu odbędę spacerek z Twoimi zwierzakami,tylko,że Górny Śląsk leży "kawalek" od Dolnego :roll::cool3: Cantadorro myślę,że Zosia realnie oblicza długosc życia owczarków i miała na myśli dwa,trzy lata....Chyba,że faktycznie coś jest na rzeczy...Oby nie

Posted

[quote name='Cantadorra']Zosiu, a czemu piszesz, że Reks nie pożyje długo? Tak źle z nim? Co się dzieje? Czy wiesz coś o czym nie wiemy?[/QUOTE]

W sumie to nie wiem, ale jakoś tak na oko nie podoba mi się. To znaczy niby je, pije, chodzi na spacery, nawet bawi się patyczkiem, ale jakiś taki mizerny jest. Mój 14-letni Sułtan wygląda od niego dużo lepiej. Może po prostu nie doszedł jeszcze do siebie...
Uszy go bolą bardzo. Zakraplam nowy lek, miejmy nadzieję, że się sprawdzi...
Ładuję w niego jedzenie, witaminy i tablety na stawy Sułtanka. W sobotę jedziemy do weterynarza, to poproszę o oględziny.
I kupię mu jakiś preparat, może jednak coś to da.
Tych zdjęć RTG nie mam dalej.
Może jesze kupię mu tran?
Z wychodzeniem jakoś daję radę, dzisiaj jest trochę lepsza pogoda, ale wczoraj był koszmar, bo byłam na... 7 blotnistych spacerkach, policzcie ile to łap do wytarcia ;)

Posted

Lilu - no faktycznie cyrk... właśnie wróciliśmy wszyscy... musi to nieźle wyglądać jak tak sobie idziemy.
Sarenko - dziękuję, nawet jeden spacerek dziennie mniej to już dużo!

Macie tu na dobranoc sennego Reksia:

Posted

Wolf - jest OK :) Jutro idę z geriatrią do dra Szczypki (Rex jeszcze raz na oględziny, a Sułtan ze względu na gulę na łokciu),
a potem jedziemy do tamtej pani weterynarz (przychodnia Tarkowski - to jest zaufany wet pani Ewy, ja tam jeszcze nie byłam). Uszy zakraplamy, ale prawe uszko baaardzo boli...
No i futro sypie się z niego nieziemsko, codziennie się szczotkujemy.
Pomoc przy wyprowadzaniu nadal aktualna - szczególnie w przyszłym tygodniu, bo od pn zostaję sama z całą czwórką! (W poniedziałek przyjedzie chyba droid-2005). Zapraszam zatem na Sępolno, kawa gratis ;)

Posted

Dzięki :)
Dzisiaj zmieniłam taktykę i chodzimy parami: stare razem i młode razem. :) Nie jest to jednak rozwiązanie idealne, bo... dziadki się zaczęły ustawiać! Tutaj jedyna fota, na której coś widać, strasznie ruchliwe te moje dziadki...

Posted

Może to dobre rozwiązanie :) tylko że wtedy młodzież się nie wyszaleje :)
No i w sumie może one powinny ustalić hierarchię? Wygląda na to, że Reks jest najwyżej, potem Sułtan, potem Tola i na końcu Bruno - czyli w odwrotnej kolejności przybycia do domu :)

Posted

Tola już lepiej, chyba dlatego, że zdaje się Reksiowi przypadła do gustu ;)

Więc byliśmy dzisiaj u dwóch weterynarzy. Dr Szczypka powiedział, że jego zdaniem pies jest w zupełnie dobrej kondycji jak na swój wiek. Radził podawać GeriatiVet i to wszystko.
Pani dr Miller-Witczak (bardzo fajna pani weterynarz, miłośniczka owczarków) dała mu natomiast kolejny zastrzyk. Następny ma być w środę.
Powiedziała, że jej zdaniem pies powinien dojść do siebie.
Wyczesaliśmy się dzisiaj jeszcze raz - Reks już chyba pogodził się z losem, że co chwila dopadam go ze szczotką :)
Wklejam dzisiejszą fotkę Reksia oraz informacje weterynaryjne i rachunek za zastrzyki. Pisałam wcześniej że nie wiem co to za zastrzyk, a przecież wszystko jest w ksiązeczce! Rachunek jest już włącznie z kolejnym, środowym zastrzykiem.

I słuchajcie - wydaje mi się, że można by się jednak rozglądać za DS. Pani Ewa idzie znowu w marcu do szpitala, a potem jedzie do sanatorium, co w sumie może potrwać ponad miesiąc. I w sumie nie wiadomo, czy dalej już będzie zdrowa... Ja nie dam rady obsługiwać czterech psów... tylko tym razem ten dom prześwietlimy na wylot!

Posted

To roznie bywa, one są w nieustannym ruchu :)
Powtórka z rozrywki. Zdjęcia są z wczoraj po południu, dzisiaj jest mniej wesoło, bo jestem do czwartku sama...