Zosia123 Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Pamiętajcie, że jeszcze czekam na zdjęcia i opis, który miała mi przesłać p. Ania. Na ich podstawie, jak też na podstawie oględzin Reksa, będzie można coś postanowić. Na pewno nie będziemy oszczędzać pieniędzy. Trzeba tylko podjąć decyzję rozsądnie, więc na pewno będę się radzić weterynarzy. Szeleczki do asekurowania na schodach. Quote
Zosia123 Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Na razie niestety dalej leki przeciwbólowe. Pani Ewa dzisiaj zadzwoniła do mnie: Reks jest coraz weselszy, ale niestety boli go nadal. Przed chwilą wróciłam od dra Szczypki z nowym lekiem, jutro przekażę go p. Ewie. Quote
piescofajnyjest Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 kochany psiak!!!! ech....zeby przestalo w koncu bolec! Quote
brzośka Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='Cantadorra']Zosia, zapytaj proszę o preparat dla koni Aptoflex i Cortaflex dla Reksa. Mój psiak i Bros muszą brać te mocniejsze niż dla piesów. Reks jest bardzo ładny :) A szeleczki do asekurowania?[/QUOTE] wet Ci polecił te preparaty? jak je dawkujesz? Quote
Cantadorra Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='brzośka']wet Ci polecił te preparaty? jak je dawkujesz?[/QUOTE] Tak, wet mi polecił i kupuję u weta... Dawkuję dla psa ok. 46 kg 2x2 ml dziennie. Wcześniejsze w wersji dla psów, wypróbowane chyba wszystkie okazały się kompletnie nieskuteczne. Quote
Kocurek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 no ciekawe jak nasz przystojniak....:)? Quote
Kocurek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Zosiu moja stala styczniowa jest już na Twoim koncie....... Quote
Zosia123 Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Dzięki Kocurku :) Tymczasem zapraszam do hopania :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/239213 Quote
Zosia123 Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Mamy 30 zł od piescofajnyjest i 12,09 zł od Kocurka - dziękuję i już uzupełniam w poście rozliczeniowym :):) Quote
Zosia123 Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 I znowu nagłe zmiany: Pani Ewa od jutra idzie na 2 tygodnie do szpitala. Szukam pilnie przechowalni dla Sułtana albo Rexa!!! Zrezygnowaliśmy z operacji ucha, bo Rex nie czuje się dobrze. Pomimo tego, że przytył 3 kg w trakcie tych 2 tygodni, jest duża bolesność stawów i pani Ewa zauważyła ogólnie złe samopoczucie. Być może coś jeszcze się dzieje, czego nie dostrzegamy... :( Niewykluczone że pies nie pożyje już długo :( Quote
Kocurek Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 o Jezu....niedobrze....:(((Ponowie pytanie do mojej kolezanki,tylko tak jak mowilam jej syn ma alergie i moglaby wziac Sultanka na maks.3 dni...-tak mi wtedy napisala....a gdzie reszta dni.....?:((( Quote
Zosia123 Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 Przyznaję, że wolałabym umieścić gdzieś Rexa, bo Sułtan już przywiązał się do mnie bardzo. (Zresztą ze wzajemnością ;)) Quote
Kocurek Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 A jak stoja finanse Reksa?Kurcze i co tu robic......w najgorszym razie nie pozostaje nic innego jak chyba jakis hotelik......:((( Quote
piescofajnyjest Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 znowu sie bedzie tulal ten biedak:((( Quote
egradska Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Zosia123']I znowu nagłe zmiany: Pani Ewa od jutra idzie na 2 tygodnie do szpitala. Szukam pilnie przechowalni dla Sułtana albo Rexa!!! Zrezygnowaliśmy z operacji ucha, bo Rex nie czuje się dobrze. Pomimo tego, że przytył 3 kg w trakcie tych 2 tygodni, jest duża bolesność stawów i pani Ewa zauważyła ogólnie złe samopoczucie. Być może coś jeszcze się dzieje, czego nie dostrzegamy... :( Niewykluczone że pies nie pożyje już długo :([/QUOTE] tak bardzo żal mi Rexa. Na jak długo p. Ewa idzie do szpitala? Będzie mógł potem do Niej wrócić? Nawet płatne dt by wchodziło w grę, w jego stanie musi być w cieple... Może te samopoczucie od zmian w pogodzie... Quote
Zosia123 Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 Na 2 tygodnie. Potem oczywiście będzie mógł wrócić. Hotel oczywiście nie wchodzi w grę. Zapomniałam napisać, że dzisiaj był u weterynarza i dostał jakieś sterydy (mnie przy tym nie było, więc nie wiem dokładnie co to było), plus nowe lekarstwo na ucho i nowy środek na odrobaczenie. Mam rachunek, ale wkleję już jutro. W sobotę znowu do weterynarza na ocenę, czy ten lek sterydowy zadziałał. Quote
Zosia123 Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 Wszystkie 4 są u mnie w domu (plus ja sama, bo córka pojechała na studia, a mąż wyjechał, bo szykuje mu się nowa praca). Na szczęście do niedzieli mogę nie ruszać się z domu... Czy ktoś pomógłby mi chociaż przy wyprowadzaniu?... Mieszkam na Sępolnie, tel. 783 302 665. Quote
Kocurek Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Zosiu jestes niesamowita...wiesz,ze gdybym byla na miejscu to zaraz bym przybyla,..:(( Quote
egradska Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Moze te dziewczyny, które chcialy zabrać Reksia na sylwestra by mogły Quote
Zosia123 Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 Wiem Kocurku i też żałuję, że Cię nie ma teraz na Sienkiewicza :) egradska - tamta opcja była taka, że Rex miał mieszkać w kennelu. Ponieważ on chyba już długo nie pożyje, nie chcę go narażać na dodatkowy stres. Muszę jakoś wytrzymać. Jutro przyjedzie kochana droid-2005 na jeden spacerek. Może jeszcze jakaś duszyczka się znajdzie. Gdyby był mały, puchaty i słodki, to byłoby pewnie łatwiej o pomoc. Najgorzej, ze on nie chce być odseparowany. Zastawiłam go krzesłami, żeby uniknąć konfliktu z Tolą (Tola jest zdecydowanie na nie - tak jak Sułtana szybko zaakceptowała, tak Rex zdecydowanie jej się nie podoba). I mimo to, że mnie widzi, to piszczy, bo on chce do mnie. Tak to mniej więcej wygląda (na zdjęciu Sułtan, Bruno i Rex; księżniczka Tola leży na swoim materacyku w sypialni). Quote
Kocurek Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Jak Ty sobie poradzisz.........nie pisz Zosiu ,ze Reks juz dlugo nie pozyje...to takie smutne i przygnebiajace.....popytam na Fejsie...moze ktos bedzie chetny.... Quote
piescofajnyjest Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Zosiu, ja tez strasznie zaluje, ze tak daleko jestem........ a moze jeszcze REksio nas zadziwi i bedzie dlugo, dlugo, dlugo.....zyl!!!!! Quote
LILUtosi Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Zosia, Ty masz cyrk tam już ;-) Podziwiam. Jak będzie straszny problem to przywieź go do mnie. Quote
Recommended Posts