Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sarenka71']Rzeczywiście Rex dość chudy i sierść ma matową, i się sypie. Co do karmy, to mój Czarny Wilk ;) na RC Maxi Adult 5+ źle się czuł, i w brzuchu się przelewało, i stolec luźny, i sierść się bardziej sypała. A na RC Adult Large dog osteo&digest (wersja weterynaryjna) od razu lepiej. Może warto spróbować, póki nie zostanie zdiagnozowana wątroba albo coś innego.

Dzięki za podpowiedź. :)
Pani Aniu, co Pani na to?

Posted (edited)

Rex zmienił DT, niestety nie mógł już zostać w domu pani Ani.
Bardzo dziękujemy za dotychczasową opiekę i socjalizację! :)

W zeszłym tygodniu p. Ania była u neurologa, mamy zalecone tabletki i oczywiście dalsze konsultacje.
Dzisiaj pobraliśmy krew, wyniki będą wieczorem. Zgodnie z wynikami podejmiemy dalsze działania.
Wklejam informacje od neurologa oraz ostatnie rachunki.

(To jest 150 zł za konsultację neurologiczną oraz tablety - Carprodyl. Już zapłacone.)

(To jest za badanie krwi, którego wyniki będą wieczorem. Zapłacone.)

Edited by Zosia123
Posted

egradska napisał(a):
Zosiu kochana, czy możesz napisać, gdzie jest teraz Rexio?

Na razie jest u Babci ;) Docelowo będzie chyba na Krzykach (też Wrocław) - kochana Ulvhedinn ugadała wczoraj nowy tymczas :)
Wszystko się zmienia ostatnio jak w kalejdoskopie, więc trudno mi powiedzieć, gdzie będzie ostatecznie.

Posted

Dodam jeszcze, że pierwsza konfrontacja z moimi wariatami (Brunem i Tolą) przebiegła bardzo pozytywnie (Sułtanek nie spotkał się z Rexem, żeby się nie denerwował). Rex jest naprawdę cudowny!
Jedyna przeszkoda przed adopcją to jest jego stan zdrowia, no i wiek...

Posted

wyobrazam sobie, ze wiele sie dzieje, skoro takie nagłe zmiany. Widzę, że Rexio już przebadany, a 29 ma umowioną wizytę. Coś mi mówi, że p. Ania nie będzie się tu już udzielać...

Posted

Jeszcze wklejam leki. Zapomniałam wcześniej napisać o tym płynie do uszu.
Jeszcze nie mam w ręce wyników, ale dzwoniliśmy i podobno jest wszystko w miarę OK.
Chciałam jeszcze zdążyć do dra Szczypki, ale nie wiem, czy dam radę, bo po drodze mam jeszcze kocią sprawę - nie piszę, żeby nie zapeszyć ;)
Wykończona jestem maksymalnie, bo pół nocy nie mogłam spać z nadmiaru wrażeń, no i biegam dzisiaj z wszystkimi psami (moja mama ma 80 lat i nie ma mowy, żeby sama chodziła na spacery z wielkopsem, zresztą ma już do wyprowadzania swoją suczkę).
Miałam jechać do Opola do Olusia, ale kochana Lilu chyba sama załatwiła sprawę. :)