Banda Rexa Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Odległość to sprawa wtórna :) czasami ktoś miły przywozi nam różne rzeczy z różnych części kraju :) szukamy również wykładzin i styropianu, resztek tapet, farb, korka... W końcu przede wszystkim prowadzimy Przedszkole dla Kociąt :D a lada moment mamy nadzieję ruszyć KOTel czyli hotel dla kotów, na sezon świąteczny ruszy hotel dla psów - dochód z hoteli komercyjnych zasila fundusz zwierzęcy :) Quote
Cantadorra Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 O rany, ale piękna fotka. Czy szczurek robi pedicure? Quote
Banda Rexa Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='Cantadorra']O rany, ale piękna fotka. Czy szczurek robi pedicure?[/QUOTE] Szczurek to mega czyścioszek :) Quote
Cantadorra Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Czy lewa łapka przednia Reksa jest ok? Może to tylko na fotce tak wyszło. Reks wygląda jak panisko, ładny pies i wkomponował się w dom, jakby od dawna tam mieszkał. Pasuje nawet kolorystycznie do waszego domu :) Quote
Banda Rexa Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Się pochwalimy, a co :) naszych gości tak gościmy (póki co :)) Quote
Banda Rexa Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='Cantadorra']Czy lewa łapka przednia Reksa jest ok? Może to tylko na fotce tak wyszło. Reks wygląda jak panisko, ładny pies i wkomponował się w dom, jakby od dawna tam mieszkał. Pasuje nawet kolorystycznie do waszego domu :)[/QUOTE] Łapy generalnie do przeglądu, ale ta akurat tak wyszła na focie. A co do wkomponowania się w dom... Rex ten dom po prostu ZAANEKTOWAŁ na swój :D Quote
Zosia123 Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 (edited) Cudne fotki, cudne zwierzątka :) Reks oczywiście dla mnie pozostanie nr jeden ;) Ale inne zwierzęta też kocham, np. szczurki moim zdaniem są boskie :) Dobrze, że jakoś dajecie radę z Onkiem - martwiłam się wczoraj... Ale pani Aniu proszę scedować obowiązki na mężczyzn, a samej się nie przemęczać!!! Co do tych boazerii, farb itp. popytam mojego małżonka. Na pewno mamy jakieś dziwne duże dechy w piwnicy, jeszcze po poprzednich właścicielach - gdybyście chcieli takowe, możemy kiedyś Wam podrzucić. Pani Aniu, proszę mi wysłać na maila nr konta, na który mam zrobić przelew! Edited November 15, 2012 by Zosia123 Quote
piescofajnyjest Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 ogladam zdjecia i geba mnie sie cieszy:))) Quote
Banda Rexa Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Ja oglądam futra na żywo i też gęba mnie się cieszy :) Quote
egradska Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 czy Rex i onek są takiej samej wielkości? Dalej rywalizują o względy Rosji? Quote
Banda Rexa Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Mniej więcej takiej samej :) Onek jednak wygląda dużo ładniej :) w psim stadzie panuje spokój, Onek z Rosją siedzą tam gdzie ja, Rex stacjonuje w salonie piętro niżej. Zaakceptowały się bez problemów. Na szczęście. Problemem pozostaje lęk separacyjny. Ale spokojnie nad tym popracujemy. Na to trza czasu... Quote
egradska Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 i tak jestem pod wrazeniem, że się nie pożarły na starcie, dwóch chłopów i jedna kobitka, mogło być ostro. Spokojnej nocy zyczymy:) Quote
Banda Rexa Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 To ja nie pisałam, że jestem Hitlerem? A dokładniej kapo obozowym? :) U mnie nie ma zmiłuj się - porządek musi być :P A tak na poważnie urodziłam się taka dziwna i futra mnie akceptują jako lidera bez marudzenia i póki ja jestem w pobliżu raczej jest spokój. Dlatego na początku nie zostawiam futer samych lub pod czyjąś opieką. Ale akurat w przypadku tych psów nie ma większych problemów :) aż dziw, że je ktoś wyrzucił / oddał... Quote
Banda Rexa Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Co do nocy... póki co zdecydowałam, że Onek musi nabrać do nas zaufania, musimy zwiększyć jego poczucie bezpieczeństwa. Później zobaczymy co dalej z lękami. Teraz sobie śpią w moim gabinecie z Rosją i dwoma kotami. Cisza, spokój, sielanka... Ale właśnie podjechał samochodem Krzyś i radość futer, kiedy go usłyszą przerodzi się w tajfun :P Quote
piescofajnyjest Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 to jest Reksio?? mam rozumiec;) Quote
Cantadorra Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Poprosimy o fotki onka dla porównania :) Czyli Rex teraz samotnie urzęduje w nocy? Bez Rosji i kotów? Czy spokojnie na spacerach zachowują się do siebie z onkiem? Quote
Kocurek Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 w takim razie tez poszperam w piwnicy...moze sa tam jakies farby...Pani Aniu czy Noemi ma faktycznie tak mocno zielone oczy?....sa przepiekne..... Quote
Cantadorra Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Kocurek']w takim razie tez poszperam w piwnicy...moze sa tam jakies farby...Pani Aniu czy Noemi ma faktycznie tak mocno zielone oczy?....sa przepiekne.....[/QUOTE] Tak, oczy Noemi są hipnotyczne, zielone - po prostu przepiękne :) Quote
Banda Rexa Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Póki co nie mamy fotek Onka :( ale nasza koleżanka, która jest autorką zamieszczonych ostatnio fot, zrobi kilka ujęć (mam nadzieję) w najbliższym czasie. Onek jest PIĘKNY :) ma koncertowe uszy i cudownie wybarwioną maskę :) Dzisiaj odkryliśmy ciekawą rzecz :) Rex dyscyplinuje Onka a ten go słucha! Przykład nr 1: Krzyś wychodzi do pracy, Onek szaleje, piszczy, szczeka... Rex szczeka na Onka i następuje spokój :) Przykład nr 2: Onek leci za kotem i go usiłuje podszczypać (bez złych zamiarów)... Rex daje mu krótkie upomnienie, Onek uszy po sobie, odpuszcza kotu :) Nie ma między nimi rywalizacji czy (nie daj Boże) agresji. Ale zmieniły się układy w stadzie. Teraz liderem jest Rex, który zachowuje się jak suka w stosunku do niesfornego szczeniaka, Rosja spokojnie zajmuje się sobą. Jedzą, śpią, spacerują razem, grzecznie, bez problemów (co nas w sumie zaskoczyło) :) Koty już się nie stresują, Onek oberwał kilka razy po nochalu, ale jakoś się nie zraził na maksa :) wyczaił, że Vitek lubi zabawę w ganianego i sam ją prowokuje :) Noemi ma oczy PRZEPIĘKNE :) to cecha rosyjskich niebieskich: szmaragdowo zielone oczyska, Noemi ma wyjątkowo pięknie wybarwione tęczówki. Quote
Recommended Posts