Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety nie udało się wyprowadzić Rexa... :(

Biedak nie wygląda dobrze, jest chudy, nie reaguje na ludzi...
Założę się, że ma cały czas biegunkę po schroniskowym żarciu.

Posted

Jejku, jaki smutek jest w tych oczach. No a co z tym domem tymczasowym, deklaracjami ........... ? Ja podtrzymuję te swoje 20 zł miesięcznie jak tylko będzie trzeba, obiecałam.

Posted

Kochana ja mam 3 psy w hotelikach, z czego Atos jest na okropnym minusie... :(
(Zajrzyj na bazarki z mojego podpisu, tam są wklejone wątki tych psów).
Rexa poślę do hoteliku tylko wtedy, gdy będzie komplet deklaracji. A na to się nie zanosi...

Posted

Zosia123 napisał(a):
Kochana ja mam 3 psy w hotelikach, z czego Atos jest na okropnym minusie... :(
(Zajrzyj na bazarki z mojego podpisu, tam są wklejone wątki tych psów).
Rexa poślę do hoteliku tylko wtedy, gdy będzie komplet deklaracji. A na to się nie zanosi...

Oczywiście rozumiem to, a jaką kwotę ma obecnie Rex?

Posted

Bardzo Ci dziękuję! :)
Z Reksem jest ten kłopot, że powinien być w takim miejscu, gdzie będą z nim pracować. A taki hotel jest jeszcze droższy od normalnego, który i tak jest drogi...
Ale oczywiście spróbować warto. Będę Ci bardzo wdzięczna za rozsyłanie wątku!
Niestety jeśli chodzi o deklaracje z mojej strony, to nie będzie tego więcej niż 20 zł miesięcznie, bo niestety mam ostatnio kłopoty z moimi hotelowcami - zwłaszcza jeden jest na okropnym minusie i nie bardzo wiem, jak go reklamować.

Posted

Nie słyszałam jeszcze o Mironie. Gdzie on jest i jakie ma stawki?

Byłam dzisiaj tylko krótko w schronisku, ale oczywiście do Rexa zajrzałam.
Spokojny taki biedaczysko, zapatrzony gdzieś... :(

Posted

Egradska ale moim zdaniem Rex nie jest psem bardziej agresywnym niż każdy inny owczarek.Owszem zdarzyło mu się ciachnąć kobietę ,która była na tyle "mądra" i chciała mu wsadzić twarz do pychola jakby to był pluszak a nie obcy,dorosły po przejściach pies.Ślimaka pogryzł tak jak się gryzą nieraz psy tyle,że to był staruszek więc przypłacił to niestety życiem(bardzo żal Ślimaczka).Rex vel Kosmo potrzebuje normalnego,zdecydowanego właściciela,który z nim od samego początku ustali zasady co można,co nie i juz.Tyle,że to pies nie dla dzieci lub innych zwierząt czy kotów choć z czasem jakby okrzepł to i takie konfiguracje są niewykluczone.Ale musi mieć czas by się zżyć z nowym miejscem i właścicielem.Nigdy nie miałem z Rexem kontaktu,znam go jedynie z forum ale jest przedstawicielem rasy,którą dobrze znam.Także z pełną świadomością to piszę.Robienie z niego agresora jest błędem,co nie wyklucza ostożności przy doborze własciciela.

Posted

Niestety Miron nie ma miejsca...

A ja miałam dzisiaj bąbelka na spacerku! :multi:
Wyczesałam go, bo strasznie wyglądał. Szarpałam i czesałam, a on nic - nawet do głowy mu nie przyszło, żeby warknąć! Taki kochany niuniek!
Wieczorem wkleję foty.

Posted

szkoda, że u Mirona tłok. Musimy szukać dalej. W sumie zgadzam się z wolfem,że wystarczyłby odpowiedzialny owczarkarz, tyle że póki co pies ma łatkę agresora i niewielkie szanse na adopcję, zresztą pobyt w schronie z pewnoscią nie przyczyni się do poprawy jego stanu.
Czekamy na zdjęcia, Zosiu

Posted

No właśnie ta łatka agresora jest najgorsza.
Chociaż pani z biura jest ze mną zgodna, że pies nie jest agresywny. W schronisku nigdy do nikogo nie wykazał agresji.

Posted

piękny jest i cierpliwie zniósł zabiegi zmierzające do wyeksponowania psiej letniej sukienki:)
dt to jedno, a dom ... też by się przydał, może mu zamówić ogłoszenia?

Posted

egradska napisał(a):
piękny jest i cierpliwie zniósł zabiegi zmierzające do wyeksponowania psiej letniej sukienki:)
dt to jedno, a dom ... też by się przydał, może mu zamówić ogłoszenia?

Będę Ci bardzo wdzięczna, dziękuję w imieniu Reksa :)