Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Kocurku...
Bardzo dziękuję kochanym Cioteczkom droid-2005, Szira i Sarenka za pomoc przy spacerkach!!!
Dzisiaj byliśmy znowu u weterynarza, wyczekałam się godzinę w kolejce... kurcze przy czterech psach ze schroniska mogliby mnie wpuszczać bez kolejki, co nie? No w każdym razie ze zdrówkiem nie jest źle. Szkoda że nie mam tych zdjęć RTG, kolejnych nie zrobię, nie będę męczyć psa.
Wklejam fotki robione z Ciocią droid. I ładnie proszę o ogłoszenia! Zdecydowanie nie dam rady opiekować się czterema psami, jestem po pierwszym tygodniu - mimo pomocy - totalnie wykończona...

Posted

Szkoda, że ciągle nie ma zdjęć rtg i opisu :( A miał być. Nie ma sensu robić drugi raz, jasna sprawa. Mogę sobie wyobrazić, jak ciężko jest wyspacerować, wyczesać, wykarmić, wygłaskać itd. 4 duże psiaki....

Posted (edited)

Dzięki za wsparcie, dla mnie to bardzo ważne że tu jesteście!
Sarenko: Jeśli chodzi do tekst do ogłoszeń - może być nawet bardzo ogólny, a ja więcej opowiem przez telefon.
Tutaj taki "raw material" - spróbujcie z tego coś sklecić ;)
Pies jest starszy, ale zdrowy (tak możemy napisać, te ucholce chyba wreszcie wyleczymy).
Charekter ma typowy dla owczarka: mocno przywiązuje się do właściciela, jest posłuszny, ale potrzebuje konsekwentnego właściciela. Idealnie kogoś, kto miał już do czynienia z dużym psem.
Chyba lepiej, żeby mieszkał w jakimś spokojnym domu, bez innych psów i bez małych dzieci. Ewentualnie z suką. No i może mieszkać z kotami.
No i można coś napisać o tym, że pies nareszcie powinien zakończyć swoją tułaczkę i znaleźć ostateczną przystań. Bo przecież ile razy on już zmieniał miejsce?? Zły właściciel - schronisko - nowy właściciel - schronisko - jedno DT (p. Ania) - drugie DT (p.Ewa) - trzecie DT (ja).
Najgorsze jest to, że on chyba jednak ma te 10 lat (mimo różnych szacunków różnych weterynarzy). Więc trudno będzie znaleźć kogoś, kto adoptuje psa na - powiedzmy - 2 lata... :(

Tel. do ogłoszeń: 783 302 665, e-mail: zofiazosia123@gmail.com

Edited by Zosia123
Posted

Dzisiaj znowu wizyta u weterynarza. Pani stwierdziła ropę w uszach i zmieniła taktykę leczenia: zamiast płynu do uszu - antybiotyk. Plus regularne czyszczenie (Rex mnie chyba znienawidzi, na widok wacików robi taką minę że żal mi nieboraka...).

Reksio niestety dalej za chudy... :(

Posted

ewa gonzales napisał(a):
Zosienko dziekuje dziekuje pieknie:iloveyou::iloveyou::modla::modla:ze te wszystkie łapenki maja taki raj , taki spokoj u Was:iloveyou::iloveyou:

przylaczam sie do podziekowan i trzymam kciuki za dobry dom docelowy dla Reksia:)

Posted

Antybiotyk chyba pomaga, nareszcie Reks nie trzepie uszami!!! :)

Natomiast... pani Ewa jest bardziej chora niż myślała i nie jest wcale pewne, że weźmie Reksa do siebie... :(
Ratujcie, ja nie mogę mieć 4 psów!!! :(

Posted

Za tydzień będę wiedzieć, czy pani Ewa może wziąć Reksa chociaż na trochę... :(
Pytam wszystkich naokoło, ale domu nie widać na horyzoncie... Nie wiem, co będzie dalej, jesteśmy z mężem podłamani...

Wczoraj byliśmy znowu u weterynarza, bardzo mi przykro, mamy kolejne wydatki:
Dokupiliśmy u weterynarza antybiotyk na uszy.
Kupiłam też w aptece lek na wspomaganie trzustki. Weterynarz go poradził, ponieważ kupy Reksa są moim zdaniem za duże i zbyt powoli przybiera na wadze, mimo tego, że je 1,5 porcji.