Banda Rexa Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Nie śpię, nie śpię :D chociaż przyznam się, że w łóżku jeszcze jestem :P Quote
Banda Rexa Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Mam nadzieję, że Onek jest już w swoim domu. Państwo dzwonili do mnie wczoraj, mówią, że nie będą chcieli go oddać. Mówiłam, że to inteligentny pies :P przykleił się do Pani i anektuje Jej serducho cwaniak :P Zaufałam swojej intuicji i zorganizowaliśmy to wszystko na wariata. Ale szczerze ufam tym ludziom. Razem z panią Zosią rozwalili mi wczoraj cały dzień :P ale niech tam :D oby psiakowi Gwiazdka zaświeciła :D Quote
Banda Rexa Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Onek ma faktycznie szczęście, bo tutaj ja byłam szefem, więc szybko ustawił się na panią :) a to najlepsze rozwiązanie :) ze szkoleniem pan sobie na pewno poradzi. Onek to pies ustawiony na człowieka i jak nie będzie innych zwierząt, to on dla swoich ludzi wszystko zrobi. Jestem przekonana :) Obiecałam pani dokładne instrukcje co do karmienia i inne takie. Skonsultuję jeszcze wyniki badań RTG u dr. Kniata i też wszystko państwu przekażę. Po tonach, które wczoraj słyszałam mam spore nadzieje :) niemniej trzymajcie mocno kciuki, bo to jednak Onek jest :) Quote
Banda Rexa Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 W sumie to mam prośbę :) faktycznie ostatnio u mnie się działo, nie zawsze dobrego. Chciałabym złapać chociaż malutki oddech, szczególnie, że bardzo muszę o zdrowie dbać. Czy ktoś z Wro mógłby w czasie Sylwestrowym (2-3 dni) zaglądać do Rexa i na spacer go wyprowadzić? Dostałam zaproszenie do przyjaciół i chętnie bym skorzystała, ale nie mogę zabrać Rexa pociągiem. Mogę za to zajrzeć po drodze do Onka :) jak raz zajrzę sama to będę wiedzieć na 100% jak reaguje. Na mnie i na państwa :) Czy znajdzie się jakaś dobra dusza? Quote
Banda Rexa Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Co do Rexa - neurolog i krew na cito. Chyba mi to umknęło i nie pisałam ani pani Zosi nie mówiłam - on dostaje podwójną dawkę żarełka. Trochę boję się zaryzykować, żeby pozwolić mu się najeść do syta, ale już dość długo jest dobrze karmiony, więc rewolucji nie powinno być. Co myślicie? Może faktycznie ma aż takie braki, że organizmowi wciąż mało? Quote
Zosia123 Posted December 25, 2012 Author Posted December 25, 2012 Pani Aniu, szkoda, że mi Pani wczoraj nie wysłała chociaż SMS-sa że u Onka wszystko OK, bo ja pół nocy nie spałam... :( Co do Rexa - odwiedzałabym go z najwyższą przyjemnością, tylko że my mieszkamy na drugim końcu Wrocławia, czyli ok. 30-40 minut jazdy autem w jedną stronę... Zasadniczo to nie tylko Rex ale także Onek taki trochę chudy jest, na pewno chudszy niż w schronisku, no ale myślę że Państwo już przejmą opiekę weterynaryjną. Są to na pewno odpowiedzialni ludzie i kochają zwierzęta. Natomiast Rexa trzeba szybko zbadać, bo jeśli karmę ma dobrą i kupy dobre to jego chudość jest niepokojąca... Przepisałam wszystkie rozliczenia na wątek Rexa, tak będzie łatwiej. Quote
Banda Rexa Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Onek nie przepada za suchą karmą. Pani do której pojechał wsypała mu do miski dużo więcej i zjadł sobie tylko troszkę. Ale akurat jemu to nie zaszkodzi. Musi być szczupły, żeby chodzić. No i nie ma też co ukrywać, że stracił mnóstwo paskudnej sierści :) wagowo jest bez zmian. Więc to chyba tylko złudzenie optyczne. Nie wpadłam na to, żeby dzwonić czy wysyłać sms, bo na prawdę się bardzo śpieszyłam. Jestem sama z całym zwierzyńcem i trochę brakuje mi czasu. Nie ukrywam, że chciałam chociaż kolację zjeść spokojnie. Niestety nawet nie mogłam zobaczyć się z rodziną. A samotna Wigilia kiepsko nastraja. Rozmawiałam tyle co z panią Onka - chcą go już u siebie zostawić. Z takich "ciekawostek" - wpadł w panikę (może za mocno powiedziane, zaniepokoił się mocno) jak przejeżdżali przez las. Może ktoś biedaka właśnie tak się pozbył :( Quote
Banda Rexa Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Kurczę, wyszło mi na to, że nie umiem dbać o psy, bo są chudsze niż w schronisku :( Quote
Cantadorra Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Zosia, napisz do Bros. Ja podzwonię, poszukam owczarkarzy z Wrocka. Tam była zorganizowana ekipa. Quote
bros Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 zaglądam na wątek - niestety w noc sylwestrową nie pomogę- spędzam ją pierwszy raz od 10 lat 30 km od Wrocka z całą rodzina dwu i czworonożną Quote
Zosia123 Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 Pani Aniu, proszę się nie martwić - w schronisku są dwa rodzaje psów: te które trawią ryż z wodą i tłuszczem - czyli za grube oraz te które nie trawią tego świństwa - czyli za chude A może ktoś by dał radę wziąć Rexa do siebie? :) Zapraszam na bazarek dla Ramzesa :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/237767-CIUCHOWISKO-dla-Ramzesa-do-12-stycznia-2013!?p=20185064#post20185064 Quote
Cantadorra Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Owczarek musi być "żylasty" i chudawy. Zbawienie dla stawów. Owczarek zaokrąglony, bez wcięcia wygląda jak baryła. Jak dla mnie to komplement, że chudawy i ja musiałam odchudzać swoje, żeby im ulżyć w nogach :) Po sierści widać, czy jest dobrze odżywiony. Quote
Zosia123 Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 No na pewno lepszy za chudy niż za gruby :) Wstawiłam prośbę o opiekę nad Rexem na wątku wrocławskim. Ale przyznam, że cienko to widzę... kiedyś prosiłam wszystkich o opiekę nad staruszkiem Alfem [*] i nikt mi nie pomógł (zgłosiły się co prawda 3 dobre dusze, ale takie co to serce mają wielkie ale warunki już nie). Jeśli ktoś weźmie Sułtana, to ja mogę wziąć Rexa ;) Quote
egradska Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Zosiu, mam pozytywną odpowiedz z Owczarka, trzeba daty podać i moze się uda Quote
Zosia123 Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 egradska napisał(a):Zosiu, mam pozytywną odpowiedz z Owczarka, trzeba daty podać i moze się uda Egradska, działasz jak burza! :) Pani Aniu, prosimy o daty, może się uda :D Quote
Zosia123 Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 Szukamy przechowalni dla Rexa, być może się uda! :) Tymczasem zapraszam na bazarek dla ptaków egzotycznych ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/237871-Co%C5%9B-dla-PTAK%C3%93W-EGZOTYCZNYCH-dla-Atoska-do-12-stycznia-%29?p=20194761#post20194761 Quote
Kocurek Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 kurcze wielka szkoda,ze bede we Wrocku dopiero 2 stycznia...:( Quote
sercedlapsa Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Jeśli jeszcze szukacie - ja jestem na miejscu i mogę pomóc . Ale jestem tu nowa . Nie wiem czy to ma znaczenie. Mam doświadczenie w obcowaniu z owczarkami , chowałam się z nimi od dziecka . W maju pochowałam swoją 12 letnią . Chętnie pomogę ,jeśli nadal szukacie kogoś do spacerów przez te dwa / trzy dni . Do siebie niestety nie mogę zabrać ponieważ mam swoje dwa małe psiaki ze schroniska. Quote
Zosia123 Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 sercedlapsa napisał(a):Jeśli jeszcze szukacie - ja jestem na miejscu i mogę pomóc . Ale jestem tu nowa . Nie wiem czy to ma znaczenie. Mam doświadczenie w obcowaniu z owczarkami , chowałam się z nimi od dziecka . W maju pochowałam swoją 12 letnią . Chętnie pomogę ,jeśli nadal szukacie kogoś do spacerów przez te dwa / trzy dni . Do siebie niestety nie mogę zabrać ponieważ mam swoje dwa małe psiaki ze schroniska. Witamy na wątku :) Dam znać pani Ani, może się umówicie :) Quote
Zosia123 Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 Wszystkim sympatykom Rexa i Onka, a przede wszystkim naszej kochanej Pani Ani, życzę wszystkiego co najlepsze i samych słonecznych dni w nadchodzącym Nowym Roku!!! Quote
Zosia123 Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 (edited) Dostaliśmy 377 zł ze świątecznego kiermaszu owczarkowego!!! :) Bardzo dziękuję!!! Dziewczyny jesteście rewelacyjne! :loveu: A tak przy okazji - może ktoś hoduje gryzonie??? ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/237943-GRYZONIE-dla-Atosa-do-22-stycznia-) a może rybki??? ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/237922-AKWARYSTYKA-dla-Atoska-do-22-stycznia-)?p=20203732#post20203732 Edited December 31, 2012 by Zosia123 Quote
egradska Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 [quote name='Zosia123']Wszystkim sympatykom Rexa i Onka, a przede wszystkim naszej kochanej Pani Ani, życzę wszystkiego co najlepsze i samych słonecznych dni w nadchodzącym Nowym Roku!!! przyłączam się do życzeń:loveu: jeśli to wypada, to zapytuję nieśmiało, czy udało się skorzystać z oferty sercedlapsa? Quote
Zosia123 Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 egradska napisał(a):przyłączam się do życzeń:loveu: jeśli to wypada, to zapytuję nieśmiało, czy udało się skorzystać z oferty sercedlapsa? Też czekam z niepokojem na wieści, czy Pani Ani udało się wyjechać... Quote
Zosia123 Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 http://fenixopole.flog.pl/wpis/6173055/olus-mnie-zwa-i-dostalem-najlepszy-prezent-swiateczny-nowa-rodzine- OLUŚ ;) Quote
egradska Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 [quote name='Zosia123']http://fenixopole.flog.pl/wpis/6173055/olus-mnie-zwa-i-dostalem-najlepszy-prezent-swiateczny-nowa-rodzine- OLUŚ ;) czyli nasz onek zwany Kastorem, ostatecznie został olusiem:loveu: Quote
Recommended Posts