Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam jeszcze z p. Anią - jest dobrze, p. Ania w ogóle nie rozumie, dlaczego przedstawiałam go tak ostrożnie, wg jej słów to zupełnie normalny pies. Miał szczęście chłopak, że trafił na kogoś, kto zna się na psach. Bardzo mądrze powiedziała, że obserwuje swoje zwierza i po ich reakcjach widzi, że Reks nie stanowi zagrożenia.

Wklejam foty z dzisiaj:
Tutaj na spacerku zapoznawczym

Kolega pilnujący firmy - b. ładnie się przywitali :)

Posted

Dzięki Wolf za te wiadomości :)

P. Ania zamówi mu Royala, musimy chłopaka dożywić, nie jest przeraźliwie chudy, ale jest chudy. A kupę zrobił na spacerze konsystencji farby do malowania, intensywnie żółtej w dodatku...
Na pewno czekają go różne wizyty u weterynarzy w najbliższym czasie. Postaram się uruchomić znajomości, żeby jak najmniej płacić.

Posted

Aha, jeśli chodzi o finanse, to na razie będę zbierała na swoje konto.
Natomiast p. Ania założy w banku subkonto swojej Fundacji, do którego będę miała dostęp. Jak tylko to subkonto będzie, to będziemy wpłacać pieniążki na nie, a potem bezpośrednio z niego będę robiła przelewy.

Posted

P. Ania nie dzwoniła jeszcze, czyli chyba wszystko dobrze :)
Dzisiaj spałam z telefonem :)
Tzn. prawie wcale nie spałam z emocji :)

Ja także chciałam oficjalnie bardzo podziękować wszystkim, którzy wskazali pani Ani Reksia - Wolfowi, brzośce i innym osobom z FB!
A także wszystkim z Dogomanii za wspieranie duchowe!
I oczywiście za wsparcie finansowe :) Pieniążki są potrzebne na karmę, a poza tym nie wiadomo, ile wydatków będzie na weterynarza. Być może za tydzień pojedziemy zrobić RT, a może nawet USG, bo łapcie nie są w dobrym stanie. No i na ucholce też pewnie pójdzie kasa.

Posted

Witaj Myszko :):)

Rozmawiałam z p. Anią. Jest super!!!!! :multi:
Reks już nie goni kotów, jadł równocześnie z Rosją, nie było w ogóle problemów! Pozwolił kotu na wyżeranie mięska ze swojej miski!!!:crazyeye:
Wszyscy spali dzisiaj w sypialni p. Ani! :D

Natomiast Reks nic nie słyszy... Może to ta choroba uszu, bo raczej wcześniej slyszał......
Już rozsyłam nr konta, zaraz zamawiamy Royala, trzeba go szybko postawić na nogi!!!

Posted

Zosia123 napisał(a):
Witaj Myszko :):)

Rozmawiałam z p. Anią. Jest super!!!!! :multi:
Reks już nie goni kotów, jadł równocześnie z Rosją, nie było w ogóle problemów! Pozwolił kotu na wyżeranie mięska ze swojej miski!!!:crazyeye:
Wszyscy spali dzisiaj w sypialni p. Ani! :D

Natomiast Reks nic nie słyszy... Może to ta choroba uszu, bo raczej wcześniej slyszał......
Już rozsyłam nr konta, zaraz zamawiamy Royala, trzeba go szybko postawić na nogi!!!

Zosiu, to bardzo optymistyczne wieści, że już spanko w sypialni było i kot żywy po poczęstunku z miski Reksia :)
Biedak tylko z tym uchem i nie wiadomo czym jeszcze, jeśli chodzi o zdrowie :( Teraz już będzie lepiej :) Ma dobrą opiekę.

Posted

czyli to był ostatni dzwonek, żeby go zabrać, kto wie, czy jakiegoś urazu gdzieś nie doznał:-(
Zaraz przeleję dla Reksia moją deklarację. Kasę z akcji długopisowej proponuję żeby przelać w całości, już po zakończeniu bazarku, na razie wpłaty lecą do DONnki na konto skarpetowe

Posted

Uff:)Mam nadzieje,ze uszy uda sie doprowadzic do porzadku....Biedaczek.....:(Teraz juz u mnie pusto ,natomiast od razu na poczatku listopada przelewam moja stala deklaracje:)

Posted

ale sie cieszę:multi:, mądry Kosmo:loveu:, mądry pies, super opieka i od sunki podpatrzy jakie zasady w domu obowiązują. Zdjęcia cudne :)
niepokojąca sprawa uszu- chyba trzeba jak najszybciej tym sie zająć
dziś przelałam swoja deklarację

Posted

No i widzicie, jak to jest z adopcjami schroniskowymi.... Ktoś powie, że agresywny i pies nie ma już najmniejszej szansy... Właściwie to dobrze, że został oceniony na tak wiele lat, bo inaczej to pewnie biedak pilnowałby jakiejś budowy... Jeszcze wczoraj jakiś facet zagadnął mojego męża, który czekał z Reksem na mnie przed schroniskiem, ile Reks ma lat, bo chciałby psa do pilnowania. Otrzymawszy informację, że 9, odjechał... Pewnie szukał wcześniej w schronisku młodego i nie znalazł, bo wiadomo że prawie same dziadeczki mamy...

W każdym razie my teraz wyleczymy chłopaka, stanie się radosny i na pewno znajdzie domek ekspresowo! :)

Mam już pierwsze wpłaty - bardzo dziękuję :loveu::loveu::loveu:
50 zł p. Urszula P.
50 zł Basia M.
30 zł egradska i Maggie
20 zł joteska
Razem 150 zł :)