piescofajnyjest Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 ja tez sie doloze do Kosmo...... Quote
Zosia123 Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 [quote name='wolf122']Wiktoria z fb zrobiła dziś Kosmo taki plakat do udostępniania Robiła ten plakat młoda miłośniczka owczarków ,także entuzjazm widoczny i ewentualne niedociągnięcia mam nadzieję nie dyskwalifikujące przekazu ... Ale fajny!!! :) Podziękuj Wolf za plakacik :) Oczywiście taki zupeeeeeełnie bez agresji to nasz bąbelek nie jest ;) Piescofajnyjest - dzięki! :) Quote
wolf122 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Oczywiście podziękowałem Wiktorii z fb:loveu: Quote
Cantadorra Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Plakat jest rewelacyjny! Wolf, podaj proszę link do Roja. Quote
wolf122 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Roj nie żyje i event jest zamknięty .Do Kosmo???? https://www.facebook.com/events/166987930094715/ Quote
piescofajnyjest Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 strasznie przykro.........Roj [*] Quote
wolf122 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Roj już jakiś czas temu odszedł.Podobno nosił w sobie piłeczkę,która spowodowała po czasie zamknięcie wejścia do żołądka i śmierć.Nie wiem czy to dobrze przekazałem,niewątpliwie była to tragedia dośc niespodziewana.Z tego co wiem jest event poświęcony Roja pamięci ale to już nie moja bajka.Hopsamy Kosmo:) Quote
Zosia123 Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 O kurcze.... Ja też słyszałam o psie, który umarł przez połkniętą zabawkę..... :( Quote
piescofajnyjest Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 a ja, jak ostatnio bylam u weta, to mi pokazywal, co wycigal z psich zoladkow......:-o po prostu szok....! Quote
Zosia123 Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 Telefon, młody męski glos - Ja w sprawie tego pieska. - Którego pieska? - No tego owczarka. - Kosmo? - Tak. Jest jeszcze do adopcji? - O ile mi wiadomo to jest. Pies wspaniały, ale po przejściach [tutaj opowiadam, oczywiście ostrożnie bardzo, o tym, jakiego właściciela pies potrzebuje]. - Aha. A macie jakieś amstaffy albo pitbulle? [No comment] Quote
piescofajnyjest Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 czy juz nie ma normalnych ludzi na tym swiecie????????? Quote
egradska Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 na pewno gdzieś są, przynajmniej taką mam nadzieję, a póki co trzeba Rexa zabrać ze schronu Quote
Zosia123 Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Jest zupełnie niedobrze, ostatnio ogłosiłam 6 staruszków, a piescofajnyjest wykupiła taki ogromny pakiet dla Reksia. No i właśnie powyżej zacytowana rozmowa to był JEDYNY telefon, jaki miałam do tej pory... :( A jak pomyślę o tych wszystkich starutkich biedaczkach, chodzących po klateczkach na swoich sztywnych łapkach, i tu jeszcze zimno się robi - ryczeć się chce :( Quote
piescofajnyjest Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 daj spokoj.....ja rycze jak najeta:( Quote
Zosia123 Posted October 3, 2012 Author Posted October 3, 2012 Ja niestety nic nie wiem :( Bardzo bym się chciała wyrwać do schroniska, ale po takim wyjeździe kolejne 3 dni o niczym innym nie mogę myśleć, a obecnie nie bardzo mogę sobie pozwolić na tak długi okres braku koncentracji :( Quote
Zosia123 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 (edited) Słuchajcie kochani, napiszcie mi jeszcze raz ile jesteście gotowi dać dla Reksia. Chodzi mi przede wszystkim o deklaracje stałe - nawet najmniejsze, np. 5 zł miesięcznie - ale żeby były pewne, naprawdę stałe! Reksio pożyje pewnie jeszcze 4-5 lat. Możemy dla niego nie znaleźć domu, być może zostanie już w hoteliku. Ja na razie daję 20 zł miesięcznie. Niestety zima idzie, a te jego łapska są nieciekawe, do tego chudość i chore ucholce. Ale oczywiście takich staruszeczków chudych i z biednymi nóżkami jest wiele (np. Baron jest chudszy od Reksa), więc to jeszcze nie jest podstawowy powód. Ja przede wszystkim martwię się o to, kto go adoptuje. Bo niestety ma etykietkę agresora - ugryzł człowieka i pogryzł psa - i o tym biuro musi powiadomić przy adopcji. A niestety każdy chce miluśkiego psiaczka, najlepiej małego i kudłatego, który skacze do niego przez kraty. Reks także naprawdę bardzo potrzebuje swojego człowieka, chociaż tego nie okazuje - to wiemy tylko my. (Pamiętam jak go wzięłam na spacer, a potem na chwilę przekazałam innej wolontariuszce, to on już za mną zaczął się wyrywać, chociaż byliśmy razem może 10 minut!). Edited October 4, 2012 by Zosia123 Quote
Cantadorra Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Ja mogę dać 20 zł miesięcznie. Myślę, że będę dorzucać więcej. Quote
egradska Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='Cantadorra']Ja mogę dać 20 zł miesięcznie. Myślę, że będę dorzucać więcej.[/QUOTE] ja też się deklaruję na 20. Mam tez pomysl na rozmnozenie tej stowy, ktora mam z przeznaczeniem na Reksia Quote
Kocurek Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Ja tak jak pisalam wczesniej-3 euro(ok 12 zl) Quote
Kocurek Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Zosiu ,a czy Ty robisz bazarki?Bo ja bede po Nowym Roku we Wroclawiu ,a mam pare fantow ciekawych-to mozna by je sprzedac......jak myslisz?Kiedys robila mi bazarek LadySwallow,ale pisalam do niej i nie podjela sie-ona tez ma mase na glowie... Quote
Zosia123 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 (edited) Cantadorra, Egradska, Kocurek - Bardzo Wam dziękuję!!! [quote name='Kocurek']Zosiu ,a czy Ty robisz bazarki?Bo ja bede po Nowym Roku we Wroclawiu ,a mam pare fantow ciekawych-to mozna by je sprzedac......jak myslisz?Kiedys robila mi bazarek LadySwallow,ale pisalam do niej i nie podjela sie-ona tez ma mase na glowie... Kochana, fanty na bazarki oczywiście chętnie, ale to może dla tych moich, które są już na minusie, np dla Atoska :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/213275-ATOS-bardzo-szczupły-owczarek-(?p=17485779#post17485779 Dla Reksa muszę mieć stałe, inaczej go nie zabiorę. O właśnie zajrzyjcie na wątek Atoska - wtedy zrozumiecie, dlaczego muszę mieć stałe. Popatrzcie jak się ludzie wykruszyli po wpłacie jednorazówek. A jedna dziewczyna obiecywała mi nawet 200 zł miesięcznie... Rozsyłajcie maile po znajomych. Ja rozsyłam z takim tekstem: Reks (vel Kosmo) to piękny owczarek niemiecki długowłosy w wieku ok. 8 lat. Niestety pies nie zaznał jeszcze w życiu szczęścia. Odebrany w grudniu 2011 r. właścicielowi, który go maltretował, trafił do wrocławskiego schroniska. Po miesiącu wydawało się, że los uśmiechnął się do niego – pies został adoptowany. Niestety po kolejnym miesiącu Reks został odstawiony z powrotem do schroniska z etykietką agresora – ugryzł człowieka. Co gorsza, zestresowany Reks zaraz po powrocie pogryzł poważnie swojego kolegę z boksu. Oznacza to, że każdy omija go szerokim łukiem. Któż chciałby agresywnego psa? Jednak zarówno pracownicy schroniska, jak i wolontariuszki, potwierdzą, że Reks nie jest agresywny. Reks jest po prostu prawdziwym owczarkiem niemieckim, który potrzebuje serdecznego, ale jednocześnie zdecydowanego i konsekwentnego przewodnika. Wtedy zachowuje się na medal, potrafi się ładnie bawić, nastawia brzuszek do głaskania, ani mu w głowie żeby kogoś gryźć! Idzie zima... Pies ma problemy z tylnymi łapami, a niestety warunki schroniskowe (zimny beton i buda) nie sprzyjają psom z takimi problemami. Poza tym pies ma nieustanne problemy z uszami, co każe się domyślać, że nie jest zbyt regularnie leczony. Co gorsza, jest wychudzony, jak zresztą wiele psów, zwłaszcza owczarkowatych, które po prostu nie powinny jeść gotowanego jedzenia, jakie się podaje w schronisku. Z powyższych powodów chcemy zabrać psa ze schroniska i umieścić go w hoteliku LiluTOSI pod Wrocławiem. Hotel prowadzi młode małżeństwo, Aga i Artur, których miłość do zwierząt jest ogromna (większość hotelowych psów śpi razem z nimi w ich łóżkach!). Tylko oczywiście za hotel trzeba płacić. Koszt hotelowania takiego dużego psa to 400 zł miesięcznie plus opłaty weterynaryjne. Potrzebne są comiesięczne wpłaty, nawet drobne (powiedzmy 5 zł miesięcznie). Reks pożyje prawdopodobnie jeszcze 4-5 lat. Być może nie znajdziemy dla niego domu. Przez ten okres trzeba będzie płacić za hotel. Bardzo proszę o pomoc! Zapraszam na wątek Reksa na Dogomanii, gdzie pies ma już kilku przyjaciół, gotowych mu pomóc: http://www.dogomania.pl/forum/threads/218787 Edited October 4, 2012 by Zosia123 Quote
piescofajnyjest Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 jestem i ja!!!! deklaruje miesiecznie 10 zl!!! Quote
Recommended Posts