Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panca napisał(a):
o matko....czy on przezyje operacje?

Wyniki krwi dobrze rokują. EKG chyba też chyba wypadło dobrze.
Trzymajcie kciuki za Lutka - Jutro (już po 24.00, więc dzisiaj) odbędzie się operacja .
Nie wiadomo jak zareaguje na narkozę.

Posted

Awit napisał(a):
Jak maleństwo się czuje i co mu wycięli?

Mieli wyciąć guza, a wycięli JAJKA ..
Wiem, że dziadzio przeżył i chyba wszystko z nim OK.
Nie znam szczegółów, wszystkiego dowiem się w sobotę, chyba, że Mru wpadnie na dogo.
Wtedy będą informacje z pierwszej ręki.

Posted

juliaikamil napisał(a):
co u małego, jak się czuje?

Lutek bardzo dobrze zniosl narkoze i kastracje.
Widzi na 1 oczko,a sluch tez mu dopisuje. Calkowita gluchota zostala wykluczona :)
Spacerki z innymi psami pobudzaja go do aktywnosci, mimo, ze ma minimalne problemy z koordynacja tylnych lapek.
Calkiem dziarsko sie porusza i z dnia na dzien jest coraz bardziej ozywiony!
Pobyt w kennelu jest lepszy niz zycie na ulicy, ale to wegetacja.

Posted

juliaikamil napisał(a):
w której lecznicy jest Lutek? można go odwiedzić?

Lutek jest w lecznicy Red Line w Łazach pod Warszawą (nieopodal Magdalenki). Na pewno można wpaść w odwiedziny :)
Większość czasu przesypia, a na spacerach radzi sobie świetnie ! On nie chodzi - on podskakuje!

Posted

[quote name='mru']tylko taki juz zmęczony życiem, ale zdrowy. kochany jest. taki nie dla kogoś, żeby być słodziakiem, ale sam dla siebie już. żeby godniej odejść. a kto wie, może w domu sie otworzy? mój Krzyś był w gorszym stanie jak go brałam, a naprawdę po pary tygodniach zaczął obczajać, poznawać nas i w ogóle :)

Nie sądzę, żeby Lutek w najblizszym czasie wybierał sie na "tamten świat" :lol:

Jestem przekonana, że nie jest całkowicie niewidomy (inaczej nie warczałby na swoje odbicie w lustrze :evil_lol:).
Na 100% nie słyszy, ale na spacerach uwielbia węszyć...
Absolutnie panuje nad fizjologią - bez problemu wytrzymuje 8-10 godzin.
Odkąd jest u mnie, ani razu nie załatwił się w kennelu. Praktycznie przesypia cały dzień i noc, chociaż bywa, że z zaciekawieniem obserwuje ze swojego posłanka to, co dzieje się w mieszkaniu.
Lutek to bezproblemowy, nieabsorbujacy piesek. Niby jest, a tak, jakby go nie było...
Jedynym mankamentem jest to, iż z racji swojego słabego wzroku nie radzi sobie ze schodami. I dlatego wiem, że waży CIUT więcej niż 7kg ;).

Pozdrawiamy wszystkich i ruszamy ostro z szukaniem DS !!!

Posted

Abra, na wstępie OGROMNIE Ci dziękuję za danie tymczasowego kąta Lutkowi :loveu:

szkoda, że nie wziął go żaden DS, bo to taki w sumie bezproblemowy chłopak... :(

w lecznicy nie miałby szans, wiem że już debatowano o tym, czy lepiej mu żyć w klatce czy może lepiej byłoby go... :-(

faktycznie im też umknęło, że nie każdemu będzie super wygodnie nosić go po schodach :( ale tak, DS musi się liczyć, że nosić małego trzeba...

dzięki za fotki! wrzucam na FB! :)

Posted

mru napisał(a):

faktycznie im też umknęło, że nie każdemu będzie super wygodnie nosić go po schodach :( ale tak, DS musi się liczyć, że nosić małego trzeba...

Po raz kolejny doceniam fakt, że moją figurę trudno nazwać filigranową :)
Nie ma tego złego... Mam wrażenie, że schudłam parę kg, i tak jakoś uda mi wysmuklały ... :evil_lol:

Posted

juliaikamil napisał(a):
super, Lutek w domku... a teraz trzeba szukać DS

Marzy mi się, żeby Lutek zamieszkał w domku z ogródkiem...
Jemu wystarczy cieplutki kącik i możliwość poskakania na spacerkach. Acha! no i jeszcze miseczka z jedzonkiem .
Reszta się nie liczy :)))))

Uwielbia przebywać na dworze. Wkrótce nakręcimy filmik, obrazujący sposób, w jaki Lutek pokonuje trawniki i krawężniki :)

Ps. Nadstawia mi się do miziania i zaczyna zaczepiać mnie łapką :)

Posted

Neris napisał(a):
Dlaczego ja myślałam, że on jest malusieńki i kudłaty??:oops:

Jest gdzieś wątek suczynki Szczoty? Bo chciałam śledzić...

Neris, może dlatego, że moje psie preferencje oscylują wokół malusich i kudłatych :)
A czasami wokół starych i doświadczonych przez życie :)

Szczotka chyba nie ma wątku na DG .
Na FB jest z całą pewnością.